Nem fogad el szinte semmit, mit tanácsoltok?
6,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, kislányom 6 hónaposan elutasította.
Pár napig kóstolt, utána hányt(beteg volt) megint elutasított mindent.
Tartottunk 2 hét szünetet. Kb 2 hétig szépen evett, "haladtunk" az ízekkel.
Utána megint elutasított mindent.
Bolti hamanek pürét elfogadta, de én nem szívesen adom neki.
Kb 4-5 napja, amikor reggelizek mindig jön és kér a kiflimből, sajtos perecből, pogácsából. (A belsejét adom neki).
Be van vezetve: őszibarack, csirkemell, görögdinnye, mangó, édesburgonya.
Kóstolt: cukkini, sertéskaraj.
100% iszsz baba.
Mit csináljunk? Mit adjatok neki?
Hiába próbálom a pürét vagy új ízeket adni, nem igazán kér :(
Félek, hogy későn lesznek bevezetve, ismerős szerint el vagyunk késve...
Ne aggódj ezen, nem baj, ha pl jóval később eszik banánt.
Glutén aktuális de ha a kiflidből kér, akkor ezzel sincs gond.
1 éves korig az anyatej a fő táplálék, kóstoltasd de ha nem eszik, akkor úgyis tudja mire van szüksége.
Egyébként van nekem is, aki nem evett 1 éves korig, hiába kóstolgatott, nagyon sok ételt el sem fogadott, de másból se evett pár falatnál többet, gyerekorvos is csak nyugtatott, fejlődött közben rendesen.
Köszönöm a válaszod.
A kifli/perec stb nem gond? Nagy mennyiséget nem eszik, de olyan cukin kéri és ezt tényleg elfogadja.
Csak azért, mert pl. a tojást sem vezettük be...
Sokszor azt veszem észre, hogy inkább azt enné, amit mi.
A banán is be van vezetve, elfelejtettem :)
Én nem szeretném erőltetni, csak mások szerint már kikellett volna váltani étkezést..
Próbáld meg püré helyett a darabosat.
Én igyekeztem vele enni és kapott a tányéromból, mindig előre elterveztem, hogy mit. Úgy szívesebben evett.
Pár falat kiflitől vagy perectől biztos nem lesz baja amúgy.
1-es voltam.
Igazából bármit, párolt zöldséget, krumplit, tésztát. A puffasztókat pl bab eleinte nem adtam. Ilyen rakott zöldséges ételeket még villával is elfogadta tőlem, pedig ő tényleg jobban szeretett maga enni (kézzel persze)
Tojást ha már emlitetted, tészta volt szerintem az első tojásos étele. Meg a palacsinta (sokan babacsintánál maradnak, én simán palacsintaként adtam cukor nélkül)
Vagy fasirt ami még ment nagyon, de volt mikor zöldségekből csináltam, próbáltam pár verzióját de nagyon részletekre már kevésbé emlékszem, mert 7 éves az alany közben, de babaként a (nem)evése az megmaradt. Míg pürével próbálkoztam meg simán párolt zöldséggel az kevésbé volt sikeres.
Figyelni igazából a fűszerezésre figyeltem, amit neki szántam azt kivettem előbb, a többit utólag fűszereztem. Így értettem, hogy a neki szánt adagot is a saját tányéromra raktam, majd onnan kapta meg.
Egyébként miután azt kezdte enni, amit mi 1 évesen, akkor lettek csak kiváltva étkezések, mert addig akkor se evett normális mennyiséget, ha a fejem tetejére álltam. Majd 3 évesen ismét fényevő lett, meg azóta is :/
Ez a bevezetgetés egy elavult magyar baromság. Nincs más alapja, mint az, hogy "így, szoktuk".
Méz, nyers hús, nyers tojás, füstölt húsáru kivételével kinden mehet. A sóbevitelre kell figyelni, a hozzáadott cukrot kerülni.
Köszönöm szépen 1-es a segítséget :)
Akkor nálatok sem volt egyszerű.
Köszönöm mindenkinek. Igazából az érdekelt, hogy akkor simán megkínálhatom azzal, amit mi eszünk. Sokszor érdekli, nézi, ha eszek és jobban elfogadja.
Csak nem tudtam mennyire kell tartani ezt a 3 napig csak 1 féle kaját kapjon....meg valaki a glutént is olyan szabályosan vezeti be, hogy szerintem már túlzás.
9-es, köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy. Én sem szeretném erőltetni neki, próbálkozunk.
De tényleg nem tudtam, hogy ártok -e azzal, ha esetleg csinálok neki pl babacsintát...(Tojást se vezettük még be)
6-os a szinte semmit az az, hogy mindjárt 10 hónapos. 6,5 hónaposan kezdtük majd mindig tartottunk 1-2 hét szünetet. Ahhoz képest a csomó minden az szerintem nem ez.
Egyébként köszönöm szépen az aggódásod, nem rettegek, a gyerekemet a saját érzéseim alapján nevelem.
Csak segítséget szerettem volna kérni, hogy mit kellene másképp csinálni, nem szeretném,ha az étkezés rossz élmény lenne neki.
Egyáltalán nem erőltetem, nem tömöm a szájába, ha nem kéri.
A többieknek köszönöm, hogy normálisan válaszoltak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!