Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mennyi teret engedjek a...

Mennyi teret engedjek a férjemnek a hozzátáplálásban?

Figyelt kérdés

100%-ban tápszeres a babánk, most jött el a hozzátáplálás ideje (vagyis a férjem szerintem már 5 hónaposan is érett lett volna rá, de én szerettem volna 6 hónapos koráig várni a kóstoltatással)

Nos, én azt a táblázatot szeretném követni, amit a védőnő adott, viszont a férjem lazábban akarja kezelni (ő is sokat olvas a témában, úgyhogy nem mondom, hogy nagyon hülye lenne ehhez)

Nemrég kezdtük, a gyümölcsöknél tartunk, banánt kóstoltatunk már napok óta.

A férjem ezzel szemben simán adna neki egy kis natúr főtt csirkét a mi kajánkból, vagy zöldségeket stb..

Mennyit engedjek neki? Vagy hogyan értessem meg vele, hogy én lassabban haladnék?

2022. szept. 20. 19:20
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
7%
20, most erre mondjam azt, hogy mindenki magából indul ki? Na menj vissza szépen a konyhába mosogatni… 🤦‍♀️
2022. szept. 21. 22:17
 22/31 aaaaaaa ***** válasza:
Nos :D :D
2022. szept. 22. 06:32
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
21. Irónia mond valamit?
2022. szept. 22. 10:05
 24/31 anonim ***** válasza:
92%
Mennyit engedj? A férjednek? Úgy érted a fickónak, aki az édesapja annak a gyermeknek, és ugyanolyan szülői jogkörrel rendelkezik mint a kedves édesanyja, azaz te? Ennyit azért tudjatok már megbeszélni, basszus. Pláne, hogy ő utána is nézett a dolgoknak, tájékozottab mint te vagy, nem pedig egy ezer éve elavult iránymutatást akar gondolkodás nélkül követni. Nem csak a te gyereked, amúgy sem.
2022. szept. 22. 14:48
 25/31 anonim ***** válasza:
5%

Szerintem teljesen oké, hogy az anya szab meg alapvető dolgokat a gyerekkel kapcsolatban, mivel ő lesz az, akin csattan minden ha valami félremegy.

Pl. apuka ad valamit a gyereknek, akkor is az anyuka fogja kapni a leb.aszást a gyerekorvostól, neki kell magyarázkodni, nem az apukának.

Bármi történik a gyerekkel, mindig az anyja a hibás, mindig őt kérdezik fel pl. a család is.

Ez egy társadalmi berögződés, valószínűleg pont azért, mert korábban a férfiak tényleg nem szóltak bele semmibe.

+ anyának van az a bizonyos anyai ösztön, ami sok esetben felülírja az apa elképzeléseit, mert anya a gyermek legkisebb rezdüléseit is megérzi.

Ha anyuka a védőnőben bízik, akkor apuka max a véleményét mondja el, mit olvasott, mert nem ő fogja ápolni éjjel a hasgörcsös gyereket, hanem anyuka. Nem ő fogja vinni reggel a kiütéses gyereket az orvoshoz, hanem anyuka. Nem ő fogja masszírozni és vígasztalni a szorulásos kisbabát, hanem az anyja (mivel ugye apa dolgozik, nincs otthon).

Szóval szerintem ezért döntse el anyuka végső soron, hogy mit kapjon a kicsi.

2022. szept. 23. 12:52
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
25. Sajnálom, hogy neked ilyen férjed van, de azért nem mindenki ilyen. Az én gyerekem apja ezt mind csinálja, sőt ennél sokkal többet is. Mondjuk hasfájása pont attól lesz, hogy 3 napig banánt eszik, ami köztudomású, hogy fogja a hasat, szóval ne csináljunk úgy mintha a kérdező valami baromi tájékozott lenne. Itt azért nem átlag, lusta apukáról van szó.
2022. szept. 23. 13:32
 27/31 anonim ***** válasza:
0%

#25.

Én nem lusta, hanem dolgozó apákról beszélek....

Reggel 9kor hogyan vinné orvoshoz az apuka a gyereket, miközben munkában van?

És hogyan virrasszon a síró gyerek mellett ha másnap munkagépekkel dolgozik vagy vezet?

Egy átlag otthon mindent IS elvégző apáról beszéltem.

2022. szept. 23. 13:42
 28/31 anonim ***** válasza:
0%

Van az a kifejezés, hogy elsődleges gondozó. Véleményem szerint ennek a személynek kell a döntéseket is elsődlegesen meghoznia a gyermekkel kapcsolatban.

Mivel ő viseli a következményeket is, plusz ő az aki tényleg a nap 24 órájában a gyermekkel van és ő ismeri a leges legjobban.

Teljesen mindegy h ez a személy anya, apa, nagymama, nevelőszülő, örökbefogadó szülő, akárki.

2022. szept. 23. 13:47
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez akkora baromság... Hozzátáplálásról beszélünk. Nem attól lesz allergiás a gyerek, mert apuka adta az adott ételt először. A gyerek akkor is az lesz, ha 2 héttel később kapja ugyanazt anyukától és a következményeket a gondolatmenet alapján akkor is anyuka (elsődleges gondozó) viseli.

Szerintem meg apuka is viseli, mert ha ordít a lakásban a gyerek, ő sem fog aludni. Ha anyuka ideges, helyt kell állnia, ha a gyerek beteg, ő is aggódik és vannak apukák, akik megtehetik, hogy elmennek az orvoshoz a gyerekkel.

Úgy csinálunk, mintha bevezetni az ételeket, kóstoltatni, akkora tudomány lenne, amihez a felelőtlen apukák hülyék fujj fujjj és még a következményeket sem vállalják, hát komolyan... :D

A kérdező férje utánaolvasott, tájékozott, nem egy nem törődöm apuka, aki az anya kezébe akarja adni 100%-ban a gyeplőt és ez így van jól.

2022. szept. 23. 14:19
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
És akkor azért apunak kuss a neve, mert az anya nem tud kiállni magáért az orvosnál? Ti biztosan szülők vagytok? Mert akkor ideje felnőni. Az én férjem munka mellett igenis virraszt. Három napja fogzik a fiam és óránként váltjuk egymást. Talán nekem kéne 0-24-ban alvás nélkül funkcionálni? Egyébként ha már mindketten dolgoznak is egyértelmű, hogy anya marad otthon ha beteg a gyerek az ilyen családoknál mint amilyenről te beszélsz. Akkor meg megy a picsogás, de a változás ott kezdődik, hogy igenis apuka is kel és apukának is van beleszólása mit eszik a gyerek.
2022. szept. 23. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!