Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » A BLW egyszerűbb vagy bonyolul...

A BLW egyszerűbb vagy bonyolultabb, mint a hagyományos hozzátáplálás?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem lényege, hogy érdemes-e utána olvasnom vagy hagyjam az egészet:D

Érdekel a dolog de nem szeretném tovább bonyolítani az életem :D

Ez egyszerűbb vagy bonyolultabb módszer, mint a hagyományos?

Köszi!

2022. máj. 30. 17:13
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
24%
Engem hidegen hagy, ki-hogy jut el odáig, 8-as :) nem ugrom rá, röhögve írom ezeket a sorokat. Szánalmasnak tartom, hogy a jó marketing minden szir-szart elad az embereknek és még csak észre sem veszik. Nem csak babatémában, de itt különösen sok hülyeség terjed, amin röhögni lehet.
2022. máj. 30. 17:42
 12/35 anonim ***** válasza:
21%
Holnap feltalálják, hogy ISZVA -t kell alkalmazni (igény szerint vizet adni) , kitalálnak rá TOP10 szabályt, aztán mehet rá a marketing gépezet és a sok hülye követi, fizeti a "tananyagokat" rá, mehetnek a pólók, közösségek, gyűlések és minden fszság :DDD Esküszöm egyszer indítok egy ilyet és megnézem, hány majom jön rá :DDDDD
2022. máj. 30. 17:43
 13/35 anonim ***** válasza:
94%
Az elején nehezebb, mint a pürés, viszont hamar sokkal könnyebbé válik.
2022. máj. 30. 17:56
 14/35 anonim ***** válasza:
63%
Mi mindkettőt csináljuk. Aa blw nálunk annyiban merül ki, hogy kevesebb sóval főzök és lehetőség szerint hagyok pár nagyobb darab krumplit, répát stb. a levesben, párolt zöldség között, fasírtból is készül pár hüvelykujj méretű stb. Majd ebédnél az ölembe veszem a gyereket, kezébe nyomok egy répát, ő elnyammog rajta, a szabad kezemmel meg tudok ebédelni. Így nemhogy plusz idő nem kell, de az etetésen is spórolok. Valaki biztosan rajtunk gazdagodik... ja nem. I igaz, magunknak is nagyon kevés sóval főzök, különben nem lehetne együtt.
2022. máj. 30. 17:57
 15/35 anonim ***** válasza:
93%
A fiam pürés volt, a lányom oklendezett a pürétől de a tesó házi pizzájának a szélét, na azt ügyesen csócsálta. Neki az az út jobban tetszett. Nem én akartam így, joghurtot pl másfél évesen kapott. Addig oklendezett tőle. 🤷
2022. máj. 30. 18:31
 16/35 anonim ***** válasza:
89%
Blw volt az első világháborúig, szóval mi is mondhatnánk, hogy felültetek a divat pürézésnek, kis hülyék. Azonban a blw-s szülők áltálában nem bántják a másik oldalt, mert tudják, hogy a blw nem egyszerű, nem való mindenkinek. Nekem egyszerűbb, hiszen én eddig is minden nap főztem, nem okoz gondot babakompatibilis ételeket főzni. A gyerek pedig imádja. Nincs olyan, hogy jó vagy rossz módszer. Azt kell eldöntened, neked jó-e. Az öklendezésről pedig annyit, hogy természetes és sokszor előjön pürés babáknál is. Nálunk pl. sosem volt pedig első pillanattól szilárdat kap. Nos, olvass utána, lépj be a csoportba, ahol sok hasznos tanácsot kapsz! Én bíztatlak, hogy próbáld ki, mert tényleg nagyon szuper és ha nem tetszik még mindig dönthetsz a püre mellet. :)
2022. máj. 30. 20:01
 17/35 anonim ***** válasza:
5%
Novák Hunor beszélt valamelyik rádióban vagy tévében arról, hogy külföldi kutatások nem ajánlják, mert nem egyértelmű, hogy elég vashoz és energiához jut-e a gyerek általa.
2022. máj. 30. 20:18
 18/35 anonim ***** válasza:
54%

Én nem fizettem semmiért, elolvastam az interneten fellelhető (ingyenes) tudástárat, beléptem a(z ingyenes) FB csoportba tájékozódni, és ez alapján eldöntöttem, hogy nekem ez szimpatikus és így álltunk neki. Szerintem nem egyszerűbb, mint a pürés táplálás, annál tényleg nincs kényelmesebb, mint letekerni a kupakot az üvegről és kiskanállal betuszkolni a gyerekbe az "elvárt" adagot, ugyanakkor megvannak a maga előnyei. Pl nálam sosem volt nehézség a gyerekkel együtt enni, mert amíg én megebédeltem, addig ő is elvolt a maga ételével, vagy ette, vagy felfedezte vagy akármi. Rumlis, de a pürével is eléggé tudnak rumlit csinálni, főleg miután már önállósodik és egyedül akarja megenni amit adsz neki. A BLW-vel cserébe sokkal hamarabb kezd el ténylegesen önállóan enni, a lányom 1 évesen már tök ügyesen használta a kanalat, teljesen egyedül ivott rendes pohárból, és sosem volt gondja semmilyen típusú étel elfogadásával, megkóstolásával, nem volt olyan, hogy valami már túl darabos neki, mert megszokta, hogy milyen egy folyós állagú trutymó. Na, az meg a másik, hogy tök könnyű volt igazából beintegrálni az étkezését a miénkbe, hiszen azt kapta, amit mi, csak az ő adagját sózás előtt vettem ki az edényből, és kb ennyi volt a nagy előkészület nálunk. Minthogy szeretek főzni és szoktam is relatív rendszeresen, ezért ez nem volt nehézség vagy extra teher. Az is jó volt még benne, hogy a BLW szerint nincs bevezetés meg hozzátáplálási sorrend, néhány kivételtől eltekintve a nulladik perctől kaphat mindent, ez nekem pl egyszerűbbé tette, hogy nem kellett számolgatnom, hogy akkor már mehet-e a tojás fehérje vagy sárgája is, vagy most még mindig külön kell adni, és ó, most van az eper szezonja, de még csak 9 hónapos 10 helyett, így adhatom-e? Szóval na, érted, emiatt nekem sokkal könnyebb volt, jelentősen kevesebb tervezést és gondolkodást igényelt.

Szerintem ha érdeklődsz a módszer iránt, érdemes utánaolvasni, aztán eldöntheted, hogy belefér-e a mindennapjaitokba.

2022. máj. 30. 20:21
 19/35 anonim ***** válasza:
17%
Blw alapján miért lehet hamarabb adni pl tojást meg epret??
2022. máj. 30. 20:24
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
18. Novák Hunor szerint nem lehet kijelenteni, hogy biztosan jó-e, mert nincs kellő kutatás hozzá. Azóta ezek a kutatások megtörténtek, olyannyira, hogy a legújabb magyar védőnői ajánlásban is benne van. Semmi hátránya nem lesz a blw-s babáknak, bár szerintem a püréseknek sem. A blw nem annyi, hogy dobok egy kiflit, mint ahogy a püre sem annyi, hogy leturmixolok egy kis barackot. Mindegyiket lehet jól és rosszul csinálni. Ja és igen a blw nem csak annyi, hogy szilárdat kap a baba, hanem nagyon fontos, hogy együtt étkezzen a család, illetve, hogy a baba annyit ehessen amennyit akar. Ezt simán meg lehet csinálni pürével is szerintem, ha valaki tart a szilárd ételektől.
2022. máj. 30. 20:25
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!