Meddig adjunk még neki tápszert?
Figyelt kérdés
Van egy kislányom, aki jövő hónapban lesz másfél éves. Első perctől kezdve tápszeres baba volt. 5.5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, nagyon hamar ki is váltottuk az egyes étkezéseket, 1 éves kora óta már csak napi 1x, vacsorára kap tápszert. Jelenleg a Beba 12 hónapos kortól adhatót kapja közvetlenül lefekvés előtt. Kérdeztem a védőnőnket, hogy meddig szokás tápszert adni, vagy mikor kellene az utolsó étkezést is kiváltani, de kb. megvonta a vállát, hogy így, hogy nem anyatejes, teljesen mindegy, amikor én jónak látom. Őszintén szólva, nekünk egyelőre még így "kényelmes", mert sajnos napközben nem mindig iszik elég vizet, és így legalább az esti tápszeradag egy fix folyadékbeviteli forrás. Másrészt, nem is tudom, mivel kellene kiváltani. Se én, se a férjem nem szoktunk vacsorázni egyáltalán, így az nem opció, hogy egyen vegyünk és egye ugyanazt, amit mi. Nálatok hogy volt, meddig adtatok tápszert? Mivel váltottátok ki a vacsorát?2022. okt. 17. 21:06
21/24 A kérdező kommentje:
Alig volt, aki a kérdésre válaszolt. Most az tök irreleváns, hogy ti 6kor esztek és vacsorának hívjátok, mi meg 5kor és uzsonnának. Nem ez volt a kérdés. Hanem, hogy ahol tápszeres volt a baba, ott az utolsó esti tápszert mikor és mivel váltottátok ki. Ennyi. Nem állítottam, hogy az a jó napirend, amit mi követünk, sem azt, hogy mindenkinek így kellene csinálni. Ez egyrészt a napi programok, másrészt az étvágyunk függvényében alakult így. Ettől függetlenül még a kérdésem fennáll. A normális kommentek alapján tejjel vagy kakaóval próbálkozunk majd. A tejet eddig 2x próbáltuk, de nem fogadta el.
2022. okt. 18. 15:55
22/24 anonim válasza:
A cukros kakaó tök jó lesz, vitaminokban gazdag vacsora helyett a legjobb ötlet 😂
23/24 anonim válasza:
Hagyjad, szerinte jobb a sima bolti tej/kakaò egy ilyen picinek, mint a tejital/tápszer 😬 Tejben marha sok a fehèrje, a vesèket is terheli, 2 èves korig nem igazán javasolt,kakaò meg...Sok orvos szerint baromira nincs is szüksège a gyerekeknek bolti tejre, nincs haszna, ellenben csinálhat csomò kárt pl.ètvágytalanság, viselkedèsi zavarok, emèsztèsi zavarok. Ez már Anglia, de itt mèg a kakaò meg társai a menők már egy èveseknek is....
24/24 A kérdező kommentje:
Azért vicces, hogy amíg azon az álláspontom voltam, hogy marad a tápszer, addig az volt a baj, amikor meg felmerült bennem mások példáját látva, hogy esetleg kiválthatjuk valami mással, akkor meg hirtelen az lett a baj. Igazán vicces, és egyben elszomorító is, hogy az ember idejön tanácsot kérni, hogy másoknál hogy alakult ez, mivel a védőnőnk kb. le se szar minket, és tőle hiába kérdezek bármit is, erre mindenbe csak beleköttök. Végül egyébként azóta is maradtunk a lefekvés előtti tápszernél, úgy gondolom, addig fogja kapni, amíg van rá igénye és megissza. Ha majd már nem kell neki, azt úgyis észre fogom venni.
2022. nov. 15. 13:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!