Ki hogyan készítette és adta babájának az ételeket? Mennyit? Inni mikortól?
Sütőtökkel,almával próbálkoztam. Nem igazán volt sikeres.
Minden tanácsot szívesen fogadok. Csak a pürés HT érdekel. Köszönöm!
Hát az elején a lényeg, hogy megkóstolja.
Én a gyümölcsöket nyersen adtam, nem is hámoztam az olyan gyümölcsöket amiknek ehető a héja. Turmixoltam.
A zöldségeket, húsokat, májat pároltam és turmixoltam.
Nálunk a sütőtök bejött, úgyhogy utána hozza kevertem más zöldségeket és úgy jobban ette. De igazából próbálkozni kell, a lenyeg hogy sok mindent kóstoljon meg.
Ha nincs ötleted az anya kerek meg című könyvben jó receptek vannak.
Mi is sütőtökkel kezdtünk, nem ízlett neki. Utána barackot adtam. Az nagyon bejött. Aztán a sárgarépa volt a következő, az nagyon ízlett neki. Kb.3 hét után újra próbáltam a sütőtököt, onnantól megeszi azt is.
Párolni szoktam neki a zöldségeket.
A gyümölcsöket nem, kivéve az almát, de csak 5 percig, hogy ne legyen olyan savas.
Az lemaradt, hogy vízzel kínáltam mindig, de nem ivott. Se cumisüvegből, se itatópohárból.
Most kb.1 hete sima pohárból kap inni. Pár kortyot iszik csak, aztán elkezd játszani, de nagyon élvezi, hogy pohárból iszik.
Anyatejet adtok hozzá? Nekem se a turmix,se a botmixer nem viszi el ezeket a kis adagokat. Arra gondoltam,hogy lehet túl sűrű..
Szóval akkor mindent párolva/főzve pürésítve.
Az a vicc, hogy megvan az a könyv, de egyszerűen nem jutok el addig,hogy kinyissam. Meg ugye kóstoltatnám abból amit én eszek,de az mind sós vagy cukros . Nem tudom,hogy csináljam.
Én nem adtam hozzá semmit. De nekem Avent 2in1 gépem van. Az megpárolja, utána pürésíti is. Imádom. Használtan vettem ismerőstől, de maximálisan örülök, hogy megvettem.
De egyébként pici vizet is lehet tenni hozzá, ha olyan.
Pl.a krumpli önmagában sose lesz folyékony. De a krumplit nem adom önmagában. Mindig teszek hozzá valamit, cukkinit, répát, ilyesmit. Attól folyékonyabb.
Én almalével kezdtem 1-2 napig,utána jöttek a pürék,alma,krumpli,sütötök,édesburgonya.Gyümölcsök közül a banán jött be leginkább,azt csak villával áttörtem neki.Ha olyan volt,adtam frissen fejt anyatejet,például a krumplihoz.Vagy Sinlacot,de azzal inkább sűrítettem.
Esetleg megpróbálhatod,hogy nem főzöd/párolod mondjuk a sütőtököt,krumplit,édesburgonyát,hanem beteszed a sütőbe alufóliába csavarva.Úgy sokkal finomabb lesz szerintem,ezt a babás szakácskönyvemben ajánlották és tényleg szívesebben ette a kisfiam,mint a főtt/párolt dolgokat.
Én inni vizet adok még most is általában a kisfiamnak (2,5 éves),nagyjából 1 évesen kezdtem a kaja mellé adni neki nagyobb mennyiségben,mert addigra kb. már minden étkezést kiváltottunk.De ő másfél éves koráig szopizott is mellette altatásoknál,meg reggelente,szóval ott is tudott magához venni folyadékot.
Kitartónak kell lenni, próbálkozni, lehet még korai. Az én kislányom is elutasította ezeket, ezekkel kezdtünk. Hagytam pár napig, majd próbálkoztunk mással. Ne aggódj, megérik rá. :)
Én azokhoz adtam anyatejet, vagy tápszert, ami önmagában túl sűrű volt kezdetben. Pl. krumpli, édesburgonya. Mostmár én is keverem olyanokkal általában amik higítanak, így nem kell bajlódni a tejjel.
Zöldségből 2-3 napi adagot szoktam megpárolni egyszerre. Húst fagyasztok le párolás és mixelés után, nem főzögetek ujjnyi csirkemelleket. :) Próbálom variálni, mással keverni a zöldségeket, hogy ne legyen unalmas, de így a 2-3 napi adag nem olyan picike adag, lehet botmixelni simán. Amit saját káromon tanultam meg, hogy érdemes egy jobb minőségű, fém fejű botmixerre beruházni, én eltörtem a műanyagot egy körtével. :D Ráadásul utána nem mertem odaadni a babámnak, mert féltem, hogy maradt benne némi műanyag is...
Egyébként én próbálom úgy összevariálni, hogy pl. amikor mi májat eszünk, ő is. Értelemszerűen kiveszek egy adagot belőle és neki megfőzöm/párolom külön. Vagy mondjuk amikor mi krumplipürét eszünk, akkor a nekünk megfőtt krumpliból veszek ki neki és csak utána ízesítem a miénket. Vagy amikor a levesbe készítem elő a zöldségeket, félredobok párat, amit neki megpárolok, amíg fő a levesünk, ilyesmi. Így azért ha rááll az ember agya, elég gördülékenyen megy a dolog, nem kell stresszelni, hogy mit fog enni a gyerek. Mindig találni a saját kajáink alapanyagai között olyat, amit már megehet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!