Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Babacsintát mikor adtatok...

Babacsintát mikor adtatok először a babáitoknak és milyen lisztből (zab vagy fehér) készítettétek?

Figyelt kérdés
10 hónapos a babám, 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Sok mindent eszik már, darabos dolgokat is. Szeretném kicsit szinesebbé tenni neki az étkezéseket, ezért szemezek a babacsintával. Tej helyett joghurtot tennék bele, de a tojás miatt bizonytalan vagyok. Ugye a sárgáját már bevezette , de ebbe egész tojás kellene, amit csak 1 év felett lehetne.
aug. 2. 14:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az elsők közt kapott babacsintát, 6-7 hónapos kora közt.
aug. 2. 19:15
 12/14 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm, aki képes volt normálisan válaszolni. Nem értem teljesen ezeket a felháborodott meg “kivagyi” válaszokat (tisztelet a kivételeknek természetesen) ugyanis szerintem én teljesen normálisan és őszintén kérdeztem. Hozzátenném, hogy marha sok infó van mindenhol, hogy melyik szakmai vagy melyik “igaz” azt meg mindenki magadöntheti el, ha el tudja. Mellesleg anyukám meg teljesen mást mond mindenről..én azert kérdezek “gyakorló” anyukákat, mert azt tartom egy megbizható forrásnak, miután a védőnővel kicsit hadilábon állok. Bár igen, első gyerekes anyukaként (ezek szerint hibásan) igenis próbáltam követni amiket mondott, mert nekem mindenkèpp támpont volt. Kövezzen nyugodtan mindenki, aki mindent elsőre szuperül és marha magabiztosan tudott és csinált. Gratulálok Nektek…

Aki pedig azt bíràlta, hogy minek kezdtűk már 5 hónaposan. Hát azért mert az én babám elèg komoly fertőzést kapott újszülött korban és bár jól fejlődött minden téren eddig de a súlygyarapodása elég lassú volt. És orvosi javaslatra elkezdtük 5 hónaposan, valóban azóta be is indult jobban. De szerintem ehhez végképp nincs köze senkinek, pláne hogy a kérdés nem erre irányult.

Mindenki másnak köszönöm szépen, végülis a lényeget megtudtam.

aug. 2. 20:22
 13/14 anonim ***** válasza:
19%

Nem is tudtam h van olyan h babacainta - mondjuk mar a szo is borzalom

Kapott rendes palacsintat mezzel, sajttal, pardicsomszosszal akarmivel...

aug. 2. 21:21
 14/14 anonim ***** válasza:

Régen volt az ajánlás, hogy tojásfehérjét ne kapjanak 1 éves korig, nekem a 9 évesemnél még így volt. De már rájöttek, hogy jobb, ha korábban találkozik a szervezetük az allergénekkel szóval korábban javasolt adni. Valószínű itt maradt le a védőnő. ;)

Amúgy igaz banános változatát de így is adtam babacsintát a gyereknek, ahogy elkezdett darabosat enni kb 8 hónapos korában. - ugye akkor tényleg nem ajánlották a tojást még.

aug. 2. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!