Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mennyi teret engedjek a...

Mennyi teret engedjek a férjemnek a hozzátáplálásban?

Figyelt kérdés

100%-ban tápszeres a babánk, most jött el a hozzátáplálás ideje (vagyis a férjem szerintem már 5 hónaposan is érett lett volna rá, de én szerettem volna 6 hónapos koráig várni a kóstoltatással)

Nos, én azt a táblázatot szeretném követni, amit a védőnő adott, viszont a férjem lazábban akarja kezelni (ő is sokat olvas a témában, úgyhogy nem mondom, hogy nagyon hülye lenne ehhez)

Nemrég kezdtük, a gyümölcsöknél tartunk, banánt kóstoltatunk már napok óta.

A férjem ezzel szemben simán adna neki egy kis natúr főtt csirkét a mi kajánkból, vagy zöldségeket stb..

Mennyit engedjek neki? Vagy hogyan értessem meg vele, hogy én lassabban haladnék?

2022. szept. 20. 19:20
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
88%

Banánt adsz neki, de levesből csirkehúst meg sárgarépát csakazértse, mert azt a férjed mondja?

Szegény gyerek...

2022. szept. 20. 20:16
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Örülj, hogy ilyen nyitott, érdeklődő. Én hagynám, hogy adjon neki bármit, csak írjátok fel mindig, hogy mit evett.
2022. szept. 20. 20:17
 13/31 anonim ***** válasza:
94%
jézus ez a táblázat...aztán csodálkoznak ha van a gyerek emésztésével... bár a brendontól nem vártam mást...
2022. szept. 20. 20:26
 14/31 anonim ***** válasza:
7%
Az én férjemnek szerintem gőze sincs róla, pontosan miket eszik a gyerek meg hogy, a Sinlacra azt hitte, hogy zabkása, a magunknak főzött krumplifőzelékről megkérdezte, hogy eheti-e a gyerek. Világosan megmondtam neki, hogy a gyereknek való külön étrend, kajaterv, főzés az én asztalom, semmit se adjon neki az én megkérdezésem nélkül. Működik, nem is szól bele, mivel fingja sincs róla. Szívesen eteti a fiunkat, mindenből kiveszi a részét.
2022. szept. 20. 20:55
 15/31 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem a férjed jobban ért hozzá mint te, gondolom többet is olvasott a témában, mert ha te olyan sokat olvastál volna tudnád, hogy a táblázatok teljesen hülyeségek és a több napig kóstoltatás is. Az meg külön jó, hogy a fél világon végigutaztatott vegyszerezett banán mehet, de a helyi sárgarépa az nem. Szerintem kicsit ásd bele magad a témába, ebben nem igazán jó szerintem csak a védőnőre hallgatni.
2022. szept. 20. 21:09
 16/31 anonim ***** válasza:
93%

Nyugodtan engedhetsz teret a férjednek.

[link]

2022. szept. 20. 22:17
 17/31 anonim ***** válasza:
94%

Itt a kommunikáció hiánya a legnagyobb baj. Ő utánajárt, mert érdekli, tehát nem butaságot akar csinálni.

Nos, én azt a táblázatot szeretném követni, amit a védőnő adott, viszont a férjem lazábban akarja kezelni (ő is sokat olvas a témában, úgyhogy nem mondom, hogy nagyon hülye lenne ehhez)

A magyar ajánlás teljesen elavult, évek óta megdőlt baromságokat ajánl.

Beszéljétek meg, keressetek egy arany középutat, ami mindkettőtöknek jó, és a legfontosabb, hogy ne vedd el a kedvét. Ő is ugyanolyan kompetens szülő, mint te.

2022. szept. 20. 22:33
 18/31 anonim ***** válasza:
91%
Az én táblázatom például 7 hótól ajánlja a banánt. Szerintem sem kell annyira komolyan venni, ezek csak irány mutatások.
2022. szept. 21. 09:03
 19/31 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem itt kettőtök kommunikációját kéne fejleszteni. Közös gyermek, ugyanannyi joga van etetni, mint neked és az irány meghatározásába is nyugodtan beleszólhat. Vagyis nem neked kell diktálni, hanem együtt le kell ülni és megbeszélni a koncepciót. Mi a kezdetektől adtunk a saját kajánkból is neki, ha olyan volt. Él és virul. Új íz bevezetésnél kb. ránéztünk a kajánkra, gyors scannelés, összenézés, szerinted ez (répa, krumpli, brokkoli, husi, akármi) mehet? Rábólintottunk és már toltuk is elé. Nem kell ezt annyira görcsösen, tudományosan csinálni szerintem. Ahogy amúgy mást sem. Néhány anyuka annyira be van feszülve, hogy rossz ránézni.
2022. szept. 21. 13:09
 20/31 anonim ***** válasza:
67%

Világosan megmondtam neki, hogy a gyereknek való külön étrend, kajaterv, főzés az én asztalom, semmit se adjon neki az én megkérdezésem nélkül.

Spermadonornak azért jó volt?

2022. szept. 21. 15:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!