Bántatok már meg valamit, amit másik anyukának mondtatok a babájával kapcsolatban?
Több mint 2 éve volt, de a mai napig eszembe jut, úgy megbántam valamit.
1 hónapos volt a babám, a doktornőnél vártunk a sorunkra az egészséges rendelésen. Ott volt egy másik anyuka a babájával. Nekem első baba, és nagyon nagy volt, sokat hízott az első hónapban. Nem ismertem előtte soha más babákat, sem a barátok között, sem a rokonok között nem voltak babák. Ezért azt hittem, az én babám súlygyarapodása a normális. Ez a baba olyan picike volt (az enyémhez képest), hogy elámultam (most már tudom, hogy normális volt ő is). Kérdeztem, hogy ő is 1 hónapos, erre az anyuka mondta, hogy nem, ő 3 hónapos. Erre én barom, megkérdeztem, hogy ÉS MIÉRT ILYEN PICIKE? Anyuka meg csak nézett és zavartan magyarázkodott, hogy ő cukros volt, és eleve kis súllyal született a baba. Aztán behívták valamelyikünket, nem folytatódott a beszélgetés (szerencsére).
Sokszor látom őket sétálni, azóta már neki is és nekem is született kistestvér is. Mindig eszembe jut, micsoda bunkó megjegyzést tettem a kisbabájára :( :(
Azóta megtanultam, hogy minden kisbaba más, nem szabad őket hasonlítgatni.
Veletek volt valami hasonló szituáció?
Második babámat várom, az első nagy súllyal született, átlagosan gyarapodott, és még csak 18 hónapos, de őszintén, elszoktam a kisbabák látványától.
És hétvégén én is láttam egy iszonyat pici babát. Gyanús volt, hogy tartotta a fejét, de lövésem nem volt, mennyi idős lehet. Megkérdeztem, mondta az anyuka, hogy 4 hónapos, és igen, kicsúszott, hogy milyen pici!
Alig győztem magyarázkodni, hogy a fiamhoz képest...
De gáz, igazából sosem tudhatjuk, hogy egy másik anyuka éppen melyik megjegyzésünkön sértődik meg.
Harmadik vagyok, eszembe jutott még egy. Ismerős anyuka babával, ott egy éves a kislány, nem jár még, viszont mindenben feláll és nagyon durván mászik. Pont láttam őket, és mondtam anyukának, hogy milyen érdekes, meg hogy milyen jól nyomja a kiscsaj...tök aranyos volt, ahogy kotort a földön. De persze biztos félreértette.
Egyébként én még mindig kapom az íveket a fiamra. kb. 10 hónapos kora óta kérdezgették, jár-e MÁR, volt egy nőci, tudom hogy van gyereke, ő kérdezte, járunk-e MÁR babaúszásra (nem tudom, hogy értette, kötelező?:)) és most 18 hónapos a fiam, most ugyanezek az anyukák: beszél-e MÁR.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!