Miért kell nekiesni a másik anyukának?
Benn vagyok egy babás csoportban.
Akkora babák vannak benne (hónapra) mint a lányom.
Most merült fel a hozzátáplálás azoknál, akik 4 honaposan kezdik.
Van nagyon sok anyuka, akik ha bárki ilyen témát mer felhozni, torokra mennek.
Mi is elkezdtük, megosztottam a tapasztalataimat egy poszt alatt, erre 8an egyből nekem estek, mert a who tiltja, meg veszélysztetem a gyerekem, meg minek szültem ha ilyen türelmetlen vagyok... szó szerint.
Miért nem lehet továbbgörgetni?! Miért kell leállni veszekedni, az anyukát porig alázni?
Nyilván egy anyuka sem azért áll neki 4 hónaposan etetni, mert rosszat akar a gyereknek.
Mindenkinek a saját dolga, sajat döntése.
Ezt sosem fogom megérteni, mire jó ez. Valaki felvilágosítana?
Leírtam már ezerszer, de azért ezeregyszer is leírom.
A WHO ajánl. Nem tilt, nem szab meg, javasol.
A javaslata 6 hónapos kor KÖRÜL van. Nem 6 hónaposan és pont. Hanem ott az a pici szócska, hogy AROUND 6 month.
Hivatalosan egészséget nem károsítja, a 4-8 hónapos kor közötti hozzátáplálás megkezdése.
A 6 hónapos kort amiatt ajánlják mert addig kicsit veszélyesebb ha elkap valami fertőzést a vízből amiben pl a gyümölcsöt megmossák ELMARADOTT ORSZÁGOKBAN, viszont a WHO egységes ajánlást használ.
4 hónapos kor alatt abszolút ellenjavallt, mivel a gyerek emésztőrendszere gyengébb. Emiatt van MINDEN babaételes üvegen, zacskón, hogy 17 hetes kortól adható.
8 hónapos korig meg el kell kezdeni mivel onnanstól fogva az anyatej és a tápszer nem elégséges a növekedéshez.
Ennyi. Nem kell senkibe beleállni, de annyira vérszemet kap némelyik...
6!
Ugyan ezt hoztam fel, mégis nekem estek...
Vannak berögzült anyukák
Az emberek általában felháborodnak azon, ha valaki rosszat tesz a gyerekével, holott tudja, hogy az nem jó. Valahol polgárpukkasztó az, hogy a szülőnek hatalma van a gyerek felett, és ezt olyan dolgokra használja, amivel árthat neki, ilyen pl. a túl korai hozzátáplálás.
Nem azt mondom, hogy hozzá kell az ilyenekhez szólni, én sem szólok hozzá, tovább görgetem, de van, aki nem bírja ki hogy ne adjon hangot a felháborodásának, pl. mert sajnálja a gyereket.
Ráadásul ezek az ajánlások állandóan változnak, sőt helyrajzi kérdés is, hogy éppen mi a módi.
Nekem az egyik barátnőm gyerekorvos Kanadában és tök más dolgokat ajánlj, mint az itteni gyerekorvos vagy védőnő. Szerencsére a barátnőm meg a gyerekorvosunk is racionálisan áll a dolgokhoz, szóval egyik sem ragaszkodik foggal körömmel semmihez, csak tanácsot adnak, elmondják hogy mik a szokások, tapasztalatok, ajánlások, de nincsenek abszolút szabályok.
Az a baj, hogy vannak ilyen elvetemült anyukák, akik szerint mindent csak úgy lehet, ahogy ők csinálják és ha máshogy csinálod máris kb bántalmazod a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!