Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Igaz az hogy a tápszeres...

Igaz az hogy a tápszeres babának ne adjunk teát mert jobb ize van és nem fogja elfogadni később a tápszert?

Figyelt kérdés
most már nem tudom kire hallgassak , a védőnő azt mondja adjak máshol olvasom hogy ne.

2012. jún. 4. 19:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

a teáztatást ált .azért nem szokták preferálni mert sokan cukrozzák de ha még nem is teszik akkor is feleslegesen veszi el a helyet a pocakban a tejalapú italtól .

persze ha a vizet mondjuk a 35C-ban nem fogadja el a csecsemő az más kérdés.

2012. jún. 4. 19:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül alakul majd agy, de nagy rá az esély. Mivel a tea ízesített, a baba ösztönei azt súgják, hogy ez táplálék, és nem innivaló, ezért sokkal többet megiszik belőle, mint amennyi folyadékra éppen szüksége lenne. Így eltelítődik, és kevesebbet ehet a tápszerből, és bár éhes nem marad, de kevesebb vitaminhoz jut. Másrészről a teában vannak adalékanyagok, amire egy pici babának semmi szüksége. Helyette kapjon inkább vizet.
2012. jún. 4. 19:08
 3/10 anonim ***** válasza:
24%
Ez hülyeség. A fiamnak születése óta teát adok, minimális cukorral, most 4 hónapos és semmi gond a tápszer evészettel emiatt.
2012. jún. 4. 19:14
 4/10 anonim ***** válasza:
48%

2. vagyok.

"A fiamnak születése óta teát adok, minimális cukorral, most 4 hónapos és semmi gond a tápszer evészettel emiatt."

Nálatok nincs gond, szerencsétek van. De - mint írtam - nagy rá az esély, hogy nem fogad el elég tápszert.

Egyébként a babáknak minimális cukor sem kell a teába (bár szerintem most már nem fogadná el cukor nélkül).

2012. jún. 4. 19:19
 5/10 anonim ***** válasza:
21%
De elfogadja cukor nélkül is, sőt jobban megissza a vizet. Egyébként minimális cukortól kutyabaja sem lesz, ebből csak egyesek csinálnak nagy ügyet. Ha annyira ártalmas lenne a cukor, akkor nem tennének az üveges bébiételbe sem. A védőnő ill. a doki is mondta hogy egyáltalán nem ártok ennyivel.
2012. jún. 4. 19:23
 6/10 anonim ***** válasza:
45%
Ez hülyeség! Akkor a lányom nem inna semmit! Milupa teát kap, két étkezés között, ill a tápszer után. Semmivel sem eszik kevesebbet!!! Kell neki is a folyadék, főleg melegben!
2012. jún. 4. 19:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Ez nagy hülyeség,én már akkor is adtam teát és vizet is amikor az első 3 hónapban szopizott mert volt tejem,egyszerűen muszáj volt itatni is nagyon meleg volt,azóta is kap a mai napig nyilván nem cukrosan itta,ez nagy hülyeség akkor ennyi erővel ne adj neki semmi mást enni mert nem eszi meg a tápszert,ugye mekkora hülyeség? a védőnőre és az orvosra hallgass ne arra mit olvasol,manapság rengeteg idétlenség,és tévhit kering
2012. jún. 4. 19:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Ez nem igaz! Az én lányom 4 hós korától iszik Hipp-es teát a kaja mellé,hozzátáplálás óta. Nem cukrozom pluszban, szereti anélkül is. Attól a tápszert ugyan úgy megissza. Sőt,ha jön a foga,nem kell tea,csak tápi! :)
2012. jún. 4. 22:05
 9/10 anonim ***** válasza:
Tápszeres babát amugy is itatni kell két étkezés között az én kislányom születése óta teát kap próbáltam a vizet de mivel már a kórházba teáztatták és a tejem is édes volt nem itta a vizet egy napig kínlódtam és feladtam 3hónapig Mecsek teát kapott most már 6 hónapos csak tápszeres és hozzátáplált és a hipp-eseket kapja rengeteg teázik de enni is eszik.
2012. jún. 4. 23:43
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszaitok.megnyugodtam kicsit.:)
2012. jún. 5. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!