Egy rokon azzal akar rávenni a férjemen keresztül hogy most 4 hónaposan kezdjem a hozzátáplálást, mert kell neki a gyümölcsökből a C vitamin. De anyatejen keresztül is kap, nem? Ha én eleget eszek.
A WHO ajánlása szerint is 6 hónapos korig nem kell megkezdeni a hozzátáplálást, az anyatejben minden megvan, amire a babának szüksége van. 4 hónaposan a bélrendszere még nem felkészült az étel befogadására, érnie kell még.
Ha van anyatejed, azzal tápláld! :) 2 éves korig is az anyatej, ennek hiányában a tápszer a fő folyadék és ételforrása a gyermekeknek. Persze, akkor már bőven zabbantanak, de nem kell "elvenni" tőlük mert az xy azt mondta! :) bízz az anyai ösztöneidben ♡ és keress hivatalos ajánlásokat, ha a férjed meggyőzése a cél
Nem ezen múlik az étvágy utolsó . Az emésztőrendszere éretlen egy 4 hós babának. Emésztetlenül megy át rajta a szilárd táplálék, valamint meg is terheli a gyomrát.
Kérdező csináld úgy, ahogy te jónak látod. Ne törődj mással.
Az én gyerekeim nem olvasták ezt az ajánlást. A legkisebb 6 hónaposan se érdeklődött az ételek iránt. Először 8 hónaposan fogadta el szívesen a kínált ételt. De csak kóstolgatás szintjén, kíváncsiságból. Egy teljes étkezést talán 10 hónaposan tudtam nála kiváltani. Szinte első perctől önállóan evett, kézzel, kanállal.
Semmi baja nem lett, jól táplált, egészséges, nem válogatós, nem allergiás. A csípős kolbászt és a spenótot is két pofára tolja.
4. Jaj istenem🤦♀️
Az én fiam 6,5 hónaposan kezdte az evést és kifejezetten jó evő. Én is egyetértek, hogy akkor kezd, ha készen áll a baba, de én a 6 hónapot mindenképp megvárnám. Nem kell sietni, bőven van idő. Nincs rosszabb mikor még nem múlt el a nyelvkilökő reflex és tömik pürével a fekvő babát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!