Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek anyagi okok miatt nem...

Akinek anyagi okok miatt nem lehet gyereke vagy több gyermeke az hogyan fogadta ezt el? Vagy hogyan sikerült mégis kilábalni ebből?

Figyelt kérdés
Egyre többet vagyok szomorú, hogy ilyen miatt nem lehet soha gyermekem. Ráadásul beteg vagyok, ami miatt már rég komolyabb kezelés és próbálkozás kellene a dokik szerint is. (PCOS, Ir, pm alulműködés, 28 éves vagyok) De nincs mire. Albérletben lakunk, de ha nem dolgozik valamelyikünk, akkor nem tudjuk kifizetni. Nekem diákhitelem is van, havi 20 ezer. Szülők nem tudnak támogatni, sem anyagilag sem lakhellyel, plusz 300 km-re vannak. Alapból az albérlet is riasztó gyerekkel, mert nem biztos fedél és utána pedig alig fogunk találni. Teljesen elkeserítő a helyzet és nem látok megoldást, csak hogy elfogadni, hogy ilyen miatt már eleve meg volt pecsételve a sorsunk. Van, olyan aki szintén nehéz helyzetből indult? Szülők, pénz, biztos lakhatás nélkül? Sikerül utána valamit kitalálni?
2019. jún. 14. 14:00
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
56%

18# magyon okosnak hiszed magad... Ilyen albérlet árak mellett ha még gyereket is vállal valaki, hogy lesz pénze önerőre ha eddig nem volt? Én inkább fizetem 15 évig a hitelt, mint hogy havi 100-150 et dobjak ki az ablakon.

És nem igaz, hogy nehéz albérletet találni? Nézzél már körül az otthon témakörben kicsit... Lassan olyan lesz, mint egy állásinterjú..

2019. jún. 14. 18:11
 22/29 anonim ***** válasza:
23%
Egyedül élek albiban,havi 100 rugóm megy el erre,átlag gyári fizetésem van.Ne említsük külföldet,itt nem 10-15 évekre adnak ki albit.4 éve hogy itt vagyok,tulaj el akarja adni,és meg vagyok lőve.1szobás lakások minimum 100 plusz rezsiért mennek itt.(nem Bp.).Ennyit már nem tudok kifizetni egyedül.Maradna a társbérlet,de persze ugyanúgy ki kell csengetnem 100 rugót havonta,mert 2 szobás lakás mg drágább.Szinte mindegyik kiköti hogy gyerek,háziállat nem.Sokszor látok olyat,hogy csak főiskolás,vagy csak pár,szval még egyedülállóként is sokszor hátrányban vagyok.Sokszor már 3 havi kaució.Meg valami közjegyző által hitelesített kiköltözési bicbac mostanában a divat.Erre az egészre csak azt tudom mondani,hogy katasztrófa az egész ! Annyira elszálltak,hogy felháborító... Lakásárak az egekben.Remélem beüt a krach egyszercsak a lakáspiacon,lesüllyednek az árak,aztán ezek az emberek még lasszóval se tudnak majd albérlőt találni.
2019. jún. 14. 18:34
 23/29 anonim ***** válasza:
58%

"Ajánlom Csernok Miklós blogját (kiszámoló), pontosan levezeti, hogy valójában miért nettó baromság meztelen hátsóra lakást venni azzal a címszóval, hogy "inkább a hitelt fizetem, mint az albi pénzt", és bizony kiderül, hogy anyagilag sokkal jobban megéri albiban lakni, mialatt akár némi önerőt is összekaparhat az ember egy leendő ingatlanhoz."

Én is követem a blogjat, de te rosszul értelmezed. Amit akkor írt, az akkor volt igaz, amikor a lakáshitel kamatok 10% fölött voltak.

Ma ez másként van. Béka segge alatt vannak a lakáshitel kamatok, még sok évre fix kamattal is. Kevesebbet kell rá fizetni mint ugyanolyan albira, de ez még ráadásul egy idő után a sajátod lesz.

Jelenleg albiban csak azok a szerencsétlenek élnek, akik nem tudtak még önerőre összerakni egy minimális pénzt. (és persze ezen kívül azok, akik nem tudnak számolni, csak elhiszik egy sok évvel ezelőtti cikk ma már nem aktualis tartalmát)

2019. jún. 15. 00:09
 24/29 anonim ***** válasza:

En úgy látom, hogy neked nem anyagi okaid vannak hanem egészségügyi! A leírás alapján kb örülhetsz ha bárhogy is sikerül egy baba.

Nem az anyagi gondok lesznek nehezek, az viszonylag könnyen megoldható ehhez képest.

2019. jún. 15. 00:14
 25/29 anonim válasza:
38%
Úgy látom, az összes nagy megmondó anyuka idetalált a kérdéshez. Sajnállak Kérdező, látod, mindenki jobban tudja, hogyan kéne élned/dolgoznod.
2019. jún. 15. 00:40
 26/29 anonim ***** válasza:
0%

Lehet hogy Budapesten többet keresnék de többé is kerül az albérlet,pajzsmirigy nem gond gyógyszer mellet,az ír nem ismerem ,

Viszont én inkább azt javaslom hogy sporolhatok össze egy kis pénzt és keres külföldön egy jó fizető állást .

2019. jún. 15. 05:50
 27/29 anonim ***** válasza:
0%

"Úgy látom, az összes nagy megmondó anyuka idetalált a kérdéshez"

Te komolyan azt hiszed, hogy ide csak nők járnak?!

2019. jún. 15. 06:20
 28/29 anonim ***** válasza:

[link]

Albérlet vs hiteles saját lakás téma.. Ez aktuális, nem a kiszamolo.

2019. jún. 16. 01:09
 29/29 anonim ***** válasza:
Azt ugye tudod, hogy nem lesz semmi baja a gyereknek, ha nem maradsz vele otthon 3 évet? Ha kell a pénz, akkor bölcsi. Nem kell azért lemondanod a gyerekről, mert nincs pénzed 3 évig otthon lenni. Az első fél évben majdnem a teljes fizud megkapod és csak utána lesz jelentősen kevesebb. Kérdezd csak meg a szüleid. Ha a 60as évek közepe előtt születtek, akkor bizony nem volt ilyen. Anyumat pl 6! hét után be kellett adni 55-ben, mert ennyi volt a szülési szabadság. Egy teljes generáció felnőtt így és nyugaton szokatlan 1 évnél többet maradni otthon. Ez egy magyar sajátosság, ami tök jó, ha valakinek van rá ideje meg pénze, de ha neked nincs, akkor nem kell lemondani a gyerekről. Pestre pedig ne gyere, ha nem olyan a tudásod, hogy felvenne egy multi is legalább kétszer annyiért. A közalkalmazotti fizetés ugyan úgy a bértába alapján van pesten is. Az állami állások pedig elég stabilak szoktak lenni. Simán otthon maradhatsz ha beteg a gyerek, nem próbálnak kifúrni, mert terhes vagy, szerintem kisgyerekes anyaként nem olyan rossz munkáltató az állam.
2019. jún. 16. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!