Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kombinált teszt? Meglepődve...

Kombinált teszt? Meglepődve hallgattam a védőnőt. Kb azt tanácsolta, bár nem mondta ki, hogy mostanában nagyon sok fals eredmény születik, ő nem csináltatná meg.

Figyelt kérdés
Ti mit tapasztaltatok? Egyet értetek vele, hogy ha beteg a baba azt már az UH is kimutatja?
2019. jún. 22. 21:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Attol fugg, mit tennel, milyen eredmeny eseten nem tartanad meg? Vagy mindenkepp megtartanad? Mert utobbi esetben en nem csinaltatnek, csak ha van valamilyen kockazati tenyezo. Ha mindenkeppen szeretnel, akkor a vertesztek mar sokkal pontosabbak (Prena, Nifty, Harmony), a nemet is biztosra megmondjak, es tudtommal nemcsak egy aranyszamotkapsz, mint a kombinalt tesztnel, ami valoban lehet fals. Egy anyukanak pl. 1:2-re jott ki az aranyszam Down-ra, megtartotta, egeszseges lett. Szomszedomek mindenkepp meg akartak csinaltatni a legdragabb vertesztet, mert a legkisebb gyanu eseten mar nem vallaltak volna a babat. Szoval ezt te tudod csak, hogy nalatok mi a preferencia, donthetsz ugy, hogy nem csinaltatsz semmit, csak ha esetleg az uh-n valami ugy tunik, hogy nem stimmel.
2019. jún. 23. 11:27
 12/15 anonim ***** válasza:
Ja, es megvalami, ez csak par kiragadott betegseg, amit vizsgalnak a rengeteg mas kozul, ami elofordulhat. Az, hogy ezeket kizarjak, meg nem feltetlenul jelent semmit.
2019. jún. 23. 11:30
 13/15 A kérdező kommentje:
Nem tartanám meg ha Down szindrómás lenne. Tudom, hogy vannak fokozatai, de nem. A családban unokahúgom az volt. Nagyon nagyon agresszív, kevésbé kezelhető, és sajnos 20évesen meghalt. Ezt az én lelkem nem bírná végig aszisztálni. Ezért is megy az agyalás, hogy merre induljak meg.
2019. jún. 23. 11:36
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha megtehetitek akkor inkább egy drágább tesztet csináltassatok. Ismerősömék kombináltat csináltattak (mi is mindkétszer), minden rendben volt, az ultrahangoknál is. Aztán megszületett egy down-os baba. A drágább teszttel (nem tudom melyik, mert nem akarunk több babát, így nem is jártam körbe a témát), kiderült volna időben.
2019. jún. 23. 12:32
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Védőnő vagyok, és igen elég sok fals eredmény jön vissza, akár pozitív akár negatív irányba. Született már betegnek mondott egészséges babám ebben az évben is, szám szerint kettő.

Ha ennyire elázrkóztok egy esetlegesen beteg magzat megtartásától én is a drágább (Panoráma, Nifty) teszteket javasolnám.

2019. júl. 22. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!