Mit tornásszak? Nem sportolok semmit, és terhes lettem, de nem szeretnék meghízni, viszont mozogni szeretnék. Mit tanácsoltok?
Próbáld meg a jógát, azt lehet várandósan is, de a 12.hetet mindenképp várd meg, előtte nem tanácsos tornázni, főleg úgy, hogy előtte nem mozogtál. Pilates is jó, de az edzőnek szólj, mert a haspréssel járó mozdulatok tiltottak.
Az úszást is ajánlják, de én a fertőzésveszély miatt kihagyom inkább.
En Rubint Reka fele kismama tornat csinaltam, viszont en elotte sportoltam kemenyebben. Szoval igy osszessegeben nekem ez eleg gyengecske volt, de tenyleg rovidek es egyszeruek a gyakorlatok, szerintem ez annak sem lehet megterhelo, aki korabban nem csinalt semmit.
Rubint Rekanak amugy sem ugralos edzesei vannak, hanem izomerosito.
Ez pedig azt jelenti, hogy elhizas ellen ez keves nagyon, viszont a feneked, labad formasabb lehet.
Amit javasolnek: taplalkozz normalisan, feherje bosegesen, zoldsegek, gyumolcs is mehet boven, ha nincs baj a cukroddal, a finomitott szenhidrat pedig modjaval.
Es amit ajanlok: a legolcsobb es legegyszerubb mozgas kismamakent a gyaloglas. Neha gyorsabb, neha lassabb tempoban, ahogy eppen kenyelmes, a lenyeg, hogy ahova gyalog el tudsz jutni, oda menj ugy.
Köszönöm a segítséget!
Egyébként normál súlyom van,és elszánt vagyok,mert csinos akarok maradni.
kitartó gyaloglás, amíg még tünet nélkül megy, ha nem vagy hajlamos a fertőzésre akkor úszás és max egy kismamajóga. nem most kell elkezdeni leizzadva sportolni, csak annyit és úgy csinálj, amitől még nem lihegsz (ezért jó a kirándulás, séta, gyaloglás, ha nem vizesedik a lábad stb)
egyébként szerintem napi 20 perc jóga csodákra képes, formál és a szülésnél is hasznos, ráadásul nem terheli meg a keringése és így a babáét
youtube-n pl. De nem ajánlom egyedül, mert elég nehéz, hiába nem tűnik annak ránézésre.
Vagy keress kismama jóga dvd-t. Azért ha van lehetőséged, legalább 1-2 órára menj el és próbáld ki, meg nézzen meg az edző.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!