Uzsonnaötletek egy majdnem 9 hónaposnak?
Most szeretnénk kiváltani az uzsonnát. Mit szoktatok adni uzsonnára az ilyen korú babátoknak? Mennyire darabosan eszik? Kenyérfalatkákkal próbálkozhatok?
Étrend:
Reggeli: tápszer
Tízórai: gabona/gabonapép+gyümölcs, néha joghurt, túró, babakeksz
Ebéd: főzelék, hús
Uzsonna: tápszer
Vacsora: tápszer
1-es
Ne írj már ostobaságokat!
Dehogy kell nekik 9 hónaposan darabosat enni. Te is ilyen megszállott blw fán vagy fogadjunk
Én pl nem vagyok blw fan, nem is hallottam erről csak itt a gyakorin, de pl a kisfiam már 6 hónaposan kezdett darabosabb húsokat, tesztákat, krumplit, zöldséget, gyümölcsöt csócsálni 🤷♀️
Nem én adtam, ült az ölemben, belenyúlt a tányéromba és elvette a főtt répát, meg a petrezselymes krumplit és elkezdte nyammogni, én meg hagytam.
Persze a gyerekek pedig olvassák a nagykövet hogy mit kell csinálniuk.
Nem egy gyerekem van de egyik sem volt hajlandó 1 éves kora előtt darabos ételt enni mint a környezetemben lévő gyerekek jóval több mint fele sem...
Mit jelent a darabos? Már bocsánat, nem ez volt a kérdés de:
1. Olyan Hippes babaételt simán megeszik, ami 8 hónapos kortól ajánlott, ebben egész rizs, zöldségdarabok vannak.
2. Sosem simára csinálom a főzeléket, hanem darabok vannak/maradnak benne.
Ezeket rágás nélkül eszi.
Viszont:
Ha odaadok neki például egy babakekszet, amiről leharap egy darabot, akkor azt rágja, de 1 babakekszre jut egy fulladozás is, így még bátortalan vagyok.
Remelem ezért nem tiltanak, de akkor el tudná nekem valaki mondani, hogy konkrétan mit jelent az, hogy darabos? A védőnő értelmesen nem tudta elmagyarázni. Az általam vásárolt könyv pedig a 8 hónaposnak villával áttört pépet ajánl, de annál darabosabb pépet is megeszik.
Ui.: Egy-két uzsiötlet is jól jönne.
Fulladozik, vagy öklendezik?
Nem mindegy, nem összekeverendő a kettő. Az öklendezés jó dolog, védelmi reakció, hogy ne tudjon mélyre jutni túl nagy falat, ami elzárhatja a légutakat.
Nálunk kisétkezésre könnyebb ételek kerülnek az asztalra. Gyümölcs, joghurt, túrókrém, sajt, stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!