Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 11 hónapos kislányom talán...

11 hónapos kislányom talán mézeskalács morzsàt evett, lehet baja?

Figyelt kérdés
Igazából 1,5 hét múlva lesz dátum szerint 12 hónapos. Kaptunk egy előrecsomagolt, cukormázas (diszitett mézeskalácsot). A kisfiam megette és olyan helyen hagyta a tányérját, ahol a kicsi elérte és ugyan már csak morzsa volt benne, de egy pillanat töredéke alatt fogdosta és ugy lattam hogy nyalogatta, mire odaértem. Teljesen be vagyok pánikolva. A papíron az áll, hogy augusztusban készült a termék és 6 hónapig fogyasztható. Most nyilván ez csak mellékes info. De gondoltam leírom. Szerintetek lehet baja? Annyira ideges vagyok. 😣😣😣 haragszom is magamra.
szept. 26. 17:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
96%
Dehogy lesz baja.
szept. 26. 17:36
 2/21 A kérdező kommentje:
Na közben parámban felhívtam a doktornőnket. Ő nem aggódik miatta, szerinte semmi baja nem lesz tőle.
szept. 26. 17:37
 3/21 anonim ***** válasza:
97%

Miért, szerinted ezalatt a 1,5 hét alatt olyan sokat fog még fejlődni, változni, hogy akkor már nem lesz baja a méztől, de most igen?

Most komolyan, vegyél egy mély levegőt és gondolkodj!

szept. 26. 17:37
 4/21 anonim ***** válasza:
80%
Igen, a valószínűleg morzsaevés vezető elhalálozási ok.
szept. 26. 17:43
 5/21 anonim ***** válasza:
92%
Gondolom ha rajta van, hogy meddig fogyasztható, akkor nem háznál, hanem üzemben készült. Ott másfajta eljárással készítik a mézes süteményeket, és speciális módon hőkezelik a mézet felhasználás előtt.
szept. 26. 18:04
 6/21 A kérdező kommentje:

Igazàból elírtam, 11 hónapos lesz október 7-én. Novemberben született. Nyilván nem fog addig sem eget rengetően nem tudom mennyit fejlődni. De a kor ebben a dologban ugy tudom számít. Azért írtam le, hogy egyértelmü legyen nem picike màr, de még nincs 1 éves. Mellesleg kérdésre kérdéssel nem illik válaszolni.

Gondolkozom csak nekünk már újszülőttnek is elkapott egy fertőzést, és azóta sokkal parásabb vagyok vele, mint a testvérével. Aki egyébként közel 2 évesen kapott csak mézeskalácsot. És megijedtem a butulizmustól+mert nem mi készítettük a mézeskalácsot. Amúgy ha mézzel dolgozom a konyhában is nagy körültekintő vagyok, nehogy a kicsi dolgaihoz érjen. Nyilván nem szeretném feltétlen ha a szervezetébe jutna. Lehet túlparázom-ehhez képest mondjuk jó béna voltam ma.

szept. 26. 18:04
 7/21 A kérdező kommentje:
5# igen. A papíronjàn azt írja hogy cukràszdában készült. Remélem igazad van.
szept. 26. 18:06
 8/21 anonim ***** válasza:
96%
Ezek az anyukák azokból a kismamákból lesznek, akik terhesen azt kérdezik, lesz-e baja a babának, ha elmentek egy döglött galamb mellett?🤔
szept. 26. 18:21
 9/21 A kérdező kommentje:

Hát rám kicsit igaz utolsó😅 de van öniróniám is, és bevallom hogy para is vagyok nagyon. 🤷🏻‍♀️

Én úgy vagyok vele, hogy jobb félni mint megijedni.

szept. 26. 18:32
 10/21 anonim ***** válasza:
75%

A mez miatt nyilvan aggodik az ember. Legalabbis en aggodtam :D De egyebkent a botulizmusnak hazankban extrem ritka eselye van meztol, csak nyilvan eletveszelyes, szoval az senkit nem vigasztal,ha az az 1000-bol 1 pont az en gyerekem lesz, aki elkapja. De tenyleg ritka.

Es egyebkent az emesztorendszer valahol 9-12 honapos korra erik meg annyira, hogy ez a baci ne okozzon gondot, de mivel ugye senki nem tudja, hogy pontosan ez mikor tortenik, ezert lett a 12 honap a hatar.

De nem lesz gond.

szept. 26. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!