Mit takar az ha azt mondják hogy gátlásokat nevelsz a gyerekbe?
Hát nálam az volt, hogy kislányként elkezdtem felfedezni a nemi szervemet, anyám észrevett és rám ordított, hogy ez gusztustalan, hagyjam abba a disznólkodást.
Azóta nem merek szexelni, se magamhoz nyúlni.
Tipikus, ha a szülő folyton kijavítja a gyereket. Ha mond vmit hibásan, és a szülő nem arra figyel,h mit is szeretne a gyereke közölni, hanem máris jön az "azt úgy mondjuk,h .../ ne így mondd, Pistike..." és társai. Ezzel azt érik el,h a gyerek nem mer megszólalni egy idő után, inkább csöndben marad. Aztán majd csodálkoznak, amikor a tanító néni azt mondja,h Pistike nem szokott jelentkezni, vagy majd idegen nyelven nem mer megszólalni.
De gyakorlatilag hasonló "eredményt" lehet elérni bármiféle fölösleges javítgatással, fegyelmezéssel.
Minél gátlásosabb vagy annál nehezebb őt nem gátlásosnak nevelni. Ha van kedved fejlődni, változni saját magadnak is ebben a témában akkor szívesen segítek abban, hogy merre indulj, kiket érdemes meghallgatni és a honlapjaikon, általuk említett más embereken keresztül tudsz Te is tanulni, változni.
Igyekszem olyanokat ajánlani akik pszichológiával is foglalkoznak, de bőven lesznek ezoteria határán vagy ezotériával illetve sikerrel foglalkozók is. Mazsolázzál belőle, mert egyszerre úgysem lehet mindenkit olvasni/nézni. Előfordulhat, hogy az egyik mond valamit elutasítod, míg a másik elmagyarázza ugyanazt, meg is indokolja és megérted. Nem lesz rendszer a felsorolásban. Ahogy épp eszembe jut:
Müller Pétertől bármi ahol a gyerekeiről ír, de más írások is.
Bagdy Emőke - őt nagyon-nagyon ajánlom.
Bagdy Bella dalait csak úgy hallgatni háttérzenének.
ted.com-on jobb oldalon: explore full library - topics- see all topics o-p betű: psychology. Nyelvet is be tudod állítani, (languages, Hungary)
Ha csak őt nézed meg akkor is tettél valamit (azért ne állj itt le, mert érdekes és tanulságos a többi is :D) [link]
Anthony deMello: Ébredj tudatára. Iszonyat fejbeverős. Én először eldobtam, hogy hazugság, aztán rájöttem, hogy nem.
Eric Berne: Emberi játszmák.
Ha Bp-en élsz:
Marshall Rosenberg: Erőszakmentes kommunikáció
Dale Carnegie: Sikerkalauz.
Érdemes a gátlásaiddal kapcsolatban ún. családállításra elmenni, vagy Life Coachingra. Youtube-n írd be: EFT (érzelmi felszabadulás technika),
Gazdagsággal kapcsolatos gátlások: Cashflow játék - lehetőleg Sallay Katalinnal.
Netes hírlevelek:
Ennyi így hirtelenjében :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!