Semmit nem fogad el, kész kudarc. Mit tanácsoltok?
5 hónapot töltötte a babám. Tápszeres baba révén már 3 hete kóstoltatok. Kilök mindent, fintorog, ellöki a kanalat, pedig párolom/ főzöm/ tápszerrel keverem/nyersen/turmixolva/ reszelve/ pürésítve is kínáltam. Almát, barackot, édesburgonyát, sütőtököt adtam neki és ezek főzelékes kombóját.
Nem kész a hozzátápl.ra, ez tiszta.. de így mikor lesz? Más babák már falnak ilyenkor mindent. Védőnő a tejpépet javasolta, még nem próbátuk mert nem akarom, hogy hozzászokjon! El vagyok kenődve, kérem aki tud, adjon tanácsot!
Köszönöm szépen!
Bár én hát hónaposan kezdtem a fiammal, 3 napig tartott. Mindenki erőltette volna, de én láttam rajta, hogy neki ez nagyon nem kell. Fel is függesztettem a dolgot. 7 hónapos volt mikor ismét belekezdtünk (mi akkor már blw-vel, mert a pürétől kb a mai napig a hideg rázza) és nem volt több gondunk.
Attól mert egy gyerek tápszeres, attól nem feltétlen van szüksége 4 hónaposan hozzátáplálásra, sőt sok olyan van aki még fél évesen sincs kész a dologra.
Ha úgy érzed jónak próbáld meg szüneteltetni egy kicsit.
Hagyd a francba. Majd 6 hósan újra megpróbálod.
Minden gyerek más. Én 6 hósan kezdtem anyatejessel. Most 7 és fél hós és mostmár talán sikerül kiváltani egy étkezést. Ne rohanj. Adj időt neki.
Az első tanácsom, hogy többet taplalkozassal kapcsolatban e hallgass a védőnő Dre. A második, hogy teljesen hagyd abba a próbálkozást, és 6 hónapos koráig ne is gondolj rá. Ha betoltotte a hat hónapot, elkezdheted vizsgálni, hogy érett-e már rá. Ennek a jelei:
fokozott érdeklődéssel figyeli étkezéseinket, próbálja utánozni a rágást,
kóstoltatáskor nyelvével nem tolja ki a falatot,
képes megtartani magát ülő helyzetben,
ha a kanál megérinti a száját, kinyitja,
felfedezi a kezeit és az ujjait,
képes irányítani a fejét.
Akkor sincs baj, ha ez nincs meg hat hónapos korra, 1 éves korig em cél ugyanis étkezés kivaltqsa, csak az ismerkedés, az anyatej/tápszer kell hogy legyen a kalóriák és tápanyagok fő forrása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!