Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Szerintetek bocsánato...

Anyukák! Szerintetek bocsánatot kéne kérnem, amiért rászóltam?

Figyelt kérdés
A nagymamám testvéréről van szó. Egy házban lakunk még,mert építkezünk,ez tűnt a legjobb ideiglenes megoldásnak. 2 szintes ház,felül a mama és mi,lent pedig a mama testvére (70 évesek). Én nagyon nem szeretem,ha megmondják,mit csináljak. Ő viszont állandóan utasítgat,hogy adjak a fiamnak almát,szőlőt,vizet,stb. Oké,mély levegőt veszek és ráhagyom egy szó nélkül. (természetesen mindig kap gyümölcsöt és nem,nem felejtem el megitatni a saját gyerekem). Azt tudni kell,hogy neki nincs gyereke,így értem azt is,hogy miért nem tud normális módon kapcsolatot teremteni az enyémmel,de... Ami sok,az sok,szerintem. Etetem a fiamat,jön,és elkezdi elvonni a figyelmét minden hülyeséggel. A legutóbbi alkalomkor (amiért megsértődött rám) pl.egy zsebéből kihúzott papírzsepit akart neki odaadni. Szóltam,hogy nem kéne,ő azt mondta,hogy úgysem adja oda neki,erre a következő pillanatban már a fiam kezében volt a zsepi. Kérdeztem,hogy mit csinálsz? Most kértelek,hogy ne add oda neki. Erre ő,hogy hát de a fiam úgyis vissza adja... Mondtam,hogy nem érdekel,ha én azt mondom,hogy nem,akkor nem és kész. Fogadjon örökbe egy gyereket és őt úgy neveli,ahogy akarja,de az enyémnek egyelőre még én vagyok az anyja. Gúnyos nevetéssel közölte,hogy soha nagyobb gondom ne legyen,minthogy odaadta neki a zsepit. Ez csak egy eset... Volt olyan is,hogy rövidujjú bodyban akarta levinni az udvarra. Amikor szóltam neki,hogy kell rá pulcsi,csak kántálta,hogy dehogy kell,meleg van. Aztán ahogy erélyesen rászóltam,hogy stop,addig le nem viszed,amíg nincs rajta pulcsi,akkor meg megjegyezte,hogy igen,az kell. Utána jött és mondta,hogy igazam volt,tényleg hideg van. Mondtam,hogy fogja vissza magát,mert nem fogom odaadni neki a gyereket. Amit mondok,az úgy lesz,nem vita kérdés. Aztán eltelt 1 nap és jött,hogy ő azt hitte azt nem engedem,hogy egyáltalán levigye a fiamat... Most őszintén-kérdsztem-hülyének nézel? Neki állt mentegetőzni,de már nem bírtam,kértem,hogy most menjen. Amikor még terhes voltam pl,feljött és benyitott a szobába,hogy ne aludjak már 10-kor. Rengeteg előzmény van,de nem írok le mindent. Most pedig a nagymamám is ferde szemmel néz rám,hogy megbántottam a testvérét. Szerintetek csak hülyeségeken kaptam fel a vizet,vagy jogosan? Nyárra lesz kész a ház,addig nem akarunk már albérletbe menni. A mamával egyébként sincs gond,csak a testvérével.
2013. okt. 9. 07:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én azért nem fognám fel ilyen könnyen ha fejbevágják a gyerekemet valamivel!! tegyük fel ha még kisebb a baba, és megsérül esetleg a feje? akkor is elintézed egy levegővétellel? Elhiszem én hogy idősek, de azért tudják már ők is hogy hol a határ!
2013. okt. 10. 13:23
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem kéne, hogy mentség legyen, hogy már idős, meg nem változik... ha te tiszteletben tartod őt, ő is tartson tiszteletben téged, nem?

Szólj rá, a gyerek érdekében. Nekem férjem keresztanyja járt a nyakunkra sokat- de azt mondom hálistennek, megharagudott ránk és nem jön már 2éve, (nem is hiányzik). Nincs gyereke, de mindent jobban tudott nálam a gyereknevelésről, mikor a gyerekeim születtek.

Eljött hozzánk mikor a 3. babám születetett, 5napos volt- és megnézte. Valamelyik boltból jött, biciklivel- és mondtam neki, tök normálisan-inteligensen, hogy mosson kezet, mielőtt a picihez jön. Erre közölte velem nagy feldúlva, hogy ő nem a sz@rból jött ide hozzánk, és nem volt hajlandó kezet mosni. Ezek után nem adtam a kezébe a gyereket, és szóltam, hogy nem is érhet hozzá. És őszintén hogy ezen megsértődött, nem érdekel. Ha ennyi esze van valakinek... akkor haragudjon. Ez nem arról szól, hogy most kinek van igaza, de fel nem fogta, hogy egy újszülött immunrendszerének még túl sok egy mostalan kéz is.... szerintem nem kell magyarázni.

Ő is elmult 60éves, hajmeresztő dolgokat csinált a másik két gyerekemmel is. Komolyan nem bánom, hogy nem jár hozzánk egy ideje, nem kell miatta is résen lennem állandóan, meg azt figyelnem mikor mit csinál csakazértse úgy, mint ahogy megkérem rá... (rohadtul ki tudok ezen is akadni- nekem ne mondja senki, hogy ez csupa jóindulat, meg szeretet....)

2013. okt. 10. 14:39
 13/13 anonim ***** válasza:
egyet értek veled utolsó! én sem bírom elviselni az ilyet. ha megkérek valakit hagyja békén a dolgainkat ő mégis elteszi máshová, az nem jóindulat...nekem pl. az verte ki a biztit, mikor lányomat szülés után hazahoztuk, minden el volt készítve, minden a helyén volt, mire jöttünk. Párom behozta a kicsit a lakásba, én nagy nehezen friss varrattal mire bevánszorogtam, anyósom már fogta a gyerekemet! Később keresem a cumisüveget, nem találom, konyharuhát nem találom, kupakot se találom..hát ő szépen eltette mert úgy gondolta ő jobb helyre teszi el! Másik eset, nekem könyebb volt pólya nélkül fogni a kicsit, ő naponta bejött vagy 10 szer, és annyit látok már megint bepólyázta, és még rám is szólt, hogy hagyjam benne mert a babának jobb úgy! ...és ez csak 2 eset abból a rengetegből, amit már 2,5 éve hallgatok! ...most várom a második babámat. nemrég kijelentettem neki, hogy ha szülök, az jön be a lakásba hozzánk, akit én beengedek, és akkor amikor mondom hogy jöhetnek!
2013. okt. 10. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!