Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Más is érzi, úgy h ha a...

Más is érzi, úgy h ha a babájának nem háztáji ételt ad, mások ezen teljesen kiakadnak?

Figyelt kérdés
Én nem vagy elájulva semmitől ami házi. Megveszem a boltban akkor,azt és annyit amennyi kell. Változatos a menü,sok gyümi,zöldség,hal stb.mégis anyósom vagy a babás csoportokba oda meg vissza vannak a háztájitól,aki meg ezzel nem annyira foglalkozik az ki van utálva. Ezerszer inkább vásárolok egy lidl- ben,ahol ellenőrizve vannak az áruk,mint egy nénitől a piacon aki azt mond amit akar,így se látom h milyen körülmények közül jön az hús vagy bármi és mivel volt kezelve. Akinek saját kertje,tyúkja van,kézzel szedi le a bogarakat a krumpliról( anyós) mert erre áldozza az idejét energiaját, az ő döntése,de miért várja el h én is úgy gondolkozzak? Többre értékelném ha ki tudnék menni nála az udvarra a lányommal anélkül h csirkeszrba lépnénk.Vagy h ő ne essen el papucsba a sáros kertbe( többször volt ilyen) Ő meg azt gondolja h mi csak azt esszük amit ő ad, mindent ráfog a kislányomra h " neki van" ez meg külön idegesít,nem az ő dolga azzal foglalkozni h mit eszik, és amúgy előtte is minden meg volt nála termelve,nem kell ráfogni a kislányomra.nekem meg legyen bűntudatom, h mennyit dolgozik vele. 🙄

2020. febr. 16. 14:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
97%
Nem. De ha anyósom adna teljesen bio zöldséget annak örülnének és megennénk.
2020. febr. 16. 15:04
 2/13 anonim ***** válasza:
84%
Nagymamám a kislányom dédije is saját maga termeli meg és sokkal szívesebben adom neki azt a tyúkot,kacsát, zöldségeket gyümölcsöket,amiket ő termel,mert azt tudom, hogy honnan van. A piac persze teljesen más. Én is elestem a sáros kertbe anno meg a csirkeszarba mégis élek és nem tört el semmim és lelkileg sem törtem meg miatta,de tény, hogy a legjobbakat nála ettük a kertből. Érdekes egy felfogásod van...de szíved joga a gyerekednek a bolti sz*art adni én is megteszem,ha éppen nincs házi,mert ugye enni meg kell. Inkább örülj neki. Nem hiszem, hogy bűntudatot akar benned ébreszteni...ugyan miért tenné?
2020. febr. 16. 15:18
 3/13 anonim ***** válasza:
96%
Te most azért nagyjából ugyanúgy beszélsz róla, mint ami neked nem tetszik fordítva. Neki ez megéri az idejét, neked ez nem. Mások vagyunk, vagytok. A babás csoportokat meg engedd el, ott mindenki kap aki nem szoptat/együttalvó/biokajátad/hordoz stb. Te legyél jóban magaddal és tudd, hogy mit miért csinálsz, másra meg tegyél magasról.
2020. febr. 16. 15:34
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
2# Tudom miről beszél a kérdező az én mamám is ilyen. Itt azzal van a probléma, hogy sokan lenézik azt, aki nem háztáji élelmiszert vásárol. Elhiszem, hogy más, finomabb, egészségesebb de nekem sem ér annyit, hogy robotoljak a kertben egyfolytában. És elég sokan ez az amit nem bírnak megérteni. Az én anyósom is finomakat süt, főz de cserébe egész nap a konyhában van, alig látjuk. Segítséget nem fogad el, de panaszkodni szokott, hogy semmire nincs ideje. Pl. Finom házi lekvárt főzött, elfogadtuk megköszöntük de ha választani kell, hogy én is robotolok a konyhában vagy meg veszem a boltban, akkor az utóbbit választom és inkább töltöm az időt a családommal. Ezért a felfogásért pedig sokan megköveznek.. Az anyósok többsége pedig lusta dologtalan nőnek hívja ezért a menyét.
2020. febr. 16. 15:36
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem érzem.Őszintén szólva mikor kiköltöztünk kertvárosba elkezdtünk egy kiskertet csinálni, mert így tudjuk honnan van.Én pld minden évben örülök mikor már saját paradicsomunk terem mert egész más íze van neki,mint a boltinak.De ez csak egy példa a több dolog közül.Télen mi is boltban vesszük.Ez van, nem lehet kikerülni.Lányom szeret a kertbe dagonyázni, esett is már el, de vigyorogva felkelt.Sokszor úgy néz ki mint valami kis disznó és élvezi.

Nem hiszem, hogy bántásból vagy bűntudatkeltésből mondaná neked.Szeret benneteket, a lányod és szívesen adja neki ami terem.Ez csak egy szeretetteli megnyilvánulás.

2020. febr. 16. 15:41
 6/13 A kérdező kommentje:
A boltban is lehet jó minőségű dolgokat kapni,erre odafigyelek. Nem akar bűntudatot kelteni, de én nem akarom h dolgozzon vele. Azért sem mert azt hiszi h mi abból élünk amit onnan viszünk pedig csak azért fogadom el h ne menjen kárba a munkája. Amúgy meg olyan,h mindenki mindent rosszul csinál csak ő nem, ahogy ő gondolkodik a világ dolgairól az a jó aki meg nem úgy az hülye.férjem sokszor összeveszett már vele ezek emiatt.pl kiszöknek a kutyái,rátámadnak az emberekre,de az emberek a hibásak h miért mennek arra éppen 😓 és még sok ilyen van,pedig annyira nem idős.
2020. febr. 16. 15:42
 7/13 anonim ***** válasza:
87%

Ezt én sem értem, sokan szerintem feleslegesen nehezítik a saját életüket ezzel a háztáji meg házi meg saját készítésű mániával. Én őszintén megmondom, ami energiát és időt arra fordítanék, hogy házilag készítsem a joghurtot (egyik baráti pár a panelben csinálja ezt, mert a bolti joghurt nem joghurt és azt nem hajlandóak adni a gyereknek- közös nyaraláson ez pl aktív probléma volt), azt inkább töltöm nyugodtan és kiegyensúlyozottan, nem parázva ilyen butaságokon a kislányommal, vagy urambocsá' a férjemmel. De ugyanígy nincs bűntudatom azért sem, ha esetleg bolti babaételt adok neki, mert nincs időm/kedvem/energiám frissen leturmixolni valamit. A gyereknevelésnek nem kell feltétlenül kínnak és szenvedésnek lennie, és szerintem tök sokan azért élik meg így, mert ilyen felesleges elvárásokat állítanak fel saját maguknak, amik miatt aztán rosszul érzi magukat, feszültek, és sokkal nehezebbé teszik saját maguknak az egészet, mint amilyennek feltétlenül szükségesnek kéne lennie.

Mondjuk én nem is hagyom, hogy zavarjon bármi beszólás a barátok, anyám (anyósom jó fej, nekem a saját anyám ilyen kontárkodó típus), akárki részéről, végül is én vagyok itthon egész nap a gyerekkel, én tudom, nekünk hogy jó.

2020. febr. 16. 15:45
 8/13 A kérdező kommentje:
Én nem csak azért vásárolok,mert így egyszerűbb,nekem az íze is bejön. Nyilván a majdnem fehér,kőkemény paradicsomot én se veszem meg, de ha van pici puha piros azt télen is,és nekem finom. Nem attól félek h lányom esik el a sárban,hanem az anyós,volt már olyan h úgy beverte a fejet h el is ájult,máskor meg agyrászkódása lett. Ha kivonja magát a forgalomból az gáz,mert ő gondozza az időd anyját is, 3 kutya,3macska, sok tyúk,vidéken.
2020. febr. 16. 15:49
 9/13 A kérdező kommentje:
7es nagyon igazad van! A sok felesleges,teendő és elvárásnak való eleget tevés fárasztja le az anyákat, nem a baba.
2020. febr. 16. 15:53
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk kertünk sincs. Szóval nehéz lenne ezt megoldani. Apukám falun él, ő szokott tojást, húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket hozni. Piacra nem jarunk. Jól megnézzük mit veszünk a boltban, honnan jött, hol készült, mi van benne stb. Minden embernek más a jó.
2020. febr. 16. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!