Egy rokon azzal akar rávenni a férjemen keresztül hogy most 4 hónaposan kezdjem a hozzátáplálást, mert kell neki a gyümölcsökből a C vitamin. De anyatejen keresztül is kap, nem? Ha én eleget eszek.
1. Nem állt készen. Még ha egészséges lenne ez a korosztály, de nagyon magad közöttük a cukorbetegek, gyomorpanaszokkal, ételintoleranciával küzdők száma. Vajon miért? 100 évvel ezelőtt szigorúan 6 hónapig kizárólag anyatejjel táplálták a kicsiket, csak a nők munkábaállását sürgető találták ki ezt a baromságot. Szóval nem, egyáltalán nem állt készen.
Kérdező, a férjed olvas? Mert gyakori, hogy az apák egy szakkönyvet nem vennének a kezükben, de kompetensnek érzik magukat. Mondd meg neki, drágám, itt ez a könyv ha elolvasod és még mindig így gondolod beszéljük meg. Az idősebbek pedig felnevelték már a gyereküket, most mi neveljük a sajátunkat. Ezt kedvesen, de határozottan el kell mondani.
1. Mindd meg a ferjednek hogy meglepő de te is a legjobbat akarod a babának.
2. 40 éve adtak kolbászt 8 hónaposan m3g tehéntejet agyba főbe most meg nincs a korosztályunkban egy ep ember akinek ne lenne valami emésztési kínja
3. Az ajánlásokat, cikkeket olvasod és a mai tudás szerint fogod csinálni, ahogy te jónak látod, punktum.
Nálunk anyós tolja hogy mi ennyi idősen ez meg az,a gyerek apja meg nem tud úgy bemenni a konyhába hogy ne égjen a gyomra és még nem is evett semmit. Ezt megmondtam a mamának is, meg hogy én a legjobb tudásom és a mai ajanlások szerint fogom táplálni a gyerekemet. Ha így is lesz valami allergiája vagy intoleranciája, hát istenem, együtt fogunk vele élni de nem az elavult hülye tanácsok, neadjisten a hátam mögött neki adott dolgok miatt lesz. Mert ha a hátam mögött pl tejjel itataja és később laktózérzékeny, vagy tejfehérje érzékeny lesz, nekem senki nem fogja megmagyarázni hogy nem azért van, mert tejjel itatták holott én megmondtam hogy nem.
Szerintem ilyenkor meg kell húzni egy határt. A kotnyeleseknél meg ha kell, a befolyásolható apukánál is
Mi kb 5 hósan kezdtük. Durván bukósak voltak, ezért (meg a tejem is kezdett kevés lenni). Egyiküknek még megvolt a nyelvkilökő reflexe, nem is erőltettem, kapott, amennyit elfogadott, aztán tápszer.
Válogatósság: ki ilyen, ki olyan. Olvastam egy cikket (már fogalmam sincs, hol) amiben azt találgatták, mitől lehet egy baba válogatós. Megfigyelések alapján azok a babák, akiknek az anyukája a terhesség/szoptatás alatt változatosan evett, kevésbé volt válogatós a babája mint aki mondjuk első perctől tápszert kapott. Szóval csak azért 4 hósan kezdeni a ht-t, hogy ne legyen válogatós... Szerintem pont ettől az erőszakoskodástól lesz az egy baba.
Jól csinálod, ha szépen gyarapszik, jókedvű és van elég tejed, akkor (már bocsánat) hülye lennél elkezdeni 4 hóbaposan. :)
Nálunk is anyatejes volt, az idős védőnek és anyámnak is konkrétan habozott a szája hogy éhen fog halni a gyerek anyatejen, kell cukros tea, tyukhusleves 4 hónaposan, meg kell tömni ha nem eszik, és a többi baromság. Költözés miatt atkerültünk másik védőnőhöz, ő a hathónapos kizárólagos anyatejes táplálás mellett volt. Az idős gyerekorvos szintén. Hat hónaposan kezdtem a kóstoltatást, nem tetszett neki. 8 hónaposan fogadta el először a szilárd ételt, a pépet élből elutasította. 1 évesen még mindig 90%ban anyatejes volt, ami az orvos és a védőnő szerint is normális, sőt, nagyon is rendben van. A maradék 10% szilárd ételt magától ette villával, egyáltalán nem volt elmaradva, köszöni jól van.
Jól csinálod kérdező, ne aggódj! Amíg rendszeresen nő a súllya, kiegyensúlyozott, érdeklődő baba addig nincs semmi baj. Tudni fogod ha készen áll a hozzátáplásra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!