Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meddig fontos, hogy anyatejet/...

Meddig fontos, hogy anyatejet/tápszert vagy tejet adjunk a gyerekünknek?

Figyelt kérdés
2012. jún. 25. 19:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Kizárólagos anyatejes táplálás 6 hónapos korig, utána vegyes táplálás mellett a mama és a baba igényeihez igazodva ajánlott. Tápszert 1 éves korig ajánlják a gyerekorvosok, valaki még az után is (bár én a természetesség híve vagyok, úgyhogy 1 éves kor után nem adnám, ha lesz tejem (várandós vagyok), akkor előtte sem). Tehéntejet, vagy más állati tejet (pl. kecsketej) csak 1 éves kor után szabadna adni, de a legújabb nézetek szerint a 3 éves kort is meg kéne várni. Utána, ha nem allergiás vagy érzékeny rá a gyermek, akkor élete végéig ihatja.
2012. jún. 25. 19:38
 2/5 A kérdező kommentje:

köszi az infót,egy kicsit rosszul tettem fel a kérdést.

muszáj adni pl:tejet 1éves kora után? mert az anyém 14hós lesz,anyatejes volt,és nem is fogadja el sem a tápszert,sem a tejet-és lassan abbafogja hagyni a szopizást.ezért kérdeztem,hogy meddig fontos,hogy kapjon ilyesmit?

2012. jún. 25. 19:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Az elsővel nem mindenben értek egyet,anyatejes babánál is jó ha 5 hónapos kor körül már kóstoltatunk,1 éves kor után tejet érdemes adni,nem tápszert.

Tejre szüksége van a szervezetnek a csontoknak a sok kálciumra, ilyen kicsi korban fél liter tejtermékre van szüksége a kisgyereknek.

Kisfiam is 14 hónapos, 3 hónapos kora óta tápszeres, 1 éves kora óta tejet kap reggel és este,sőt sokszor délután is.

2012. jún. 25. 20:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Az első vagyok. A tejben lévő ásványi anyagokra, Ca-ra tényleg szüksége van a gyerkőcnek. Ezt tényleg kb. napi fél liter tej, ennek megfelelő tejtermék fedezné. A tej helyett szokták ajánlani a junior italokat 3 éves korig. Bár ez utóbbi sem áll közel a szívemhez (ez személyes vélemény).

Lehet, hogy a második válaszoló nem értett egyet azzal amit írtam, de én csak a szakmai irányelvekben szereplő infókat jegyeztem le, illetve, hogy a környező gyerekorvosok mit ajánlanak.

Milyen tejjel kínáltad a kicsit? A bolti helyett inkább a házi tejjel próbálkozz, ha van rá lehetőséged. Lehet, hogy most még elutasítja, de próbáld meg megkóstoltatni vele néhány hét múlva. Addig is adj neki más tejterméket: sajtot, joghurtot, túrót stb.

2012. jún. 25. 21:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen tudom,de nálunk már azt mondják minél hamarabb kell a tej,1 éves korban mindenképp az allergia elkerülése miatt stb. én házitejet adok a kisfiamnak azóta adtam neki boltit is mikor elfogyott a házitej nem fogadta el,forrald fel és először kicsit higítsd biztosan fog neki ízleni
2012. jún. 26. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!