Miért erőszakolják bele azt az ételt a gyerekbe amit nem szeret?
Ki? Mikor? Milyen gyerekbe? Milyen körülmények között? Hány éves?
Ennek így se füle se farka.
ELMÉLETI kérdés.
A gyerek legyen most 2 éves, nem eszi meg a káposztafőzeléket, sosem ette meg mert nem szereti. És a szülei úgymond beleerőszakolják hogy egye meg mert máskülönben bünti lesz.
Tessék, itt vagyok én. Számtalanszor ültem az asztalnál, amíg meg nem ettem azt az ételtamit nem szerettem. Konkrétan a káposzta ez az étel.
Nem szerettem az állagát, az ízét, de meg kellett enni, mert a felnőttek ezt mondták. Ha nem ettem meg ebédre, megkaptam vacsorára is. Volt, hogy órákig ültem az asztalnál.
Ennek az az eredménye, hogy 30 évesen már a szagától felfordul a gyomrom, ha valami miatt mégis megeszem (pl pizzán, gyrosban van, és nem állok neki kipiszkálni, mert egy felnőttnél ez ciki) 5 percen belül vissza is jön.
Közben meg kiderült, hogy a felnőttek, akik erőltették, hogy mindent megegyek, egy vsomó ételt nem szeretnek, nem is eszik meg... Akkor ez most hogy van?
Ez nem más, mint erőfitogtatás.
Nem voltam kifejezetten válogatós gyerek, néhány dolgot nem szerettem, pl lecsó, zöldbab, káposzta, tojásleves, csípős ételek, spenót.
De pl megettem a zöldbableves levét, ha leszűrték. A lecsóból kiettem a kolbászt/virslit, kitunkoltam kenyérrel a levét, de a paprikát nem szerettem megfőzve, így az ottmaradt. Aztán jöttek a felnőttek, hogy ne válogassak, azt is meg kell enni, az is belefőtt, stb. Közben Apu pl semmilyen formában nem eszi meg a paprikát. Neki lehetett válogatni, nekünk, gyerekeknek nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!