Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Honnan jön ez a tévhit, hogy...

Honnan jön ez a tévhit, hogy ha egy gyerek nem ehet rendszeresen nasit, majd titokban zabálni fogja vendégségben és felnőttként kompenzál?

Figyelt kérdés

Az édességes téma kapcsán sok kérdésnél olvastam már ezt a hülyeséget, miszerint ha valaki nem ad nasit az 1-2 éves gyerekének, vagy később is csak ritkán kaphat a gyerek, akkor biztos, hogy titokban két pofára falja majd, ha tudja, felnőttként meg egy dagadt disznó lesz, mert ahogy pénzhez jut, mértéktelenül édességet fog enni azért, mert korábban nem lehetett. Mindig van ilyenkor valakinek állítólag ilyen ismerőse.

Hát nem tudom, én elég szegény családban nőttem fel, még gyümölcs sem volt otthon àltalában, nemhogy más, üdítő, süti és nasi is általában csak ünnepnapokon, amúgy hétköznapokon soha.

Mégsem faltam máshol titokban, nem lettem kövér nasizabáló felnőtt, tulajdonképpen manapság sem eszem minden nap, nem vagyok édesszájú.

#Éd esség
2022. márc. 7. 20:57
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
64%
Én is ismerek olyan gyerekeket, különböző családokból, akik hányásig zabálták magukat egy-egy rendezvényen, szülinapon, mikor a szülő nem látta. Vagy a nagymamától lopkodtak édességet, illetve barátoktól könyörögték el. Ez nem az, mikor az 1-1,5 éves gyereknek nem adok csokit, mert nekik tényleg nem kell, hanem mikor egy közösségbe járó gyereknek minden tiltva van.
2022. márc. 8. 21:26
 22/22 anonim válasza:
100%
Mert ha valamit nem szabad, annál jobban fogja csinálni
2022. márc. 17. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!