Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért van az, hogy sok kamaszn...

Miért van az, hogy sok kamasznak kiakadnak a cigin, de ha vízipipázik, azt nem tartják akkora bűnnek vagy egyáltalán nem? Pedig állítólag ártalmasabb a ciginél.

Figyelt kérdés
2013. szept. 6. 21:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A vízipipa jellemzően csak ritkán használják, általában hétvégén. Ezzel szemben a cigit naponta többször is. Ha ugyanannyira lennének ártalmasak, akkor már ez miatt rosszabb a cigi, de nemhogy ugyanolyanok, a cigi még rosszabb is. Szerintem hülyeség, hogy ártalmasabb a pipa a ciginél, hisz ott jobban megszűrik a dohányt.
2013. szept. 6. 21:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez azért van, mert aki cigizik, az rendszeresen teszi, naponta több szálat is elszív. Aki vízipipázik, az nem teszi napi szinten.
2013. szept. 6. 21:51
 3/10 anonim ***** válasza:
56%
Hogy valaki alkalmanként rombolja a testét vagy napi szinten, nem vita tárgya. Én egyiket sem pártolom. Szerintem akinek nem a saját egészsége az első, annak bajai vannak, nem is kicsik.
2013. szept. 6. 22:15
 4/10 anonim ***** válasza:
A pipa élvezeti cikk (cigi rászokás után már szerintem kényszer sem mint élvezet...) Leülsz, lazulsz, szívod. Ennek rituáléja van, heti 1x nyugisan.
2013. szept. 6. 22:25
 5/10 A kérdező kommentje:
A cigi nem mindenkinek kényszer. Több éve szívom, és ez is egy fajta rituálé nekünk. Suli előtt és után kiülünk a parkba, beszélgetünk, cigizünk, lyukasórában sörözünk is. Több éve ezt csináljuk már, de nem kényszer, hanem élvezet miatt. Mellesleg egy haverom eléggé vízipipa függő. A szomszédjának van és mindig hozzá jár át pipázni, de nyáron elment nyaralni a szomszéd, így kénytelen volt cigit venni.
2013. szept. 7. 08:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az osztályban vannak páran beleb*zulva a vízipipába. Ofő engedi, hogy osztálykirándulásra vigyünk vízipipát, és tök nyugisan este beszélgetünk, pipázunk. Én is ott ülök, de nem szívom, vannak akik velem tartanak benne. Nem ítélem el őket, csak nem szeretem a füstös dolgokat :D Titkos mikulásnál az egyik ilyen haverunknak energiaitalos vízipipa kavicsot vettünk. Abban asszem még dohány sincs...

A cigi szerintem is más. Az íze is borzasztó, a szaga is, a fogakat is rontja, és a tested is roncsolja. Nem tudom, a pipa okoz-e függőséget, de biztos vágyik rá az ember egy idő után, mert tetszik neki. A cigi egy idő után létszükséglet, ha ideges, azonnal rágyújt az ember.

Összefoglalva, egyiket sem támogatom, de a pipa szerintem lehet jó dolog, ha tartja az ember a mértéket, és minőségi cuccot tesz bele.

2013. szept. 7. 13:56
 7/10 anonim ***** válasza:
30 év múlva (ha megéled) már igen csak kényszer lesz...
2013. szept. 7. 14:21
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Mert pár évvel ezelőtt mikor divatba jött a vizipipa, az ezeket népszerűsítő oldalak beetették az embereket egy halom kétes infóval hogy így nem káros a víz megszűri, bla bla bla... Az ostobább szülők meg ezt hip-hop el is hiszik egyszeri informálódás után. Én nem állítom hogy a vizipipa mennyire káros vagy mennyire nem, csak elegem van a sok 12-13 éves kis p*csből, akik szintén elolvasták hogy a vp mennyire nem káros, valami vp-t népszerűsítő oldalon, aztán orrba szájba nyomatják ezt az álláspontot, mint valami megkérdőjelezhetetlen igazságot csak mert ők ezt szeretnék hallani...
2013. szept. 7. 21:32
 9/10 anonim ***** válasza:

"Összefoglalva, egyiket sem támogatom, de a pipa szerintem lehet jó dolog, ha tartja az ember a mértéket, és minőségi cuccot tesz bele."

milyen minőségi cucc lehet az energiaitalos borzalom? Ugyanmár! Nevetséges az egész!

2013. szept. 7. 21:35
 10/10 anonim ***** válasza:
1. cigit mindig szívsz vpzni azért nem szoktál naponta 3-4x vagy többször akár. 2. vp lehet venni ásványi követ amibe nincs is dohány hogy lenne károsabb a ciginél ? energiaital meg nyilván az íze miatt az nem azért mert energiaital van benne. végül igen biztos mennyire kárós de mi nem ?? Lassan a boltba vett kaja is egészségtelen valamennyire. Én véleményem az életet élvezni kell persze nem kell mindennap inni és a cigire se kell rászokni de az hogy te néha el mész bulizni és iszol vagy vpzel megengedhető. (most persze nem a 12 évesekre gondolok).
2013. szept. 8. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!