Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » A BLW egyszerűbb vagy bonyolul...

A BLW egyszerűbb vagy bonyolultabb, mint a hagyományos hozzátáplálás?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem lényege, hogy érdemes-e utána olvasnom vagy hagyjam az egészet:D

Érdekel a dolog de nem szeretném tovább bonyolítani az életem :D

Ez egyszerűbb vagy bonyolultabb módszer, mint a hagyományos?

Köszi!

2022. máj. 30. 17:13
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
93%

Írta itt valaki hogy ő csak felnyit egy pürét aztan van ideje jatszani a gyerekkel… ja meg hogy pont elèg ha magukra főz.

Blw-s gyerekem van… a mi kajánkból adok neki tehàt nekem mégtöbb időm van a gyerekre.

És az enyém is kanállal egyedül eszik, 7 hónapos kora óta egyedül iszik, 1 éves és kispohárból szinte tökéletesen iszik, villára próbálja rá szúrni a kajcsit. Sose akart még megfulladni. Nem hányt nem öklendezett. Szemetelni szemetel az tuti de mindig annyit eszik amennyit kér, nem nyomom a szájába trükközéssel. Sose tettem.

2022. máj. 31. 22:04
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
Én pürés anyuka vagyok, mégse nyomtam sose a szájába trükközéssel a falatot... néhány blw-s miért hiszi azt, hogy ha én teszem a kanalat a szájába, akkor csak erőszakkal lehet megtömni egy gyereket...? Mindig ő tátotta a száját, figyeltem az éhségjeleket, ha nem kért többet, mert elfordította a fejét, játszani kezdett, mással foglalkozott, befejeztük az evést.
2022. máj. 31. 22:53
 33/35 anonim ***** válasza:
67%
#20, nem a blw miatt van hamarabb a tojás, eper, egyéb allergének. Hanem most már tudjuk, hogy a korábbi bevezetés csökkenti az allergia valószínűséhét a későihez képest.
2022. jún. 1. 00:00
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

33, első gyerekkel püréztem és amikor ismerkedtem a blw-vel én is kikértem magamnak, amikor ezt mondták. De... Aztán szembesültem azzal, hogy tényleg az a ritkább a pürézők között, akik normálisan csinalják.

Sajnos van alapja a feltételezésének és sokan lenyomják a gyerek nyelvét, lehúzzák az ajkain az ételt, visszakanalazzák, ami kifolyt, elterelik a figyelmét, nem hagyják hogy abba hagyja, megetetik az "előírt" mennyiséggel. Hányszor halljuk, hogy "ha nem etetném, semmit se enne".

2022. jún. 1. 18:03
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

Mi BLW-ztunk a kisfiammal, de mindenkinek szíve joga, hogyan táplál hozzá. :) en mar varandossagom elott olvastam rola, mert valakinél szembejött a közösségi median. Mikor varandos voltam, akkor megvettem Gill Rapley könyvét , valamint a BLW-s csoportba is beléptem. Bizony az elejen nagyon sok olvasni es felkészülni való van, de a mi elet stilusunk szerint ez sokkkkkkal könnyebb út volt. Amikor említettem a vedononek es a gyerek orvosnak, ok picit ugy éreztem, h ellene voltak, mert akkor (hat hónapos korában) meg csak kezdett jönni az alsó két foga. Ekkor rajuk hagytam udvariasan, azonban észrevettem h a védőnő nem is adott nekem listat, amit a bevezetendő ételekről szoktak, mert sejtette, h nem az lesz a mi utunk. A kisfiam nagyon nyitott volt, igaz a kezdetektől fogva az asztalon feküdt (amikor még csak a hatan feküdt) amikor mi ettünk vagy az olunkben ült.

A BLW-hez kell egy bizonyos szintu stabil torzstartas is, nekunk sokáig az olunkben evett, az a része picit nehezebb volt, de nem mindanam problémának.

Ő igény szerint szopizott (de tapszeres baba is lehet BLWs simán), igy nem volt nyomás, h mennyit “kellene” ennie. Az ételek elkészítése igényelt egy ici-pici módosítást, bar alapból nem sózzuk agyon az ételt, de jobban figyeltünk erre, valamint ami olyan etel volt, h cukrot igényel (pl en paradicsomlevesbe teszek), akkor neki elotte kivettem az adagot.

Most másfél eves, kanállal, villával eszik, bar még sokszor részesíti a kezet előnyben 😂 A világon minden ételre nyitott, nagyon szeret enni, sokat is eszik (nem mintha ez mérvadó lenne)

Sokat járunk étterembe is, amikor kisebb volt, mindenki csodájára járt, h azt eszik, amit mi :)

Nekem -mióta etetoszekben ul- könnyebbség, hiszen nem kell etetni, en is ehetem a kajamat, az eves egy szuper együtt töltött ido tud lenni, semmi stressz, max ha dobál neha 🤪

En nekem idegennek tűnt, h osszekeverek minden kb számomra össze nem illo dolgot es turmixolom, azt adom neki, amit en magam nem ennek meg illetve akkor kezdem a hozzataplalast, amikor o maga még nem érett rá meg pl 4-6 honaposan. A bebietel nekem egy olyan dolog, amiről igazán nem tudom, mi van benne, bar lehet az is életmentő valakinek.

De ez az, ami nekunk bevált.

You do you ✨

2022. jún. 30. 21:09
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!