Hogyan szoktattàtok rá a babátokat a darabos étre?
9 hónapos a fiam.Ilyenkor már darabost kellene ennie gondolom.De hogy szoktassam rá!Van hogy kínálom reggelire pl kenyérrel de sokszor oklendezik pedig tényleg csak kicsike falatokat adok neki.
Mikor fogja megszokni vagy hogyan csináljam?Félek hogy megfullad :(
Érdekelne ti hogy csináltátok illetve hogy néz ki egy napi étkezése?!
Az öklendezés is természetes a darabos ételnél. Meg kell tanulniuk, hogy mennyivel bírnak el, azt hogyan rágják. Fontos, hogy ne döntött legyen a szék, amiben ül és hogy te semmiképp sem nyúlj bele, vagy ütögesd a hátát, mert ezek nem jó technikák. A fulladás néma, hangtalan, az öklendezés pedig nem. Nem kell feltétlenül kisebb falatok legyenek, lehet ujjnyi csíkokra vágva pl párolt répát, zöldséget, vagy akár készítesz babapalacsintát, annak az állaga is megfelelő kezdéshez. Ha biztonságot ad, nézz ilyen egészségügyi, fulladással kapcsolatos videókat, hogy magabiztosabb légy, mert gyakran van, hogy az anya görcsössége a gyereknek átmegy és aztán emiatt sem eszik a gyermek úgy, ahogy anya azt szeretné.
Mi a blw elvein haladtunk. Nem azért, mert nem próbáltam a pürés hozzátáplálást, szimplán csak amiatt kellett azon az úton haladnunk, mert még egy sima nurofenszirupot sem tudtam beadni, mert hányásig öklendezett a pürés állagtól. A darabostól is sokat öklendezett kezdetben de nagyon hamar megtanulta és abbamaradt.
Én időnként megpróbáltam hogy a pépben van valami, ami csak villával van összetörve. A rizs vagy a kis lyukon reszelt alma pl nem jó, mert az önmagában elég szilárd egy puhára főtt répához képest. Szóval keresni valamit ami igazán puha és azt villával szét nyomni.
Nálunk ugyan nem voltak öklendezések, de rágás hiány igen, a nagyobbik fiam 1 éves kora után kicsivel tanult meg csak rágni és darabosat önállóan enni. Családban viszont van egy öklendezős kislány, most 9 hónapos szintén. Nála is biztosan későn jön el a darabos ételek bevezetése, de kiemelném: EZZEL NINCS SEMMI GOND!
Ha most nem is megy, nem szabad erőltetni, időnként próbálj rá, de nézd távolabbról a dolgot: minden egyes ember megtanul enni (járni, beszélni, stb.). Nem lesz baj nálatok sem. :)
Nem szabad apró falatokat adni.
Neki kell adagolnia magának.
Add neki a kenyércsíkot, kukot ( tescoban van sótlan,nagy, 18-20 cm hosszú)
Puha rèpát, amit meg tud fogni, nem karikàra vágva.
A garatreflexe elöl van mèg, előfordul öklendezés, ez messze nem fulladozás.
( blw-ről olvastam sokt, ott vannak illusztráló videók,hogy mennyire erős öklendezés is normàlis.. nem csak védekezésben, hanem az előemésztésben is szerepe van, főleg, hogy ilyenkor még nincsenek őrlőfogaik.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!