Mit tegyek,hogy egyen?
Sziasztok 26hónapos kislányom,89cm es 11.5 kilo.
A problémám az lenne,hogy alig eszik.
17-18hónapos koraig jo evő gyerek volt de aztán jött a válogatás,most pár hete azért is könyörögni kell neki,hogy egyen főtt ételt legalabb pár kanállal!
1hete kapja a bérescseppet c vitaminnal.
Amiket eszik az ( kifli,kenyér,párizsi,gyümölcsök(megeszi szinte az összes fajta gyümölcsöt),sajt,melegszdndvics,bundaskenyer, neha a tojas rantottat,leveseknek a levét es ha van benne tészta akkor azt is,(persze neki már minden leveshez főzök ki tesztat),de a leveseket is mar csak ritkán eszi, szereti a kubu gyümölcspüreket is,néha megeszi a tesztat szósszal,
Most tartunk ott,hogy a kubu multivitaminos italt probaljuk vizre leváltani,hátha a sok gyümölcslé miatt nem eszik annyit 1litert megiszik 1 nap a multivitamin italbol!
Illetve húst egyáltalan nem eszi meg,es a zöldségeket is eleg ritkán. Van olyan nap,hogy csak hideg kaját képes enni semmi főtt ételt. És akkor éjjel felébred megeszik 3 tasak gyümölcspüret.😔
Amit tudni kell,nagyon aktív,jókedvű gyerek.
Az lenne a kérdésem másnak is van rossz evő gyereke?
8 azért, mert mást nem eszik meg, ott van az ebéd mindennap előtte és soha nem kell, oké, én megebédelek, utána persze jön nyitogatni a hűtőt, ha nem adok neki, bömböl, én meg nem fogom estig hallgatni a rinyálást, úgyhogy kap pufit.
Szerintem ő a főtt étel állagát utálja, meg a pudingszerü dolgokat, tejbegrizt se eszi meg, neki az kell, hogy a kezébe tudja fogni, pufi, gombócok (ha nincs rajta szósz), kenyér, csak ezeket szereti, tulajdonképpen csak az nem jó, amit tányérról kell enni (evöeszközt szépen használ, úgyhogy nem az a baj).
És ha a kenyérre csempészel neki ezt-azt? Vagy suss neki pogácsát pl abba el tudsz rejteni némi zöldséget. Vagy csak legyél kemény és hallgasd a rinyálását, ha éhes és nem kap másik fog kaját is enni.
De mondjuk nekem mindegy, hogy csinálod. A te dolgod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!