Mikor kezdtétek a hozzátáplálást félig anyatejes, félig tápszeres babátoknál?
Fulltápszeres gyerekemnél 1,5 évesen lett kiváltva étkezés. 😂
Anyatejes, kicsit pótolt gyerekem 8 hónaposan ötször evett mást, de nem váltottunk ki étkezést, csak a tápszert. A pótlás kiváltása egyből ment, az anyatejet pedig nem terveztem elvenni tőle.
4 hónaposan kezdtem a kóstoltatást, 6 hónaposan lett kiváltva 1 étkezés.
Nekem mindkét gyerek szívesen elfogadta, nem erőltettem, fokozatosan jutottunk el egy étkezés kivaltásáig. Persze semmi nincs akkor sem, ha később kezded, végülis a gyereké az utolsó szó úgy is :D
Mi az, hogy 3-szor pótolsz, amikor ő csak egyszer fogadja el?
A maradék kettő alkalommal lenyomod a torkán, vagy hogy kell elképzelni?
Mi az, hogy "te tudod, hogy nincs elég", de őszerinte meg elég mégis erőlteted?
Hagyd már azt a gyereket!
Ha csak nem fogy, nem kell pótlással kínozni egy gyereket sem.
Úgy te nagyokos, hogy eddig elfogadta a 3-at, pár hete pedig csak 1-et eszik meg. Nem, nem úgy kell elképzelni, hogy a maradék kettőt lenyomom a torkán. Nyilván ha nem kéri akkor nem erőltetem, de akkor sem okés, hogy egyik napról a másikra ennyivel kevesebbet eszik.
Minősíthetetlen a megnyilvánulásod, inkább máshol éld ki magad...
A babák nem olvassák az ajánlást, hogy mennyit kellene enni. Ezzel a méregetéssel csak magadat stresszeled. Ha jóllakik, nem kell erőltetni a pótlást.
A hozzátáplálást akkor kell kezdeni, mikor megérett rá. Ez általában 6 hónapos kor környékén kezdődik, mikor stabil törzstartása van, megszűnik a nyelvkilökő reflex, és érdelkődni kezd az ételek iránt. Van, hogy ez 5 hónaposan jön el, de az is normális, ha csak 7-8 hónapos korban kezdődik. 4 és fél hónaposan viszont biztosan korai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!