Hogy vettétek rá a gyereketeket hogy zöldséget is egyen?

Példamutatással.
Mai napig eleszi előlem a salátmat, minden étkezés mellé van zöldség. Én is azt eszem, ő is.

Szerintem meg ez nem egy olyan dolog, amit erőltetni lehet.
Az anyatej eleve édes, szóval teljesen alap, hogy a gyerek az édes ízeket szereti.
Nekem mindkét gyerekkel rémálom volt a hozzátáplálás.
A lányom nagyjából csak a gyümölcsöket ette meg. Szóval a gyümölcspapiba daráltam húst, hogy meglegyen a vasbevitel. Valamiért még a brokkolit megette, de az volt az egyetlen zöldség, amivel szóba állt. Viszont 1,5 éves koráig szoptattam. Beszéltem a gyermekorvossal erről, azt mondta, hogy nincs miért aggódnom, a gyerek kétszer akkora, mint a kortársai, egészséges, szemmel láthatóan nem éhezik. Aztán egyszer csak lekapta a rántott húst az asztalról 1,5 évesen, és azóta eszi, amit mi.
A fiam ugyanez, de vele már nem is aggódtam. Ő megette a sárgarépát meg a sütőtököt, azok édeskések, de semmi más zöldséget nem volt hajlandó.
Aztán a húgom is azt mondta, hogy ő sem tudta megetetni a kislányával a babafőzelékeket. Szóval vannak ilyen gyerekek. Szerintem felesleges ezen aggódni, ha gyümölcsöt eszik, abban is van vitamin. Ja, és nem adtam nekik csokit vagy 3 éves korukig. Mi minden nap eszünk friss zöldséget, szóval a példamutatás is megvolt.
Nem hiszem, hogy sok mindent tudsz tenni. Ha nem szereti, hát nem szereti.

Utolsó vagyok, bocsi, valamiért azt hittem kicsi babáról van szó.
Később az enyémek ettek zöldséget, de csak néhány fajtát. A fiam paradicsomot, salátát, a lányom brokkolit, paprikát. Még véletlenül se ugyanazokat szerették, naná.
Azt kell adni nekik, amit szeretnek, és egyébként ahogy nőnek majd folyamatosan változik az ízlésük.
Nálunk minden nap van gyümölcs, én továbbra is azt gondolom, hogy az elég vitaminforrás, ha nem akarnak zöldséget enni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!