Mellőznöm kell egyelőre a tejtermékeket az 1 éves kislányomnak, vegafölt pl. adhatok neki? Bármi alternatíva tejfölre?
#1 Sajtokat bírja, tej helyett növényit használok, így a tejfölnek kerestem csak alternatívát. Kipróbálom, köszi!
#2 Csirkepaprikás az egyik kedvence, abba szerintem jobb ha van valami alternatíva, ami krémesebbé teszi.
Csirke paprikás az pont olyan amit lehet enni tejföl nélkül is. Én soha semmilyen pörkölt e nem teszek tejfölt. (Apukám nem szereti, mi meg így szoktuk meg gyerek koromban)
Másrészt semelyik vegán alternatíva nem lesz jó bele. Ezek általában valamilyen növényi zsírból vannak, ami hő hatására megolvad, olyan lesz mintha vajat vagy olajat tettél volna bele.
Az ilyen zab tejszín, meg rizstejszín azok meg folyékonyak és az ízüknek semmi köze a tejtermékekhez.
Főzelékekhez (főleg spenóthoz) kesutejszínt használtam (ha rákeresel kidobja a Google hogy tudsz otthon csinálni).
Joghurtot, tejet ha édes dolgokról volt szó kókusz tejjel, kókusz joghurttal helyettesítettem.
A többiből meg egyszerűen ki kell hagyni a tejterméket. Nem helyettesíthető.
Finom Vegajo vegaföl összetevők:
ivóvíz, kókuszzsír 20%, dextróz, keményítő, babfehérje, trikalcium-foszfát, inaktív élesztő, tengeri só, baktérium színtenyészet
Nyilván eheti, de nem lesz jó, ahogy írtam szét fog olvadni, olyan mintha olajat (kókuszzsírt) tennél bele. Egyáltalán nem fogod vele azt a krémes tejföl hatást elérni, amit egy igazi tejföl ad és amit te is szeretnél.
5-ös, de!
Én nem,és a szüleim de, de a fiam, és a férjem családja úgy eszi :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!