Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 3 hónaposan lehet kezdeni a...

3 hónaposan lehet kezdeni a hozzátáplalást?

Figyelt kérdés
2022. okt. 6. 19:50
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez iszonyatosan korai, az emésztőrendszere egyáltalán nem áll készen erre, több hátránya volna, mint előnye.
2022. okt. 6. 20:24
 12/31 anonim ***** válasza:
41%

Mind a 2 gyerekemmel pár nappal 4hónapis koruk körül kezdtem.

Nekem anyatejesek voltak

Havonta valtottunk ki 1 étkezést.

2022. okt. 6. 20:25
 13/31 A kérdező kommentje:

Kedves 10-es , volt tapasztalatod ilyen “koran” hozzataplalast elkezdeni?magan tapasztalat? Sokan kezdtek el 3 honaposan problema mentesen..de persze mindenkinek szíve joga mit gondol,erez,cselekszik,ír🙃

2022. okt. 6. 20:34
 14/31 anonim ***** válasza:
26%
Tápszeres 4 hónaposan kezdheti, addig váltsatok tápszert.
2022. okt. 6. 20:42
 15/31 anonim ***** válasza:
45%

Biztosan le leszek pontozva, de vállalom.

A lanyomnál mi is 4 hónapos kora előtt kezdtünk picivel. Elég hamar kiváltottunk nála étkezést is, mert szívesen evett, és jóformán tényleg bármit megevett, mert minden ízlett neki. Utána korának megfelelően vezettük be nála a glutént, a tojást, a tejterméket.

És az ég világon semmi baja nem lett, makk egészséges nagylány már. Nem allergiás semmire, a mai napig jó étvágya van. És nem válogatós, szinte mindent megeszik.

2022. okt. 6. 20:44
 16/31 anonim ***** válasza:
57%
A tápszeres sem kezdheti. Egyértelműek a mai irányelvek: stabilan tartja a fejét, elmúlt a nyelvkilökő reflex, érdeklődik az ételek iránt. Ez a három egyben. 3-4 hónapos egyáltalán nem áll erre készen. Te gyereked, te döntésed de ha nekem nem hiszel csapd fel a korszerű szakirodalmat és látni fogod mekkora kárt okoznál neki.
2022. okt. 6. 20:55
 17/31 A kérdező kommentje:

#16 Szakirodalom elter orszagok szempontjabol is. Ugyan igy van komenymag teaval.. sokan vizet se adnak 6 honapig, masok komeymag teat adnak korhazbol hazamenet es makk egeszsegesen nőtt fel a baba..

Hozza illo ételre gondoltam.. nem pedig rantottara..

2022. okt. 6. 21:18
 18/31 anonim ***** válasza:
90%

Egy 3 hónapos gyomra nem tudja megemészteni a szilárd ételt. Sok baba épp csak kinövi a hasfájást erre a korra.

De ahogy látom, mindegy, mit írunk, mert te már eldöntötted, hogy el fogod kezdeni.

2022. okt. 6. 21:23
 19/31 anonim ***** válasza:
82%
17. Nem igaz. A modern tanulmányok egyértelműek. Nem az 50 éves könyvekre gondoltam, hanem komoly mai orvosok, dietetikusok által írt tanulmányokra. Én nem hinnék se házi orvosnak, se a Marikának a gyakoriról. Hiába pontoznak le a professzorok, mindenkinek lehetősége van tanulni. Abból nincs baj soha ha később kezded, viszont abból igen, ha korán. Ha te ezt megkockáztatod, te felelősséged, de tényleg nem értem, hogy a mai világban miért hisznek jobban a szomszédnak, mint a szakértőknek 🤷‍♀️
2022. okt. 6. 21:24
 20/31 anonim ***** válasza:
37%

8 éve még a védőnő és a gyerekorvosok is az ajánlások alapján 4 hónapot mondtak a hozzátáplálás kezdetének.

A kisebb 2 a nagyobb 8 éves, mindkettővel 4 hónaposan kezdtük el. 8 hónapos korukra minden étkezés ki volt váltva, napi 500 ml tápszer/tejital ez mellett megvolt.

A mai napig kimondottan jó evők, nem válogatnak, mindent megesznek.

Nem betegesek egyáltalán.

2022. okt. 6. 21:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!