Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Babacsintát mikor adtatok...

Babacsintát mikor adtatok először a babáitoknak és milyen lisztből (zab vagy fehér) készítettétek?

Figyelt kérdés
10 hónapos a babám, 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Sok mindent eszik már, darabos dolgokat is. Szeretném kicsit szinesebbé tenni neki az étkezéseket, ezért szemezek a babacsintával. Tej helyett joghurtot tennék bele, de a tojás miatt bizonytalan vagyok. Ugye a sárgáját már bevezette , de ebbe egész tojás kellene, amit csak 1 év felett lehetne.
aug. 2. 14:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Túlgondolod. Az egyik első darabos étel volt, amit adtam neki, 7 hónapos lehetett kb. Sima fehér lisztből, szerintem ezzel vezettem be a tojást. Fehérjét is nyugodtan adj neki, sőt elvileg 1 éves korig mindent be kell vezetni.
aug. 2. 14:43
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
1 év felett egész tojást? Simán adtam neki, még csak nem is külön vezettem be. Kb. 7-8 hónaposan. Pont babacsintával adtam, sima liszttel.
aug. 2. 14:47
 3/14 A kérdező kommentje:

Jaj, oké🫣 a védőnő itt nagyon szigorú..múltkor kérdeztem hogy a kenyérre nem kenhetnék-e neki valamit..hát el volt hülve hogy tök felesleges, mert a vaj még korai (holott már kefor, natur joghurt, turo, sajt be van vezetve) a margarin meg egészségtelen (bár én ezt úgy tudom az utóbbi időben cáfolták már többször.) ezek után nem mertem a babacsintára rákérdezni, mivel hogy csak a sárgáját engedélyezte úgymond😃

Bocsi elég béna vagyok még…

aug. 2. 14:54
 4/14 anonim ***** válasza:
79%
Aggódsz a tojás meg a tej miatt, meg nagyon szigorú a védőnő?!😅 Ha tényleg így lenne, nem kezdted volna 5 hónaposan a hozzátáplálást...
aug. 2. 15:36
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Szigorú, és? Ki az anyja? Nem a védőnő dönti el, mivel etesd.

Én a tejfölt is korábban bevezettem, mint ahogy elő van írva, arra is annyit mondott, később szokták, de ha nincs panasza, akkor semmi gond. A tojást is utólag mondtam, hogy csináltam.

De amúgy én 6 hónaposan kezdtem hozzátáplálni.

aug. 2. 15:58
 6/14 anonim ***** válasza:

Uppszi, tojast mar kapott rantotta formajaban 7 honaposan :D

Nekem a vedono pont azt mondta, hogy minden allergen legyen bevezetve legkesobb 1 eves korig, de tej, tojas siman mehet mar 6 honapos kortol.

Marmint tej nem ivasra, csak tejtermekek.

Latod, ahany orvos, vedono, tablazat, konyv, mindenki mast mond es ajanl. Ezert nem erdemes tulgondolni. En adtam amit gondoltam,ugy, ahogy epp mi is ettuk/ volt itthon. Bar persze purevel kezdtuk mi is 6 honapos koraban, de 7-8 honapos kora kozott valtottunk teljesen darabosra, falatkakra, mert a kisfiam nagyon nyitott volt ra.

Babacsintat is 7 honapos kora korul kapott eloszor asszem.

aug. 2. 16:08
 7/14 anonim ***** válasza:
78%

Mit szólt volna akkor a BLW-s hozzátápláláshoz ez a nagyon szigorú védőnő... Hagyjuk már, a legmodernebb ajánlások szerint eleve az allergéneket 1 éves kor alatt kellene bevezetni, glutén minél előbb, tejtermékek, stb. Amúgy, minthogy mi BLW-ztünk, ezért nekünk az egyik első kajája volt a gyerekeknek a babacsinta, 6 hónaposan. Mert akkor még lelkes voltam, és próbálkoztam :D Sima liszt, egész tojás, tejföllel, sajttal, mindennel. Bundás kenyér, szintén normálisan, teljes tojással.

A sorrendiség, meg hogy valamit csak 7, mást meg 9 hónaposan kaphatna először a gyerek, az baromság, kb csak arra jó, hogy az írástudatlan faluvégi kisebbségi asszony ne mekis szendóval meg pacalpörkölttel akarja etetni a 2 hónapos babáját, de amúgy inkább csak ötletadásra érdemes használni a védőnős listákat (a saját védőnőm nekem anno így mondta, amikor odaadta :D ). Amire figyelni kell, hogy méz, pasztörizálatlan tej(termék) és csak füstöléssel tartósított hús ne menjen 1 év alatt, minden más egyéni érzékenység kérdése. Nyilván ha kiütéses lesz egy paradicsomtól, akkor azt ne erőltesd, meg ha fáj a hasa a brokkolitól, azzal is várj kicsit, de amúgy ezek nem általános szabályok, hanem tényleg a te saját gyereked reakciói és a te ezekre adott válaszod. Ha egészségesen étkezel te is, és a családod is, akkor alapvetően az lenne a cél, hogy a babád ebbe a rendszerbe kerüljön bele, nem egy általános szabványba, aminek amúgy sem felel meg senki a világon.

aug. 2. 16:24
 8/14 anonim ***** válasza:

2024 van, illene tajekozodni, manapsag minden megtalalhato a neten.

MINDEN adhato 6 honapos kortol, kiveve mez. Ez egyebkent jo par eve igy van. Eddig hol eltel ?

aug. 2. 18:08
 9/14 anonim ***** válasza:

A vedono az anyja vagy te ??

Miert vagy betojva egy vadidegentol ??? Egyaltalan miert nem szakmai cikkebol tajekozodsz ? Hihetetlen , tenyleg.

aug. 2. 18:10
 10/14 anonim ***** válasza:
6 honapos koranak reggelen, elso etele a bundas kenyer volt, ebedre pedig vadas nyulhusbol…. a vedononknek fogalma sem volt (azota sincs) a hozzataplalas modjarol, minden kerdesere az volt a valaszom, hogy koranak megfeleloen mindent eszik. Ennyi. Semmi koze hozza. Hagyd enni szerencsetlen gyereket.
aug. 2. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!