Anyukák! Szerintetek bocsánatot kéne kérnem, amiért rászóltam?
Azért nyárig még több, mint egy fél év van, az rettentő sok, ha egy ilyen emberrel van együtt az ember napi szinten.
Viszont valóban sokat nem tehetsz, hiszen már 70 éves, megváltozni nemigen fog.
Viszont én bocsánatot sem kérnék mivel szerintem igazad volt.
Hát, ez a néhány eset amit leírtál, nekem nem tűnik olyan nagy dolognak, hogy emiatt ki kelljen akadni, de elhiszem, hogy a többivel együtt amiket nem írtál le, már biztosan sok lehet.
Én a szüleimmel lakom kb. így mint ti, egy telken, de külön lakásban, és apukám szokott néha hajmeresztő dolgokat csinálni, mondani a gyereknek.
Viszont én tudom, hogy nagyon nagyon imádja, de már ő is 74 éves, megváltozni nem fog, és nagyon nagy segítség, hogy itt vannak, szóval azért nagyon nem akadok ki ezeken a dolgokon (pl. azt gondolja, hogy vicceskedik a gyerekkel, és elkezd vele vitatkozni, hogy egy piros dologra apukám azt mondja, hogy az kék /holott tényleg piros és a gyerek jól mondja/, de ez csak egy a sok közül). Olyankor rászólok, hogy ne hülyítse már, hiszen csak 2 éves, ő nem érti még a viccet.
Szóval, ha néha leviszi nálatok a gyereket a néni, meg játszik, elvan vele, addig te tudsz mást csinálni, szerintem nem érdemes rá annyira haragudni, hiszen biztosan szereti a babát.
Még azt is olvastam, hogy a gyerekek különbséget tesznek, hogy kivel mit szabad, mit nem, tehát amit pl. a mamánál megtehet, azt otthon nem, stb.
Szóval szerintem ne mérgeskedj ilyen apróságokon, nem érdemes.
Persze elhiszem, hogy néha bosszantó, de ha belegondol az ember, nem olyan nagy dolgok ezek, hogy megérje bosszankodni rajtuk, és esetleg megromoljon a kapcsolat emiatt.
A leírtak alapján nincsen benne rosszindulat, egyrészt ő ilyen, másrészt 70 éves. Biztosan nagyon szereti a fiadat, ha leviszi, vagy megy látogatni téged is és ez nagy érték, hidd el. Sokkal jobb, mintha rátok sem nézne, nem kedveskedne a gyereknek. Egy gyermektelen idős asszonytól nem lehet elvárni ugyan azokat a dolgokat, ráadásul még egy más korban is született.
Próbáljátok meg kihúzni még ezt a pár hónapot. Egy család vagytok, még ha néha falra is mászol. Nekem 2 anyósom van, tudom, miről beszélek...:D
Én személy szerint bocsánatot kérnék, holnap úgyis kiidegel más miatt, de szereti a gyereket, jót akar és te ott vagy és ha gond van, közbe lépsz.
majd ha már nem lesz megbánod...
az én mamám 85 éves kb 200x hallgatom a mért nem adsz tejet a 6 hónaposnak....
vagy a kedvencem: jaj elesik a gyerek beüti a fejét.(8 hónapos már)."meghibban" a dereka-ezt nem is tudom mit jelent...
szóval állandóan ő vigyáz rá velem szemben,erre a múltkor odadobta a gyereknek a cipőcskéjét, amivel konkrétan fejbe vágta...üvöltés, de a mamám szerint magától kezdett sírni ő ugyan soha nem csinálna ilyet(láttam)
vettem két mély levegőt és ráhagytam-nem tudok vele mit csinálni. nem direkt csinálja ő,csak már idős.
Így van nálatok is....próbálj lazábban élni vele, nyárig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!