Mennyit segít apa?
Azzal kell kezdenem, hogy párommal ez a gyerek téma elég nehéz volt, sokáig nem tudta hogy akar e gyereket. De aztán, "meggyoztem" es van egy 9 honapos babank.
En ugy erzem iszonyú keveset segít, semmi szabadidőm. Este a furdesnel segít. Meg ha otthon van akkor el tudok menni vecere, meg fürdeni.
De nem eteti, nem altatja, oke altatni csak en tudom egyelőre mert cicivel alszik el.
Neha kicsit ha van kedve, játszik vele. Az elején probalta altatni, de lattam hogy turelmetlen, nincs kedve hozza, ezért mindig atvetttem en. Ha elmegyunk valahova mindig en fogom a gyereket, en foglalkozom vele, ha mondjuk pisilni kell, ő vigyaz ra. De kb ennyi.
Nektek mit vállal apa?
"ez a gyerek téma elég nehéz volt, sokáig nem tudta hogy akar e gyereket. De aztán, "meggyoztem""
Ezek után mit vársz? Egyébként minél jobban nyomod rá, annál jobban fog távolodni tőletek. Sajnos.
Rengeteget. Imádja. Picinek problémás, sírós volt a kisfiunk. Képes volt még hajnal 2-kor is segíteni, altatni úgy hogy 4-kor kelt és indult dolgozni. Mindig együtt kelünk fel hozzá mert még most is gyakran előfordul hogy nem alussza át az éjszakát (pedig már 2 éves). Mindig együtt vittük Dévény tornára, amikor tud eljön velünk a rendelőbe, státuszvizsgálatokra is.
Fürdetés, pelus csere (kakis is), etetés (pótolni kellett az anyatejet, így hát gyakran csinálta a tápszert és szívesen meg is etette), játék, bármiben részt vállal illetve teljes mértékben meg is csinálja amikor itthon van (3 műszakban dolgozik) hogy én tudjak mást csinálni. Olyan is volt pl. hogy elmosogatott míg én szoptattam, illetve kérdezte hogy megcsináljon-e ő valamit (pl. kaja, házimunka) vagy inkább vigye el pár órára a picit és én szeretném csinálni stb.
Hozzátenném hogy ő legalább annyira akarta mint én, ha nem jobban a kisfiunkat.
Rábeszélni a gyerekvállalásra soha nem jó senkit. Valószínűleg nálatok is azért ilyen az apa, mert igazából nem akarta a gyereket csak rád hagyta mert nyaggatad. Ilyenkor jön még az a duma is, (mint ismerősömnél), hogy "ő nem tud mit kezdeni a picivel, majd ha nagyobb lesz játszik meg beszélget stb vele". Ez úgy marhaság ahogy van. Az ici-pici babának is fontos az apja és a vele való kapcsolata ami főleg gondozási tevékenységben, játékban nyilvánul meg...
Sajnos a gyereknevelés nagyobb része mindig is rád fog hárulni és ha ezt szóvá teszed akkor még meg is kaphatod a "te beszéltél rá, én amúgy nem akartam gyereket" mondatot és akár a kapcsolatotok is rámehet.
32/N
Nem sokat.Azt nem mondom hogy semmit. Ő dolgozik, reggel 6-kor megy, 6-7 között jön este. Lefürdik, leül, enni adok neki, maj a gyerekkell vált pár szót, beül melléjük, ott Tv-zik, vagy netezik. Heti 7 napot dolgozik.Ha oda adom neki a tányér kaját, megeteti a kicsit, a nagyot kiveszi a kádból ha kérem, vagy olvas nekik. Ennyi. Igazából többet nem is várok el tőle, mert azért dolgozik, nekünk meglegyen minden, naponta el tudunk menni Fagyizni, Strandra heti 3-4 alkalommal elmegyek egyedül a 2 gyerekkel, boltba is velük megyek , nem kell meggondolni mit vegyek meg,mit nem, szóval ezért sem piszkálom.Igazából jól beosztom az időm, reggel gyorsan kis takarítás, közben kaja 2 napra megfő, 1 mosás lemegy,11-re KÉSZ VAGYOK! Kis játszótér, majd alvás,
addig tudok filmet nézni,körmöt festeni...majd megint estig játszótér. Megoldom a napi teendőket egyedül, nem esik nehezemre, pedig harmadik a pocakban.
Nem "segít", hanem mivel az övé is az a gyerek ugyanúgy ellátja,játszik vele, szereti, mint ahogyan én.
Utálom ezt a "nem tud még vele mit kezdeni" szöveget is, ez is csak kifogás. Én se "tudok egy kicsivel mit kezdeni", de ez nem is erről szól, hogy kezdeni kéne vele bármit is.
Mondjuk nem is kellett meggyőznöm, hogy vállaljuk,akart ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!