Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Szerintetek bocsánato...

Anyukák! Szerintetek bocsánatot kéne kérnem, amiért rászóltam?

Figyelt kérdés
A nagymamám testvéréről van szó. Egy házban lakunk még,mert építkezünk,ez tűnt a legjobb ideiglenes megoldásnak. 2 szintes ház,felül a mama és mi,lent pedig a mama testvére (70 évesek). Én nagyon nem szeretem,ha megmondják,mit csináljak. Ő viszont állandóan utasítgat,hogy adjak a fiamnak almát,szőlőt,vizet,stb. Oké,mély levegőt veszek és ráhagyom egy szó nélkül. (természetesen mindig kap gyümölcsöt és nem,nem felejtem el megitatni a saját gyerekem). Azt tudni kell,hogy neki nincs gyereke,így értem azt is,hogy miért nem tud normális módon kapcsolatot teremteni az enyémmel,de... Ami sok,az sok,szerintem. Etetem a fiamat,jön,és elkezdi elvonni a figyelmét minden hülyeséggel. A legutóbbi alkalomkor (amiért megsértődött rám) pl.egy zsebéből kihúzott papírzsepit akart neki odaadni. Szóltam,hogy nem kéne,ő azt mondta,hogy úgysem adja oda neki,erre a következő pillanatban már a fiam kezében volt a zsepi. Kérdeztem,hogy mit csinálsz? Most kértelek,hogy ne add oda neki. Erre ő,hogy hát de a fiam úgyis vissza adja... Mondtam,hogy nem érdekel,ha én azt mondom,hogy nem,akkor nem és kész. Fogadjon örökbe egy gyereket és őt úgy neveli,ahogy akarja,de az enyémnek egyelőre még én vagyok az anyja. Gúnyos nevetéssel közölte,hogy soha nagyobb gondom ne legyen,minthogy odaadta neki a zsepit. Ez csak egy eset... Volt olyan is,hogy rövidujjú bodyban akarta levinni az udvarra. Amikor szóltam neki,hogy kell rá pulcsi,csak kántálta,hogy dehogy kell,meleg van. Aztán ahogy erélyesen rászóltam,hogy stop,addig le nem viszed,amíg nincs rajta pulcsi,akkor meg megjegyezte,hogy igen,az kell. Utána jött és mondta,hogy igazam volt,tényleg hideg van. Mondtam,hogy fogja vissza magát,mert nem fogom odaadni neki a gyereket. Amit mondok,az úgy lesz,nem vita kérdés. Aztán eltelt 1 nap és jött,hogy ő azt hitte azt nem engedem,hogy egyáltalán levigye a fiamat... Most őszintén-kérdsztem-hülyének nézel? Neki állt mentegetőzni,de már nem bírtam,kértem,hogy most menjen. Amikor még terhes voltam pl,feljött és benyitott a szobába,hogy ne aludjak már 10-kor. Rengeteg előzmény van,de nem írok le mindent. Most pedig a nagymamám is ferde szemmel néz rám,hogy megbántottam a testvérét. Szerintetek csak hülyeségeken kaptam fel a vizet,vagy jogosan? Nyárra lesz kész a ház,addig nem akarunk már albérletbe menni. A mamával egyébként sincs gond,csak a testvérével.
2013. okt. 9. 07:41
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ami kimaradt: 50 cm távolságból nézeti az 1 évesemmel a tv-t,idiótán gügyög neki,kb.azt ismétli,amit a fiam mond (azaz: ööö,bababba és egyéb halandzsák)
2013. okt. 9. 07:47
 2/13 anonim ***** válasza:
61%
70 éves! Szerintem felesleges rá haragudni. Nyárig kibírod.
2013. okt. 9. 07:55
 3/13 anonim ***** válasza:
50%

Azért nyárig még több, mint egy fél év van, az rettentő sok, ha egy ilyen emberrel van együtt az ember napi szinten.

Viszont valóban sokat nem tehetsz, hiszen már 70 éves, megváltozni nemigen fog.

Viszont én bocsánatot sem kérnék mivel szerintem igazad volt.

2013. okt. 9. 07:59
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is veled értek egyet. Oké,hogy 70 éves, megváltozni nem fog,de el kellene fogadnia, hogy nem kell mindig szembe menni veled. Neki nem kellene foglalkoznia azzal, hogy mit egyen a gyerek, vagy mit vegyen fel, azt majd te eldöntöd, ő meg csak játsszon vele, meséljen neki, vagy tanitgassa mondókákra, ilyenek. Elég frusztráló és megterhelő lehet fizikailag és idegileg is, hogy napi szinten folyamatosan résen kell lenned miatta.
2013. okt. 9. 08:43
 5/13 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy unatkozik, és élvezi, hogy kötekedhet veled.
2013. okt. 9. 08:47
 6/13 anonim ***** válasza:

Hát, ez a néhány eset amit leírtál, nekem nem tűnik olyan nagy dolognak, hogy emiatt ki kelljen akadni, de elhiszem, hogy a többivel együtt amiket nem írtál le, már biztosan sok lehet.

Én a szüleimmel lakom kb. így mint ti, egy telken, de külön lakásban, és apukám szokott néha hajmeresztő dolgokat csinálni, mondani a gyereknek.

Viszont én tudom, hogy nagyon nagyon imádja, de már ő is 74 éves, megváltozni nem fog, és nagyon nagy segítség, hogy itt vannak, szóval azért nagyon nem akadok ki ezeken a dolgokon (pl. azt gondolja, hogy vicceskedik a gyerekkel, és elkezd vele vitatkozni, hogy egy piros dologra apukám azt mondja, hogy az kék /holott tényleg piros és a gyerek jól mondja/, de ez csak egy a sok közül). Olyankor rászólok, hogy ne hülyítse már, hiszen csak 2 éves, ő nem érti még a viccet.

Szóval, ha néha leviszi nálatok a gyereket a néni, meg játszik, elvan vele, addig te tudsz mást csinálni, szerintem nem érdemes rá annyira haragudni, hiszen biztosan szereti a babát.

Még azt is olvastam, hogy a gyerekek különbséget tesznek, hogy kivel mit szabad, mit nem, tehát amit pl. a mamánál megtehet, azt otthon nem, stb.

Szóval szerintem ne mérgeskedj ilyen apróságokon, nem érdemes.

Persze elhiszem, hogy néha bosszantó, de ha belegondol az ember, nem olyan nagy dolgok ezek, hogy megérje bosszankodni rajtuk, és esetleg megromoljon a kapcsolat emiatt.

2013. okt. 9. 09:04
 7/13 anonim ***** válasza:
Jogosan akadsz ki rá! Attól mert 70 éves még nem ok arra hogy úgy viselkedjen ahogy! Nálunk ez a helyzet csak épp az 53 éves anyósommal, sajna közös a ház, de külön háztartás, bejárat konyha stb...csak a fürdő közös, és kopogás nélkül nyit be, és majdcsak úgy mozog mintha ő lenne itthon és övé lenne a gyerek, csak itt annyival másabb hogy hiába szólok rá erősebben mintha a falnak mondanám...egyébként tudom mit érzel, rettentő nehéz elviselni egy olyan embert, aki minden áron meg akarja neked mondani mit hogyan csinálj! Neki kellene bocsánatot kérdi tőled, és nem pótanyáskodnia a gyereked felett! majd ha segítségre lesz szükséged, szólsz neki, ennyi!
2013. okt. 9. 09:07
 8/13 anonim ***** válasza:

A leírtak alapján nincsen benne rosszindulat, egyrészt ő ilyen, másrészt 70 éves. Biztosan nagyon szereti a fiadat, ha leviszi, vagy megy látogatni téged is és ez nagy érték, hidd el. Sokkal jobb, mintha rátok sem nézne, nem kedveskedne a gyereknek. Egy gyermektelen idős asszonytól nem lehet elvárni ugyan azokat a dolgokat, ráadásul még egy más korban is született.

Próbáljátok meg kihúzni még ezt a pár hónapot. Egy család vagytok, még ha néha falra is mászol. Nekem 2 anyósom van, tudom, miről beszélek...:D

Én személy szerint bocsánatot kérnék, holnap úgyis kiidegel más miatt, de szereti a gyereket, jót akar és te ott vagy és ha gond van, közbe lépsz.

2013. okt. 9. 09:26
 9/13 anonim ***** válasza:
Van egy pont, ami után nem tudsz "nevelni" valakit. Ő már ezen régen túl van. _Semmi_ nem fog megváltozni, már nem képes rá. Nyárig ez lesz. A kérdés az, hogy bírod-e vagy sem. Én egy évet éltem a mamámmal, mert nekünk sem lehetett azonnal költözni, nem volt egy fáklyás menet, főleg, hogy higiéniával, viselkedéssel, a magánszféra megsértésével stb. mindennel gond volt. Én úgy gondolom, hogy tarts ki, fél év és mehettek! De ha nem bírod, akkor albérlet... tőle változást ne várj, felesleges! N31
2013. okt. 9. 10:48
 10/13 anonim ***** válasza:

majd ha már nem lesz megbánod...

az én mamám 85 éves kb 200x hallgatom a mért nem adsz tejet a 6 hónaposnak....

vagy a kedvencem: jaj elesik a gyerek beüti a fejét.(8 hónapos már)."meghibban" a dereka-ezt nem is tudom mit jelent...

szóval állandóan ő vigyáz rá velem szemben,erre a múltkor odadobta a gyereknek a cipőcskéjét, amivel konkrétan fejbe vágta...üvöltés, de a mamám szerint magától kezdett sírni ő ugyan soha nem csinálna ilyet(láttam)

vettem két mély levegőt és ráhagytam-nem tudok vele mit csinálni. nem direkt csinálja ő,csak már idős.

Így van nálatok is....próbálj lazábban élni vele, nyárig...

2013. okt. 9. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!