Mit tegyek,hogy egyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok 26hónapos kislányom,89cm es 11.5 kilo.

A problémám az lenne,hogy alig eszik.

17-18hónapos koraig jo evő gyerek volt de aztán jött a válogatás,most pár hete azért is könyörögni kell neki,hogy egyen főtt ételt legalabb pár kanállal!

1hete kapja a bérescseppet c vitaminnal.

Amiket eszik az ( kifli,kenyér,párizsi,gyümölcsök(megeszi szinte az összes fajta gyümölcsöt),sajt,melegszdndvics,bundaskenyer, neha a tojas rantottat,leveseknek a levét es ha van benne tészta akkor azt is,(persze neki már minden leveshez főzök ki tesztat),de a leveseket is mar csak ritkán eszi, szereti a kubu gyümölcspüreket is,néha megeszi a tesztat szósszal,

Most tartunk ott,hogy a kubu multivitaminos italt probaljuk vizre leváltani,hátha a sok gyümölcslé miatt nem eszik annyit 1litert megiszik 1 nap a multivitamin italbol!

Illetve húst egyáltalan nem eszi meg,es a zöldségeket is eleg ritkán. Van olyan nap,hogy csak hideg kaját képes enni semmi főtt ételt. És akkor éjjel felébred megeszik 3 tasak gyümölcspüret.😔

Amit tudni kell,nagyon aktív,jókedvű gyerek.

Az lenne a kérdésem másnak is van rossz evő gyereke?

2020. nov. 4. 16:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
45%

10 a kenyérre nem lehet csempészni azt észreveszi, sütöttem már cukkinikenyeret, répás golyót, végülis megette, de nehéz ezekből fedezni bármit, én egy tál salátát simán megeszek, ennyi zöldség neki egy évi adag sütibe sütögetve.

Ha nem lenne itthon kaja, akkor egy idő után gondolom megenne bármit, de nem tudom hány napig kellene bőgetnem hozzá, tudja jól, hogy biztosan van itthon valami keksz, pufi, én meg ezt nem fogom napokig hallgatni, nagyon finnyás és én sem örülök neki, mindennap van rendes főtt kaja, finom is, szerintem normális esetben senki nem enné ehelyett a szar pufit, úgyhogy biztosan valami oka van rá.

2020. nov. 4. 18:19
 12/15 anonim ***** válasza:

Semmit!

Majd kinövi. Mindig lesznek ilyen hullámok. Éhen nem fog halni. Vannak gyerekek akik sokkal kevesebbet esznek, sokkal kevesebb félét mint a tiéd.

Egy fényevő gyermekem és egy nagyon jó evő gyerekem van.

2020. nov. 4. 19:38
 13/15 anonim ***** válasza:

A multivitaminos italt én elvenném tőle. Az is telít. A fiam is válogatott és még néha most is, de mióta bölcsibe jár sokat változott e téren. Ugye ott ha nem eszik, éhen marad a következő etetésig.

Amúgy nálad egy csomó mindent megeszik, örültem volna, ha a fiam ennyit mindent evett volna.

2020. nov. 4. 21:02
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd, hogy megéhezzen. Csak vizet igyon. Mozogjon sokat.
2020. nov. 4. 21:10
 15/15 anonim ***** válasza:

Szuper ötlet, hogy a kubut váltsd le, szerintem az is eltelíti a gyomrát, meg mivel édes így elnyomja az éhséget is neki. És a 3 gyümölcs püré s jó ötlet éjjel. Az inkább nasi és szintén édes. Szerintem tudja a kiscsaj, hogy ha nem eszik rendeset úgyis kap ilyeneket. Kis okosak, igazából én is inkább üdítőt és nasit ennék ba tehetném. Ezekben hiába nincs plusz cukor, mégis mivel nincs benne a rost ami segít az emésztésben így ugyanaz a hatásuk mint ha cukrosat enne. Szépen tereld át egy egészségesebb étrend felé. Éjjel is ehet kiflit vagy sajtot, meg kell tanulja hogy csak azért hogy egyen nem kap ilyeneket.

Amúgy normális, hogy ipyen korban válogatnak. De azért kicsit terelni kéne a kubu és gyümölcs püré irányából másfelé.

2020. nov. 7. 11:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!