Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » A BLW egyszerűbb vagy bonyolul...

A BLW egyszerűbb vagy bonyolultabb, mint a hagyományos hozzátáplálás?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem lényege, hogy érdemes-e utána olvasnom vagy hagyjam az egészet:D

Érdekel a dolog de nem szeretném tovább bonyolítani az életem :D

Ez egyszerűbb vagy bonyolultabb módszer, mint a hagyományos?

Köszi!

2022. máj. 30. 17:13
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
94%
20. Pürénél is lehet. A bevezetgetés elavult gyakorlat, semmilyen haszna nincs.
2022. máj. 30. 20:26
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
#19 vagyok: az, hogy a gyerek elég vashoz vagy energiához jut-e, az nem a hozzátáplálás mikéntjétől, hanem a kínált ételektől függ. Garantálom, hogy az a BLW-s gyerek, aki relatíve rendszeresen kap levesbe főtt csirkemájat meg a rántottába sütött spenótot hat hónapos korában több vasat és energiát szerez a hozzátáplálásból, mint amelyiket almapürével meg barackpürével etetik még hetekig. Ugyan nem vagyok gyerekorvos (és Novák Hunor munkásságát amúgy szeretem és követem), de én is olvastam külföldi kutatásokat, és ott meg kifejezetten az jött ki, hogy bár a szoptatás/tápszerezés a BLW esetében tovább marad fenn (mert ahogy a hozzátáplálás is igény szerinti, úgy nyilván a szoptatás/tápszerezés is az lesz, és egy 7-8 hónapos baba magától még nem fog leállni a "szerről"), nem igazán találtak korrelációt a hiánybetegségek kialakulása és a hozzátáplálás módja között. Szóval ez is függhet attól, hogy ki melyik kutatást olvassa éppen.
2022. máj. 30. 20:27
 23/35 anonim ***** válasza:
93%

Is-is.

Bonyolultabb kezdetben, míg átlátod, hogy mit hogyan is kellene. Szabályok, feltételek és a stresszfaktor is ott van, hogy bírod-e szívvel, hogy "na vajon félrenyeli, megfullad, mit kezd vele".

Utána viszont könnyebb. Sokkal gyorsabban önálló lesz, sokkal szebben eszik, iszik.

Legalábbis nálunk a "pürés nagytesóhoz" képest minden simábban ment.

Hozzáteszem: saját magunkhoz igazítottuk a blw-t, nem vettük át egészében. Pl: nekem az valahogy nem jött be, hogy teljesen komplex kajákkal kezd, így tartottunk némi sorrendet. Először puha gyümölcsöket adtam ugyanúgy mint a pürézésnél, csak nem püréként. Illetve gyakran alkalmaztuk a "töltött kanál" módszert. (Hozzáteszem, hogy a pürés gyerekemnek se nyomtam le soha a nyelvét, hanem ugyanúgy hagytam, hogy nyúljon érte és a saját tempójában egye le a kanálról).

A blw-nél sokaknak még azt nehéz elfogadniuk, hogy a baba tempójában haladnak. Nincs gyors étkezéskiváltás. A baba ugyan gyakran eszik a csaladdal, de kezdetben inkább csak a szemével kóstol.

Na ez nekem nem volt nehéz, mert a pürés gyerekemnél csigalassan ment minden. Utált enni. Még 16 hónaposan is 90 %-ban tápszeres volt, mert pár kanálnál több nem kellett neki.

Erre készültem hát a blw-nél is és pozitívan csalódtam. A kisebb abszolút vevő volt rá, zabált. Az első szülinapján kanállal, villával ette végig a menüt (zölségleves, rántott hús, krumplipüré). Inni is gyorsan megtanult. 8 hónaposan szinte kilöttyintés nélkül ivott normál pohárból, míg a nagytesónál összevásároltuk a vilag összes varázspoharát és semmi se vált be.

2022. máj. 30. 20:32
 24/35 anonim ***** válasza:
0%

Késsel villával, nem?

Hagyjátok már.

2022. máj. 30. 20:36
 25/35 anonim ***** válasza:
92%

25, nem édes, hanem kanállal (leves), villával (főétel feldarabolt hús körettel).

Egy 6 éves ovisnak is felvágja az ember a húst, nem várja el a blw sem előbb.

2022. máj. 30. 20:42
 26/35 anonim ***** válasza:
5%
Azt akarod itt komolyan elmesélni, hogy egy egy éves gyerek hatékonyan eszik levest kanállal???
2022. máj. 30. 20:48
 27/35 anonim ***** válasza:
92%

27, nem akarok én neked bemesélni semmit, mivel magasról tojok rá, hogy hiszed vagy sem. ;)

De igen, gyönyörűen ette. Az akkor 3 éves testvére meg képtelen volt rá, neki a fele mellé ment. 🤣

2022. máj. 30. 20:52
 28/35 anonim ***** válasza:
92%
27. Nekem 8 hónapos és kanállal eszik. Igaz előre töltöm neki, de a napokban többször ő nyomta bele a kanalat az ételbe és evett. Szerintem 1 éves korára eljutunk arra, hogy levest egyen, de ha nem sem baj. Nem nagyon izgat ha nem hiszed el, de én teljesen hihetőnek tartom a 26-ost.
2022. máj. 30. 21:00
 29/35 anonim ***** válasza:
89%
#27 nem hihetetlen egyáltalán, ha van lehetősége a gyereknek megtanulni korábban, akkor meg fogja. Az enyém is ügyesen kanalazta a levest 1 évesen, mondjuk ő nagyon kis hatékony volt, mert előbb kihalászta kanállal a tartalmat, aztán fogta a kis tálkát és kiitta a levét, de attól még a kanalazás, mint olyan, tök jól működött. Ázsiában az 1 éves gyerekek pálcikával is már nagyon ügyesen esznek, pedig az nehezebb (szerintem :D ), mint a kanalazás, szóval nem arról van szó, hogy egy ilyen korú gyerek képtelen ilyesmire.
2022. máj. 30. 21:00
 30/35 anonim ***** válasza:
70%

Semmivel nem tart tovább utá ajárni a különböző hozzátáplálási formák szabályainak.

De csinálhatod azt is, amit a szomszéd anyuka... Bemegy a dm-be, és azt az üveget veszi meg, ami címke szerint adható a gyereknek. Na az tényleg semmilyen utánajárást nem igényel.

2022. máj. 30. 23:39
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!