Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért kell nekiesni a másik...

Miért kell nekiesni a másik anyukának?

Figyelt kérdés

Benn vagyok egy babás csoportban.

Akkora babák vannak benne (hónapra) mint a lányom.

Most merült fel a hozzátáplálás azoknál, akik 4 honaposan kezdik.

Van nagyon sok anyuka, akik ha bárki ilyen témát mer felhozni, torokra mennek.

Mi is elkezdtük, megosztottam a tapasztalataimat egy poszt alatt, erre 8an egyből nekem estek, mert a who tiltja, meg veszélysztetem a gyerekem, meg minek szültem ha ilyen türelmetlen vagyok... szó szerint.

Miért nem lehet továbbgörgetni?! Miért kell leállni veszekedni, az anyukát porig alázni?

Nyilván egy anyuka sem azért áll neki 4 hónaposan etetni, mert rosszat akar a gyereknek.

Mindenkinek a saját dolga, sajat döntése.

Ezt sosem fogom megérteni, mire jó ez. Valaki felvilágosítana?

2022. febr. 1. 18:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
94%
Ők a tipikus szuper anyák, akik mindenkinél jobban tudnak mindent és azt gondolják, ennek hangot is kell adni. Mindenhol vannak ilyenek. Nálunk amúgy a védőnő ajánlotta, hogy 4 hónaposan kezdjük a hozzátáplálást, mert tápszeres volt a gyerekem. Akkor kössenek bele a védőnőbe is ennyi erőből. A WHO meg mindig változtja az ajánlását, szerintem maguk sem tudják, mi van, hogyan is lenne jó.
2022. febr. 1. 19:29
 12/16 anonim ***** válasza:
44%

Én 5 hónaposan kezdtem, de még akkor is sok minden kb. úgy jött ki alul a gyerekből, ahogy bement, minimálisan emésztette a kajákat a szervezete.

Mi lett volna akkor 4 hónaposan?

Szerintem nem kell WhO sem ahhoz, hogy lássuk, az átlagcsecsemő emésztése még nem áll készen normál táplálékra.

2022. febr. 1. 19:32
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Internet, tök mindegy milyen csoport, milyen téma valaki biztos leugat.
2022. febr. 1. 19:39
 14/16 anonim ***** válasza:
45%
Én azt nem értem, hogy mit érdekli őket. De komolyan. Mikor a most 6,5 éves lányom volt kicsi, és beléptem pár ilyen csoportba, színtiszta jószándékból néha próbáltam elmagyarázni (normálisan) pár dolgot olyan anyukáknak, akik láthatóan nem voltak tájékozottak. Na hát amit kaptam érte néha... hamar levontam a tanulságot, hogy az anyukák 90%-a kétbites gyökér, és abszolút nem érdemes segítő szándékkal közeledni feléjük, így abba is hagytam. Vitatkozni meg pláne, a legtöbb az észérvekhez is teljesen hülye, kár időt pazarolni arra, hogy bepötyögj bármit is. Azóta én kb. semmihez nem szólok hozzá, mindenki boldoguljon, ahogy tud, én is azt teszem.
2022. febr. 1. 19:49
 15/16 anonim ***** válasza:
85%

#12 mi 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, de még 7 és 8 hónaposan is kb ugyanúgy köszönt vissza minden a pelusban. Ez természetes, amíg nem rágja meg a dolgokat, nem úgy dolgozza fel, addig ez ilyen lesz. Felnőttként is sokszor ugyanabban a formában kerülnek ki a dolgok belőled, csak azt nem nézegeted olyan közelről (pl kukorica, borsó héja, ilyenek).

Vannak megrögzött anyukák, akik szerint csak egyetlen jó útja van a gyereknevelésnek, és az az, amit ők csinálnak. Aki ettől eltér, az (szerintük) csakis ostoba lehet, vagy jobb esetben tudatlan, aztán megpróbálják téríteni, ha meg ellenáll, akkor meg kiakadnak, mert a saját világképüket ingatja meg ha valaki szerint másképp is lehet ezt jól csinálni és elbizonytalanodnak, hogy ha ez így van, akkor mások szerint talán ők tévednek? Ezeket az ijesztő gondolatokat el kell nyomni, méghozzá hangos viták keretein belül, ahol pusztán a vehemenciával nyernek. Amúgy szerintem aki tényleg magabiztos és önazonos, az nem fog másnak nekiesni a különböző nevelési elvek/gyakorlatok miatt, mert felméri ésszel, hogy más gyerek, más anyuka, más család, más szokások, más igények. Nem lehet mindenki élete pontosan ugyanolyan és emiatt nem is lehet mindent pontosan ugyanúgy csinálni.

2022. febr. 1. 20:02
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Nagy lelkesen belépten ilyen csoportokba. Aztán futva menekültem kb két hét múlva. Nekem fontosabb a lelki nyugalmam. Ha infó kell, máshonnan szerzek de ilyen csportok közelébe se megyek többet.
2022. febr. 1. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!