6 hónapos baba miért nem akarja megkóstolni a pépet?
Sziasztok.
Mit csináljak, hogy csináljam, hogy a 6 hónapos babám kóstolja a pépet?Harmadik napja kóstoltatom vele a pépet, de ahogy már a szájához közelítek a kanállal, már össze szorítja a száját és nem akarja kinyitni.Próbálgatom,de kezd nyöszörögni és utána már sírni kezd, ha sokáig erőltetem. Úgyhogy inkább abba hagyom olyankor.
Ne pépet adj neki, hanem puhára fött zöldségdarabot, add a kezébe, majd szopogatja és rájön, hogy ehetö.
Etetésnél alapsazbály, hogy TILOS eröltetni, ezzel csak megalapozod, hogy rossz evö legyen, akinek az evés kínzás!
Valószínűleg nem érett még rá.
Várj 2 hetet,és próbáld újra.
És NE erőltesd!! Egy életre megutálja az evést,és hordhatod majd evésterapeutához!
Próbálhatsz puha darabokat de ha úgy sem, akkor tarts 2-3 hét szünetet.
Nekem nagyobb gyermekem 7 hónapos korig nem is evett, ha a szájába is adtam kanállal kitolta. 2 hetente próbáltam, 3. próba járt csak sikerrel. Tápszer bőven elég volt neki.
Köszönöm a válaszokat. Értem,akkor nem erőltetem,várok kicsit.
Még esetleg ezt a puha darabot megpróbálom adni neki,hátha az bejön.
Van egy nagyobb gyerekem, vele nem volt semmi probléma a kezdesnél,meg utána sem.Úgyhogy ez új szitu nekem.😳😔
De ez nem probléma. Csak ő később akarja kezdeni.
A testvérek nem egymás klónjai!
Persze,tudom hogy sok minden nem úgy lesz, mint a testvérénél.
Csak ezt nem tudom hogy kezeljem,azért kérek segítséget.
Köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek. 🤗
Vártam egy kicsit, aztán itt-ott beprobálkoztam.
Most már nyitogatja a száját, pár kanálkával el is fogad, de utána már nem. 🙂De haladunk, kóstolgat legalább.Próbáltam egyszer a puha répát is de attól öklendezett, úgyhogy nem mertem. Inkább vártam kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!