Azt szeretnem kerdezni, hogy ha tizorainal kezdjuk el a kostoltatast, mar egesz jol megy, sokminden be van vezetve es ugy ajanljak kivaltani, h tizorai stb, vege fele az ebedet, akkor hust meg ilyeneket ti mikor adtok?
Húst elvileg 1 hónappal a kezdés után lehet legkorábban adni. Eddigre egyik gyerekkel a tízórait kiváltottuk, az ebédet pedig elkezdtük és ekkor vezettem be a húst. Másik gyereknél nem tudtunk étkezést kiváltani még 9 hónaposan sem, de ennyi idős korára 3x kínáltam már. A húst ebédre vezettem be nála is 7 hónaposan. Ő egyébként nem is evett 11 hónapos koráig annyit egy étkezésre sem, hogy jól is lakjon vele így arra várhattam volna.
Amúgy akkor még úgy tudtam ebéd a 2. kiváltandó étkezés de már iskolás a kicsi is így nem annyira ismerem a mostani ajánlásokat.
Mi is tízóraira kezdtünk el szilárdat enni, de nekem annyira nem volt cél, hogy gyorsan kiváltsunk étkezést.
Mikor már rendesen eszegetett, akkor ajánlotta a védőnő, hogy elkezdhetjük az ebédet is, így:
-tízóraira kap gyümölcsöt grízzel, utána még kis szopcsi is jöhet
-ebédre zöldségek hússal (+pici olaj), ez már akkora mennység szokott lenni, hogy anyatejet már nem adok neki utána, csak vizet
Én sima napraforgóolajat.
Gondolkoztam olivaolajon is, de az tud olyan keserű lenni néha, hogy nem mertem.
Esetleg van valaki, aki olvassa és azt adott a babájának? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!