Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Meddig adjunk még neki tápszert?

Meddig adjunk még neki tápszert?

Figyelt kérdés
Van egy kislányom, aki jövő hónapban lesz másfél éves. Első perctől kezdve tápszeres baba volt. 5.5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, nagyon hamar ki is váltottuk az egyes étkezéseket, 1 éves kora óta már csak napi 1x, vacsorára kap tápszert. Jelenleg a Beba 12 hónapos kortól adhatót kapja közvetlenül lefekvés előtt. Kérdeztem a védőnőnket, hogy meddig szokás tápszert adni, vagy mikor kellene az utolsó étkezést is kiváltani, de kb. megvonta a vállát, hogy így, hogy nem anyatejes, teljesen mindegy, amikor én jónak látom. Őszintén szólva, nekünk egyelőre még így "kényelmes", mert sajnos napközben nem mindig iszik elég vizet, és így legalább az esti tápszeradag egy fix folyadékbeviteli forrás. Másrészt, nem is tudom, mivel kellene kiváltani. Se én, se a férjem nem szoktunk vacsorázni egyáltalán, így az nem opció, hogy egyen vegyünk és egye ugyanazt, amit mi. Nálatok hogy volt, meddig adtatok tápszert? Mivel váltottátok ki a vacsorát?

2022. okt. 17. 21:06
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%

Nekem 1 eves múlt a fiam.

És most már teljesen elutasítja a tápszert

A tejitalt sem hajlandó meginni, így 2 hete már nem kap egyáltalán tápszert.

Fél 7kor van vacsora és ennyi. 8 kor megy aludni

De amíg tápszert kapott addig bőségesen vacsorázott este fél 7kor.

Tojás , Virsli, szendvics vagy főtt kaja. Mikor mit.

8kor kapott még alváshoz tápszert de már akkor is csak 90 milit ivott.

Szerintem ideje lenne nektek is beiktatni a vacsit.

2022. okt. 18. 07:02
 12/24 anonim ***** válasza:
21%
Nekünk első gyereknél a védőnő 2 éves koráig ajánlotta a vitaminok és ásványi anyagok miatt. 2 éves koráig kapta csak este lefekvés előtt, vacsorát is kapott, de ez neki ilyen esti szeánsz volt, csak így tudott elaludni. Utána tejet kapott, de aztán szép lassan azt is elhagyta, vagy csak ritkán kérte. Most a második gyerkőc 21 hónapos, még kapja, ugyanúgy lefekvés előtt (vacsora mellett). Próbáltam tejet adni neki inkább helyette, de az nem kell neki. Neki is max 2 éves koráig akarom adni. Baja mindenesetre nem lesz tőle, hogy kapja.
2022. okt. 18. 07:59
 13/24 anonim ***** válasza:
24%

Ez komoly?!

Azért mrrt nektek van egy elcseszett szokásotok, azért a gyereket niéért kell azzal tömni?

Nekem 10hónaposan, mikor kinden étkezés ki volt válta, igen a vacsora is, akkor mondta a doki is meg a védőnő is, hogy a tápszert akár 1-2 hónapon belül elhagyhatjuk.

1 évesen már egyáltalan nem kapta. Se tejitalt sem társait. Vacsorázik, iszik egy kakaót, teát, valamit és ennyi. 14hónapos.

Ja és változatosan eszik. Napi 1x vagy inkább 2x főtt ételt. Zöldségeket, gyümölcsöket, tejtermékeket...

2022. okt. 18. 10:15
 14/24 A kérdező kommentje:
Mint írtam, 5 körül szokott uzsonnázni, amire mindig bőséges, kiadós, általában főtt ételt vagy valami sütött dolgot kap. Áruljátok már el, hogy erre rá pár órára miért kellene újra beletömnöm valami komolyat, mikor abszolút nem igényli? Még a tápszerből is meghagy. Sima tejet egyébként próbáltuk, egyelőre nem fogadta el. Annak meg nem látom értelmét, hogy tápszer helyett tejitalt adjunk, az előbbiben legalább van vitamin meg ásványi anyag.
2022. okt. 18. 10:56
 15/24 anonim ***** válasza:
48%
Mi a napirendetek h 5kir uzsizik? Nem is értem
2022. okt. 18. 12:33
 16/24 anonim ***** válasza:
56%

Ha elmegy közösségbe, ott megsúgom fél zsemle lesz az uzsonna.

Nem kötekedésből, de baromi rosszul csináljátok.

Ebéd főttkaja. Uzsi az vagy egy joghurt, vagy gyümölcs. És a vacsi ismét egy kiadós étkezés. Jobb helyeken.

Most én nem tudom elképzelni, reggel kap egy szendvicset. Ebédre kap rendes kaját. Uzsira szintén tök jóllakatod. Vacsira ne egyen semmit, igyon tápszert, majd reggelig bírja ki. Nekem ez valahogy elég gáz

2022. okt. 18. 12:55
 17/24 anonim ***** válasza:
61%

Istenem, miért nem lehet elhinni, hogy nekik jó ez így? Azért, mert a ti (kommentelők) gyerekeitek máshogy esznek, miért nem lehet másnak máshogy jó? Ha vidám, szépen fejlődik a lány, nő, hízik, és próbálták, de nem igényli a vacsorát, akkor mit csináljon anyuka? Láthatóan kibírja reggelig a gyereke, mert nem az volt a kérdés. Szerencsétlen kérdező tanácsot kért, hogy mikor váltsa ki/hagyja el a tejet, erre mindenki oltja, hogy de tukmálja bele a vacsit.

Nekünk is fura napirendünk van, étkezés ügyileg, próbáltam máshogy is, de nem működött. Nálunk uzsonna nincsen, 7-kor reggelizik, 11-kor tízóraizik egy nagyot, fél 1-kor megy feküdni, kap mellé tejet, és amikor kel fél 3 körül, akkor ebédelünk, de van, hogy 3-kor lesz éhes. Akkor megebédel, és utána már csak 7 körül vacsizunk, ha mégis kéri, akkor kap gyümölcsöt a kettő között, de általában nem kell már. Máshogy próbáltuk, alvás előtt kaja, stb., de nem volt jó, nekünk így tökéletes. Felnőttek se esznek egyformán, én se eszem mindig 5x, csak 4x. Csak azért írtam le ezt kérdező, hogy lásd, nem vagytok egyedül, hogy nem tankönyv szerint megy minden.

2022. okt. 18. 13:11
 18/24 A kérdező kommentje:
Még több, mint másfél év, mire közösségbe megy, addig azért alakulhat a napi rendje. Nemhogy kibírja reggelig, de ellentétben azzal, amit írtatok, hogy ilyen hajnali 6kor kel a gyereketek, az enyém 8 előtt soha nincs fent. Fél 9-kor reggelizünk. Egyébként meg az nem tudom miért elcseszett szokás, hogy este 8-kor közvetlenül alvás előtt nem akarom telezabáltatni a gyerekem, mint ahogy mi sem zabálunk be este 8-kor. 5kor eszünk utoljára. Az eltart fél 6ig. Akkor ne hívjuk az este 8as tápszert vacsorának, tök mindegy, ahogy látom lefekvés előtt azért mindenki ad tejet, kakaót valamit a napi rutin részeként. Erre vonatkozott igazából a kérdésem. Egyébként napi 2x kap meleg ételt, és nagyon szépen fejlődik. 3 év 4 hónaposan fogja kezdeni az ovit, felesleges már most 17 hónaposan az ottani napirendet ráerőltetnem. Addig esetleg úgy is csinálhatjuk, ahogy neki jó. Utolsónak köszönöm szépen!
2022. okt. 18. 13:19
 19/24 anonim ***** válasza:
30%
Kèrdező, kicsit sztem hűtsd le magad :D feszkòs vagy vagymi? Annyi az egèsz, hogy furcsállják itt a kommentelők azt, hogy a gyermeked kvázi uzsonnára vacsorázik be. Ennyi. Általában a vacsi idő az fürdès előtt van, 6-7 körül. Uzsonna az nem vacsora. Uzsonna az joghurt, gyümölcs, pèkáru, muffin, sütőtök, túròkrèm, tökömtudja. Oviban is kapnak uzsonnát majd, nem főtt ètelt. Valòban furcsa szokás, de ha nektek ìgy jò, akkor maradjon ìgy. De ne lepődj már meg azon, ha ez a rendszeretek másnak furcsa. Attòl, hogy, másnál 6-7 közt van a vacsora sem muszáj bezabálni, nem gondolod? 5 òra az nem túl vacsora idő mèg, akárhogyis vagy itt felháborodva. Ha nektek ìgy jò, mit èn bánom, de attòl mèg nem valami megszokott dolog ez.
2022. okt. 18. 13:44
 20/24 anonim ***** válasza:
32%

Ha ez az egész nem lényeg, akkor minek írtad meg? Miért nem annyi a kérdésed, hogy

"Meddig szükséges tápszert adni egy gyereknek? Nálatok hogy alakult?"

Ééés ennyi....

2022. okt. 18. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!