Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogy teszitek el a húsokat?

Hogy teszitek el a húsokat?

Figyelt kérdés
Sokszor hallottam már, hogy jégkocka tartóba fagyasztják. De mégis, hogy? Volt már, aki azt mondta, nyersen. Annak meg mi értelme? Pont azt akarnám elkerülni, hogy külön főzzek egy körömnyit. Szóval leírnátok pontosan, ti hogy csináljátok ezt a hús kérdést? A másik, hogy turmixgéppel lehet ilyen minimális mennyiségeket pépesíteni? Mert az én botmixeremmel biztosan nem. Tudom, vannak ilyen direkt bébiétel készítő csodák, de az kizárt. Nem fogok vagyonokat költeni erre a pár hónapra.

febr. 16. 10:22
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Amíg kis mennyiség kellett, egyszerűen szűrőn átnyomtam.
febr. 16. 10:25
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
Én az elején egy darab csirkemellet megfőztem, jó sokáig, szinte szétmállott. Ezt lenyomtam botmixerrel és ment a jégkocka tartóba. Csak elő kellett venni előbb fél órával, vagy beledobtam a forró pürébe és gyorsan kiengedett. Más hússal nem próbáltam.
febr. 16. 10:29
 3/7 A kérdező kommentje:

#1! Átment sima szűrőn?😮

#2! Igen, én is arra gondoltam, hogy eleve pürésítve rakom el. Más húsokkal hogy csináltad? Nem adtál neki más? Vagy csak üvegesből?

febr. 16. 10:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Pulykát, marhát üvegesben kapott. Halat, májat és csirkecombot frissen sütöttem és abból kapott minimális fűszerrel, akkor már 7-8 hós volt. Sertést pedig mostanában kap darálthúsként, de már 9,5 hónapos.
febr. 16. 11:16
 5/7 anonim ***** válasza:
85%

Én vagybaz csináltam, mint a 2es, vagy ha épp főztem neki zöldséget, ahhoz hozzádobtam pár szelet csirke vagy pulykamellet, az aprítóban csinaltam én főzővízzel tökéletes pürét csináltam, 2 bébiételes üveggel ment a hűtőbe, a többit a fagyasztóba tettem. Zacskóban, kilapítva, így ha kellett, letörtem belőle egy darabot.

A 3. Opció a jegkocka tartó, oda egy egy alkalommal 1felét, pl sárgarépa püré, csirkemell, cukkini, akármi, és a kis kockákat zacsiba, így tudtam csinálni keveréket is.

febr. 16. 13:29
 6/7 anonim ***** válasza:
91%

Fél kiló karajt felkockáztam, megfőztem sima sótlan vízben, pürésítettem és utána tettem a jégkocka tartóba. A jégkocka tartót betettem a fagyasztóba, másnap a kockákat átraktam zárható műanyag tasakba, a jégkocka tartót meg elmostam és mehetett bele más.

Volt így elrakva pl répa, brokkoli is. Amikor kellett délelőtt kiraktam a tálkájába 2 kocka húst, 2 kocka répát, 2 kocka brokkolit és délre ki is olvadt, utána csak melegítettem és kész volt a kaja.

febr. 16. 19:18
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
6-os vagyok, azt még hozzáteszem, hogy marha húst nem főztem, hanem megvettem a natúr üveges marha húsos bébiételt és azt is ugyanígy jékocka tartóban lefagyasztottam, mert hiába árulják kis üveggel, annyit nem adtam neki egyszerre.
febr. 16. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!