Védőnő 4 hónaptól ajánlja a kóstoltatást?
Jövő héten lesz 4 hónapos a kisbabám, sajnos minden igyekezetem ellenére sem tudom szoptatni, tápszeres. Már az előző látogatáson is említette a kóstoltatást a védőnő, de most jelzett, hogy a jövő héten jön és megbeszéljük, hogy kezdjük el betöltött 4 hónap után.
Tudom mi a WHO ajánlása, engem most az érdekel, hogy itthon mi a legfrissebb ajánlás?
Tápszeres babáknál előbb indul a kóstoltatás?
Pont ez a lényeg, hogy a gyerek igényeit kell nézni. Jól le is lettem pontozva érte. Egyébként 4 éves lesz nemsokára.
Nálam a védőnő hisztizett is, hogy mi az, hogy nem adok minden nap kanalas kaját neki. Én pedig megkíméltem a gyereket és magamat egy adag stressztől.
Egyébként tápszeres volt 2 hetes korától.
9-es, attól, mert KIEMELED a szavakat, még NEM lesz nagyobb nyomatéka. Tévedsz, szobahőmérsékletűre hűtött vizet használok, de valóban én vagyok, akit érdekelt ez a téma.
"Pour the correct amount of water into a sterilised bottle carefully - water that is 70 degrees Celsius is still hot enough to scald."
Ettől függetlenül én is a hazai ajánlást követem.
Nem is amnyira a kor számít, hanem az érettség. A nyelvkilökő reflex megszűnése, ülni tudás, vagy legalább annak a képessége, hog ölben tartva ne csússzon össze, mint egy zsák krumpli, érdekelje az étel, és esetleg bele is találjon vele a szàjába. Egy 4 hónaposnál ezek nem teljesülnek, döntött etetőszékben meg fulladásveszélyes etetni.
Nem képes megemészteni a szilárd ételt (a püré is szilárdnak számít), csak àtmegy rajta.
A legújabb, 2017-es európai ajánlás szerint 17 és 26 hetes kor között ajánlott megkezdeni a hozzátáplálást.
(Aki a WHO ajánlás fújja annak érdemes lenne elolvasnia, hogy pontosan mi szerepel benne és milyen kutatásokra alapozza azt. Eleve nem a hozzátáplálásról szól, hanem a KIZÁRÓLAGOS anyatejes táplálást ajánlja 6 hónapos korig, olyan kutatásokra alapozva, minthogy a 6 hónapig kizárólagosan szoptatott babák édesanyák áll ritkább az előfordulása az emlőráknak, vagy hamarabb nyerik vissza a szülés előtti testsúlyukat. Egy tápszeres babával ezek az előnyök, amikre az ajánlást alapozzák nyilvánvalóan nem jelennek meg...)
8-as válaszolónak üzenném, orvosi ajánlás mellett kezdtem el a hozzátáplálást 4 hónapos kora után, és Nem nyomtam le a torkán, ahogy egy ismerősöm se!! Ez inkább kóstoltatás mint étkezés kiváltás, és természetesen a picimet is érdekelte, szerette volna ő is megkóstolni az ételeket, mivel nálunk együtt eszik a család általában.
Én a te gyereked sajnálom, hogy ilyen rossz helyre született, ahol anyuka ilyen előítéletes, és paraszt. Na, ez neked, hogy esik? Ahelyett, hogy ilyeneket képzelegsz, hogy így etetjük a babánkat, ennyi idős korukban, inkább tájékozódj, kérdezz, és ne véleményt formálja, alaptalanul. Van bőven amiért lehet gyerekeket sajnálni, de ezért nem kell, mi is a legjobbat akarjuk nekik, akárcsak azok, akik később kezdik a kóstoltatást
Akkor fordítsuk meg, és megérted a felháborodásom: (feltételezzük, hogy 6 hósan kezdted)
Sajnálom azokat a gyerekeket akiket csak 6 hós korában kezdenek el ismertetni az ételekkel, biztos vagyok benne, hogy rossz a gyereknek ez,
nagyon rossz helyre születtek.
Nos, így érted már, miért írtam?
Másrészt azt írod,( ismét feltételezel), hogy nekem van véleményem a 6hós vagy későbbi kezdésről. Látod, megint tudatlanul írsz, kérdés nélkül.
Nincs semmi baj azzal sem, a nagyobbik lányommal én is csak 6 hó után kezdtem, őt akkor érdekelte, csak a kisebbik kezdte 4 hó után
Kérlek, mindig kérdezz, mielőtt véleményt nyilvánítasz, ami mellesleg nem baj, ha van, csak a te véleményed úgy hangoztatod, hogy nincs információd, csak hasadra csapsz, hogy ő biztos ezt teszi, a másik biztos azt gondolja stb.
A mondandód többi részével egyetértek, mielőtt azt gondolnád, hogy azt is máshogy gondolom
19# Utoljára írok neked, úgyhogy jól olvasd el Drága tudatlankám. Nem írtam, hogy azokat sajnálom, akik 4 hónaposan kezdték, ugorj neki újra és olvasd el. Befejeztem veled, nem fogom szétoffolni a kérdező kérdését. Picit most már vegyél vissza a kis arcodból.
kérdező neked meg bocs, hogy el lett itt térve a kérdésedtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!