Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 9-10 hónaposnak reggeli ötletek?

9-10 hónaposnak reggeli ötletek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ti mit adtok reggelire 9-10 hónapos babátoknak?

Eddig többször zabkását kapott, de kézzel, egyedül akar enni, így mostanában babacsintát és vajas kenyeret/kiflit/zsemlét eszik sajt csíkokkal. Tojás be lett vezetve, de magában "töményen" nem mertem még adni. Gyümölcsöt tízóraira és uzsonnára szokott kapni.

Milyen feltétet szoktatok a szendvicsre rakni? Vagy milyen reggelit csináltok a babátoknak?

Köszönöm előre is a tippeket!

tegnap 08:56
 1/4 anonim ***** válasza:
86%

Ugyan azt eszi amit én.

Felvágottat, parizert, virslit, tojást, kenyérrel, zöldségekkel.

tegnap 09:08
 2/4 anonim ***** válasza:
67%

Adhatod neki a tojast nyugodtan. Rantotta, fott tojas, tojaskrem kenyerrel, zoldsegekkel. Tonhalkrem vagy egyeb zoldseg, huskrem, sok recept van a neten.

Gofrit is el lehet kesziteni sosan is, zoldsegekkel sajttal, de edesen is, bannannal mondjuk.

Neha van nalunk magas hustartalmu virsli is (igen-igen, tudom, szaranya🤣), kolbasz, bar azt asszem csak 1 ev felett adtam.

Egyebkent kulonbozo kasakat is szeretett anno, ma mar mondjuk nem, de amig jol eszik, addig kell kihasznalni.

Pl rizs, hajdina kasa, gyumolcsokkel es turoval turboztam fel.

tegnap 09:10
 3/4 anonim ***** válasza:
82%
Nagyjából ennyi idősen azt ette már, amit mi
tegnap 10:40
 4/4 anonim ***** válasza:
47%
Feldolgozott húsipari termékeket én nem adok még neki. Tojást minden formában kap, rántotta, főtt tojás, van hogy hagymát is sütök alá. Tojáskrémet is szoktam csinálni főtt tojásból, joghurtból/tejfölből, túrókrémet is (tejföllel vagy joghurttal) de azt magában is szoktam neki adni. Avokádó, kígyóubi belső magvas részét, margarinos kenyeret, kiflit. BLW-zek, tehát a zabkását az elejétől kézzel eszi, a tejberizst és grízt is (fele víz, fele zabtejből főzöm, olyan sűrűre, hogy kézzel tudja tömködni a szájába). Az én kisfiam 9,5 hónapos, és nálunk reggeli, ebéd, vacsi van bevezetve + anyatej, szóval nálunk nincs még uzsi meg tízórai, ezért ha csinálunk párolt almát, körtét, répát, tököt stb. vagy sült tököt, akkor abból nagyobb adagot csinálunk és pár napig adok a reggelihez, vacsihoz is. Nálunk a dió és mogyoró is be van már vezetve, darált diót vagy kiskanálnyi mogyoróvajat is szoktam a kásába/grízbe keverni. Humuszt rendszeresen csinálunk, abból is kap, illetve abból fagyasztok is le szilikon jégkockatartóban és bármikor ki tudok olvasztani a reggeli mellé. Volt tavalyról lefagyasztva natúr eperturmix, abból is kapott már a kása/gríz mellé. Banánt, mandarint, narancsot is szokott kapni.
tegnap 15:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!