Hogy vettétek rá a gyereketeket hogy zöldséget is egyen?

Nem toltam el az ízlését az édességek felé.
Egyébként a paradicsom is zöldség.

Hogy kell elérni, hogy ne egyen?
Az elsők között adtam zöldséget is, így azt is evett.

Belerejtem a kajába, főleg pürés korszakban. A kígyó uborkát csak úgy eszi ha megvan hámozva és zöldségszelővel szeleteket nyesek le belőle( mintha héját szelnél le) készítek belőle ( bölcsiben vette fel ezt a hülyeséget).
Paradicsomos ételeket könnyű csinálni. Amit nem szeret azt sütí formával vágom ki pl kenyér, répa karika és így hogy csillag formájú megeszi.
Megjegyzem amióta hozzátáplálok mindent etetek vele és 2 éves koráig nem válogatott aztán egyszercsak válogatós lett.

Kinalni kell ezerrel, mast nem tehetsz. Ne add fel, de ne is akard lenyomni a torkan.
Nalunk 1,5 eves korig gyonyoruen evett a kisfiam mindent, azota meg naaagyon nehezen, zoldsegeket kulonosen gyuloli, de meg a fott etelbol is kipiszkalja inkabb.
Viszont szinte minden etkezesehez felkinalom neki. Igy pl a paprikabol, paradicsombol es uborkabol mar hajlando enni 3 falatot.
Kb 30 alkalommal tettem ki ele ugy, hogy hozza se ert egyikhez se, de aztan csak megszokta, latta azt is hogy en eszem, aztan megkostolta. De elso alkalommal csak megnyalta. Nem baj, ez mar fel siker!
:D

Sehogy. Evett magától oviban
Engem viszont sehogy nem lehetne rávenni!

Az én fiam eleinte a paradicsomszószt (a sav miatt nem főve, csak nyersen átpaszírozva) ette csak rizzsel, tésztával, a többit nem akarta megkóstolni, így ráhagytam.
Aztán a nyaraláson kaptunk a reggelihez, és ott meg akarta kóstolni 😀
Azóta hangulatfüggő, reggelihez vagy vacsihoz sokszor már ő kéri az ubit, paprikát, paradicsomot, néha meg elutasítja, de én sem kívánok mindig mindent...
Szerintem is csak türelem kell ehhez, az erőszak itt is kontraproduktív.

Nekem a keményebb, nyers zöldségekre nem sikerült rákapatni (mint kígyóuborka, paprika, retek, nyers répa; paradicsom még csak-csak, pritaminpaprikát néha eszik). Párolva vagy főzeléknek szinte mindent megeszik, spenótot, tököt, párolt kelbimbót, brokkolit is.
Minden zöldséggel ugyanúgy jártam el: megkínáltam, közben én is ettem, és amit meghagyott azt is én ettem meg. Sose noszogattam, sőt szinte kinéztem a falatot a szájából. A jó példa megtette a hatását - kivéve a keményebb, nyers zöldségeknél, de ez legyen a legnagyobb bajunk, gyümölcsöt eszik nyersen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!