A BLW egyszerűbb vagy bonyolultabb, mint a hagyományos hozzátáplálás?
Az lenne a kérdésem lényege, hogy érdemes-e utána olvasnom vagy hagyjam az egészet:D
Érdekel a dolog de nem szeretném tovább bonyolítani az életem :D
Ez egyszerűbb vagy bonyolultabb módszer, mint a hagyományos?
Köszi!
Is-is.
Bonyolultabb kezdetben, míg átlátod, hogy mit hogyan is kellene. Szabályok, feltételek és a stresszfaktor is ott van, hogy bírod-e szívvel, hogy "na vajon félrenyeli, megfullad, mit kezd vele".
Utána viszont könnyebb. Sokkal gyorsabban önálló lesz, sokkal szebben eszik, iszik.
Legalábbis nálunk a "pürés nagytesóhoz" képest minden simábban ment.
Hozzáteszem: saját magunkhoz igazítottuk a blw-t, nem vettük át egészében. Pl: nekem az valahogy nem jött be, hogy teljesen komplex kajákkal kezd, így tartottunk némi sorrendet. Először puha gyümölcsöket adtam ugyanúgy mint a pürézésnél, csak nem püréként. Illetve gyakran alkalmaztuk a "töltött kanál" módszert. (Hozzáteszem, hogy a pürés gyerekemnek se nyomtam le soha a nyelvét, hanem ugyanúgy hagytam, hogy nyúljon érte és a saját tempójában egye le a kanálról).
A blw-nél sokaknak még azt nehéz elfogadniuk, hogy a baba tempójában haladnak. Nincs gyors étkezéskiváltás. A baba ugyan gyakran eszik a csaladdal, de kezdetben inkább csak a szemével kóstol.
Na ez nekem nem volt nehéz, mert a pürés gyerekemnél csigalassan ment minden. Utált enni. Még 16 hónaposan is 90 %-ban tápszeres volt, mert pár kanálnál több nem kellett neki.
Erre készültem hát a blw-nél is és pozitívan csalódtam. A kisebb abszolút vevő volt rá, zabált. Az első szülinapján kanállal, villával ette végig a menüt (zölségleves, rántott hús, krumplipüré). Inni is gyorsan megtanult. 8 hónaposan szinte kilöttyintés nélkül ivott normál pohárból, míg a nagytesónál összevásároltuk a vilag összes varázspoharát és semmi se vált be.
Késsel villával, nem?
Hagyjátok már.
25, nem édes, hanem kanállal (leves), villával (főétel feldarabolt hús körettel).
Egy 6 éves ovisnak is felvágja az ember a húst, nem várja el a blw sem előbb.
27, nem akarok én neked bemesélni semmit, mivel magasról tojok rá, hogy hiszed vagy sem. ;)
De igen, gyönyörűen ette. Az akkor 3 éves testvére meg képtelen volt rá, neki a fele mellé ment. 🤣
Semmivel nem tart tovább utá ajárni a különböző hozzátáplálási formák szabályainak.
De csinálhatod azt is, amit a szomszéd anyuka... Bemegy a dm-be, és azt az üveget veszi meg, ami címke szerint adható a gyereknek. Na az tényleg semmilyen utánajárást nem igényel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!