Tényleg kicsit le van maradva a kislányom az étkezésével kapcsolatban?
10 hónaposan ehet nyugodtan vajas kenyeret pl, kiflit a kezébe adhatsz.
Az én lányom nagyon szerette pl a spenótot krumplival, hússal. Szerette a sütőtököt krumplival, trappista sajttal-ez volt az egyik kedvence.
Adj neki minél többféle ételt. Az a lényeg. Húslevesből ehet mindent.
Nagyjából ugyanitt tartunk, mint ti. Még nem érett meg rá. Nálunk az hozott minimális áttörést, hogy együtt eszünk 3an. Látszik rajta, hogy figyeli, hogy hogyan kell enni Evés közben próbálunk neki adni a mi kajánkból. A bolognai és a cukkini már nagyon megy neki. Ha a rizst túlfőzöm és valami paradicsomos szószba keverem az is jó. A babakekszet kb 2 napja veszi a szájába, de inkább szopogatja. Ha letörik egy kisebb darab, kiköpi. Bár ma már az ujjával visszalökte utána a szájába.
De az, hogy ő kiflit vagy virslit rágjon magától az nem megy.
Szóval türelem, próbálkozás minél többet, többfélével. És az együtt evés! Ilyen idős korban nagyon szeretnek utánozni.
Szerintem változatos, de abban igaza van, hogy ideje darabost enni.
A pürében lévő darabkákat az én fiam se tűri el, viszont szívesen csipeget fel maga bármit kb 7 hónapos kora óta.
Teszek elé avokádókrémes pirítós csíkot és elrágcsálja, meg főtt tojást felnegyedelve és simán megeszi (én már adtam fehérjét, mert nincs allergiás a családban). 1 évesem van, de kb 9-10 hónaposan már mindent evett amit lehet, simán felvagdosva stb. Pl a mai reggeli átsütött tükörtojás vajas pirítós, joghurt volt, persze szereti dobálni meg hadonászni vele, de eszik is. Van hogy kap pürét, az homogén állagú, nem szereti benne a darabokat.
8 hónapos korától csak darabosat kap, és mindig eszek, eszünk vele együtt az asztalnál hogy lássa. Először nagyonnagyon vékony csíkokra vágtam neki, puha dolgokat. Pl. sajt, párolt gyümölcs és puha zöldség, kölesgolyó felaprítva, rántotta, túrórögök. Így könnyen megfogta marokra. Általában a szájába vette, forgatta, kicsit öklendezett, majd kiköpte, néha lenyelte. Ez ment egy hónapig.
Nem baj ha öklendezik, így tanul enni, csak mindig figyelni kell rá, és nem pánikolni vagy a szájába nyúlkálni ilyenkor.
Aztán amikor már egyre többet evett így, ügyesebb lett, nagyobb falatokat, keményebb dolgokat is kapott.
1 évesen már egész, hámozatlan paradicsomot meg virslit evett meg önállóan, vagy egy sültcsikecombot, kiflit rágcsált össze. Innentől kezdve elutasított mindenféle pépet is, csak pohárból volt hajlandó meginni a kicsit felhigított gyümölcspépet, levest, tejbegrízt.
Még nincs 1,5 éves, de simán nekiáll egyedül egy egész paprikának vagy körtének, zöldségpucolás közben kap répát, karalabét, már mindent egyedül eszik. Most újra kicsit pépezünk napi egyszer, mert épp kanalazni tanul, amíg fel nem idegesedig pár perc után. A villa már megy.
Kezd el nyugodtan a darabosat, szépen, lassan. Ne keverd a pépbe a darabokat rakd elé, fogja meg egyedül kézzel.
Mi is kb.itt tartunk 10hónaposan.
Nekünk pl.bevált gyakorlásra a tescoban kapható sótlan, hosszú kukoricakukac vagy mi:) Félbe töröm és azt egyedül rágcsálja, gyakorolja a harapást. Meg szoktam elé rakni kenyér falatkákat, azt is szereti csipegetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!