Külföldön ahol 6 hét-6 hónap a szülés utáni otthonlét hova teszik a babát?
Tudom hogy USA-ban pl 6 hét fizetett otthonlét van szülés után, Angliában meg éltem, ott azt hiszem 9 hónap volt. Meg a legtöbb helyen így van.
Hova teszik a babát? A bölcsöde, óvoda nem ingyenes sehol mint nálunk, egy kisebb vagyon. Au pair ezért van ennyi helyen? Vagy hova tesznek pár hónapos babákat?
Mikor Angliában éltem és ismertem gyerekeseket azok közt volt pár akik egyszerűn nem dolgoztak, otthon ültek jövedelem nélkül és az apa járt 2 állásba napi 16 órákat dolgozni. De külföldi babás oldalakn látom hogy 2-3 hónapos a baba és megy vissza dolgozni.
Én is bölcsibe fogom adni 2 évesen. Nem azért, hogy ne legyek ősanya, hanem azért mert a gyes baromi kevés és nem tehetjük meg hogy otthon maradjak. Ha megtehetném akkor itthon maradnék 3 éves koráig.
Az meg totál durva, hogy valaki már 5 hetesen beadja/ másra bízza. Nálunk pl az még gyerekágy. Akkor még igényli az anyját, szoptatni kellene..... Stb
11!
Nem az anyját igényli, hanem egy gondoskodó szemelyt, aki kb bárki lehet. Szoptatni meg nem midnenki tud, arra van a tápszer, plusz lehet fejni is.
Mindenki maga dönti el hogy az igényei és a lehetőségei hol találkoznak. Neked a gyereked 2 éves korában kell visszamented dolgoznod, másnak meg 5 hetes korában.
Kedves 11, a pedagógia tanulmányaid alapján meg gondolom láttál gyerkeket, mert sejtem sajátod nincs. Nézz meg egy 5 hetes kisbabát, meg nézz meg egy 2 éves gyereket. Mint írtam fél állásba fogok visszamenni, a napi pár óra közösség 2 éves kor felett már nem is árt. Ellenben egy 5 hetes babának nincs szüksége a szülein kívül senkire.
Én amúgy nem ítélem el ezeket se, nem írtam ilyet. Csak nagyon nehezen tudom elképzelni, ennyi.
A nagy Nyugati jó lét..
Azért mennek vissza, mert különben nem kellenek ha pár hónapot otthon maradnak. Meg is szűnik a munkaviszonyuk.
A Balti államokban van még egész jó ellátási rendszer rajtunk kívül.
Érdekes dolgok ezek..Én Angliában szültem 2 gyereket egymás után, 6 évig voltam otthon, ebből 9 hónapig kaptam ellátást. Utána 5 évig semmi. A férjem 3500 font körül keresett havonta, de albérlet mellett hiába rengeteg ez amúgy nagyon szűkös volt ott, ő is járt maszekolni hétvégén. Úgy ahogy megvoltunk. De jó nem volt :S De eszem ágában nem lett volna őket másra hagyni, magamnak szültem őket nem a nanny-nek. A nursery meg nagyon drága, csak heti 15 óra azaz napi 3 óra ingyenes, esélytelen annyi időt dolgozni egy nap. Én a nadrágszíj összéb húzást választottam inkább.
Ők meg azt nem értik, hogy a magyar nők hogy nem diliznek be 3-5-10 évig (gyerekszámtól függően) otthon, meg hogy lehet ebben az országban ilyen nagy jólét, hogy X évig lehet 1-3 gyerekkel megélnek az emberek egy fizetésből.
Persze az igazság az, hogy de, a nők többsége bedilizik tőle, az apák többsége pedig nagyon nehezen viseli, hogy minden anyagi terhet neki kell vinnie.
Angliában szültem
Magán óvodában dolgozom. 9 hónapig voltam otthon. Eddig várnak vissza eddig tartják a helyed és eddig jár a pénz.
Mindenképpen szerettem volna vissza jönni dolgozni mert nagyon szeretem ezt a helyet és rugalmasak velem minden téren. Az is a szemem előtt lebegett, ha ide nem tudok vissza jönni egy kisgyerekkel nehezen fogok munkát találni úgy ahogy én szerettem volna (mint most is) 8tól 16ig
Vártam ,hogy milyen kedvezményt fogok kapni mert amúgy havi 1200 font az ovi. Szóval az megfizethetetlen. Úgy voltam vele,hogy ha nem kapok kedvezményt vagy keveset akkor ott hagyom őket és otthon maradok. De végül kivételes ajánlatot kaptam és ingyen bekerült a kisfiam. Így heti 4 napban itt vagyunk mind a ketten.
Ha otthon kellett volna maradni is megoldottuk volna de akkor nagyon kellett volna nézni a kiadásokat. Így azért jobb,hogy nem kell nézni a pénzt. Programozunk 3an kirandulunk,utazunk stb. Gondolom aki kifizeti (mint itteni szülő) havi 1200 fontot ami kb 420.000 Ft az nem a minimumot keresi. Mivel a pénz minden esetben havi 520 font mindenkinek a szülés után 9 hónapig így aki sokkal jobban keresett szülés előtt annak ez nagy érvágás egy bizonyos szint felett.
Szóval a lényeg a lényeg amúgy kisfiam 15 hónapos és nagyon szeret itt lenni.Nekünk így alakult. De van aki 3 hónaposan hozzá a picit ide és hát a szívem szakad meg érte
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!