Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Felpofoztam, magamra sem...

Felpofoztam, magamra sem ismerek. Mit csináljak? Kérjek bocsánatot?

Figyelt kérdés

A nagylányom 9 éves lesz szeptemberben, elég nehéz eset. Akaratos, hisztis. Egyik percről a másikra képes totál megváltozni. Kicsinek nem volt ilyen, ez az oviban kezdődött. Próbálok mindig nyugodt lenni, de egyszerűen szörnyű, hogy egy nyugodt festésből, vagy pancsolásból is képes olyan ordítást csinálni, hogy összehányja magát... Tegnap pl azért sírt másfél órán keresztül, mert este a fürdéshez nem a rózsaszín fürdősót szórtam a vízbe. Előtte délután azért, mert a filctollakat tettem oda a rajzoláshoz, nem a ceruzákat, és azzal kezdtem rajzolni. Ma már délelőtt kezdte, kértem hogy halkabban kicsit, mert a húga alszik (3 hós), erre bement a babaszobába, és a kiságy felett elkezdett sikítani... Akkor még türtőztettem magam, de most ebédkor mondta, hogy mégsem kéri, ami van (előre megbeszélem vele mindig, mit szeretne, szóval nem olyat teszek elé, amihez hozzá sem szagolna). Mondtam, hogy akkor van szendvics, neki az sem kell. Süssek gofrit. Mondtam, hogy biztos nem fogok hozzá most tésztát keverni, meg állni mellette, majd sütök holnap. Erre elkezdte ledobálni a tányérokat, kiborította az asztalon a vizet, csapkodott. Akkor elegem lett, és arcon vágtam, aztán bezavartam a szobájába. Meglepődött nagyon, azonnal csendben maradt. Ez egy órája volt...

Nem tudom, mit tegyek. Bűntudatom is van, de valahol úgy érzem, ez már nagyon régóta érett...

2019. júl. 5. 15:01
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
65%
Huha, figyelj, nagyon nagy a baj nálatok. A kislányod nagyon-nagyon le van maradva. Amiket leírsz hisztirohamokat, azokat másfél-két évesen produkálja egy egészséges gyerek. 3 éves kora körül már valamennyire tudnia kell magát kontrollálni. Ez nem egyszerű nevelési hiba, ez az idegrendszer fejletlensége, rendellenessége.
2019. júl. 5. 15:23
 12/35 A kérdező kommentje:
Nincs lemaradva, pl az iskolában semmi gond nincs vele. 5 éves kora óta ír, olvas, kitűnő tanuló. A tanárok sosem panaszkodnak rá, egy szóval sem említenek hisztit, akaratosságot... Tehát ez csak itthon, velünk van.
2019. júl. 5. 15:29
 13/35 anonim ***** válasza:
81%
Egy 9 évestől nem normális ez a viselkedés. A kislanyom 2 éves, kb. ő próbálkozik be mostanában ilyen viselkedéssel. Én elvinném pszichológushoz, mert valami nem oké...
2019. júl. 5. 15:31
 14/35 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem is csak annyi történt amit az egyik válaszoló írt, hogy az eddigi hisztikezelésetek ide vezetett. Plusz kistesó miatti féltékenység rátesz egy lapáttal. Vannak gyerekek akiket keményen kell fogni ha a határok feszegetéséről van szó. Nem mondom hogy ezen túl is pofozd, még azt sem hogy megérdemelte, mert te hagytad eddig jutni. Viszont szükséges volt, és ne kérj bocsánatot, mert akkor azt hiszi hogy te hibáztál és szabad hisztizni.
2019. júl. 5. 15:34
 15/35 anonim ***** válasza:
64%

Nem orvos kell neki hanem szigor és nem babusgatás.

Hisztizik nem eszik? Akkor miért erőltetted? Mehet a szobájába vagy amiben benne volt.

9 éves kisfiam van, sohasem volt ekkora hiszti tőle. Ha most nem neveled meg mi lesz később?

2019. júl. 5. 15:36
 16/35 anonim ***** válasza:
76%

Ha a suliban nincs baj vele, akkor otthon csináltok valamit rosszul. Lehet, hogy túl sok neki a program. Neked is megerőltető folyton menni vele. Akkor hagyd a csudába, nem kell folyton menni. Hagyd békén, hadd játsszon a szobájában. Csak addig lesz őrjítő, amíg megtalálja azt a játékot, amiben aztán el tud mélyedni.

Az nagyon jó, hogy okos a kislány. De ez a fejlődésnek csak egy aspektusa. Az indulatkezelés pocsékul megy a gyereknek. Ebben mindenképp kérjetek segítséget.

2019. júl. 5. 15:50
 17/35 anonim ***** válasza:
81%

Csinalj ugy vele mintha egy 2-3-5éves dackorszakos lenne...

Nehogy bocsánatot kérj! El van kapatva, most fogd meg, mert pár év múlva kamaszkorban már cseszheted..

2019. júl. 5. 15:52
 18/35 anonim válasza:
71%

Én nem értem a mai szülőket, mi ez a gyerekuralom mindenhol?

Ő mondja meg, hogy mi legyen az ebéd? Vicc.

2019. júl. 5. 15:55
 19/35 anonim ***** válasza:
76%
Jól tetted. Gyakrabban kéne.
2019. júl. 5. 15:56
 20/35 anonim ***** válasza:
15%
Ez egy kamukérdés, hogy felszítsa a gyereket lehet-e verni témát.
2019. júl. 5. 16:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!