A hozzátáplálást el lehet kezdeni 6 hónapos kor előtt is (4-5 hónaposan)? Vagy mindenféleképpen ki kell várni a fél évet?
Tehát, ha már érdeklődik az ételek iránt, akkor ezt hagyjam teljesen figyelmen kívül ugye? Várjam meg a 6 hónapos kort és addig ne adjak semmit? A napokban volt olyan, hogy almát ettünk és odatartottam a szája elé, ő elkezdte volna szívogatni. Miután elvettem mosolygott. Nem szeretnék ártani neki a korai hozzátáplálással, de ilyenkor mi a teendő?
Anyatejes baba, minimális táp kiegészítést kap. Külföldön élünk, ezért kérdezem itt.
Ez egy AJÁNLÁS.
Te neveled a gyereked, azt tedd vele amit jonak látsz.
Fiam 100%anyatejes volt, 4 hósan kezdtem vele. (2 és fél éves)
Lányom 3 honapos, január végén tölti a 4.et, vele is el fogom kezdeni.
2! Közel nem 20 éve fél év az ajánlás 😉
A 22 éves gyerekemnél 6 hét(!)volt.
A 15évesnél már 4 hónap.
Az 5 éves unokámnak is még 4 hónapot mondott mindenki.
A kisebbik unokám 2 és fél éves, nála jött be ez a 6 hónap
Elkezdheted 4 hónaposan. Figyeld a babád reakcióját, meg másnap a pelusban a "termést" 🙈😁
Látni fogod, ha emésztetlen állapotban köszön vissza, akkor még nem érett rá a szervezete, de szerintem az alap gyümölcsökkel zöldségekkel nyugodtan kezdheted már 🙂
Köszönöm a válaszokat, igazából itt is mindenki mást mond. Jöhetnek még válaszok.
Én egyébként 3 hónaposan kaptam először, mert akkor még azt mondták, tej sem volt elég. Szerencsére nem lett semmi bajom, de ma már teljesen más a norma.
Szerintem a babád érettségét nézzed! Ha ő 4 hónaposan mutatja a jeleit, hogy készen áll elkezdeni a hozzátáplálást, akkor próbáld meg.
Én 4 hónaposan kezdtem a lányommal, ő nagyon rákapott, gyorsan haladtunk. Most lesz egy éves és nagyon jó evő még mindig.
Nekem a gyerekorvos azt mondta 5 hónapos vizsgálaton, hogy kezdjem el. 6. Hónapra a húst is vezessem be.
Én meg fogom várni a 6 hónapot a kezdéssel. Nalunk is nagyon figyel, ha eszünk, szerintem elfogadná, ha kapna, de szerintem nem sietünk sehova, én a who ajánlását követem.
Csak anyatejes a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!