Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Közel 1 éves, érzékeny gyomrú...

Elzácskaa kérdése:

Közel 1 éves, érzékeny gyomrú babának nagyon veszélyes étel a kelkáposztafőzelék?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 héten belül 1 éves, tudom, hogy sok baba ilyenkor már szinte mindent eszik, amit a felnőttek, az én babám azonban koraszülött volt, nagyon megszenvedte a hasfájós időszakot (hosszabb is volt nála, mint más babáknál megszokott). Ráadásul elég kényes mai napig a kis gyomra, hajlamos a puffadásra, hasmenésre, ezért elővigyázatos vagyok még a "nehezebb" ételek és a "K-betűs" zöldségek, illetve hüvelyesek terén. Eddig kapott már borsót, brokkolit és karfiolt, főzelék/bébiétel formájában, eleinte kissé megfeküdték a gyomrát ezek is, ma már megszokta őket. A kelkáposzta főzeléket azért kérdezem, mert holnap azt készülök főzni, és bár nagyon egészséges, sokszor még a felnőtteknek is nehezen emészthető (nekem pl az, pedig imádom).Tudom, hogy az sem jó, ha "széltől is óvom", mert akkor sosem fog hozzászokni ezekhez + a későbbiekben válogatós lehet (Szerencsémre egyelőre kifejezetten jó evő, nyitott az új ízekre), de nem szeretném, ha megterhelné a gyomrát. Ti adnátok neki? Természetesen nem túlfűszerezve, hanem natúrabb, "babásított" verzióban.

febr. 16. 19:30
 1/2 anonim ***** válasza:
56%
Az még felnőtt ember számára is veszélyes, de a benne főtt krumplit odaadhatod.
febr. 16. 19:36
 2/2 anonim ***** válasza:
68%
Soha nem hallottam, hogy bármi gond lenne a kelkáposztával. Én simán adtam, nem is volt gond, de nem is voltak ilyen problémák. Azért már 1 éves, ez a k betűs dolog meg pár hónapos babára vonatkozik (és a szoptatásra), szóval én biztosan megprobalnam esetleg kisebb adaggal.
febr. 16. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!